Екскурзии Почивки Круизи

bg en tr
оферта: цена до:
 
София
бул."Витоша"131 А
Тел.:
02 468 90 61
02 465 31 96
0895785566
0895672582
КОНТАКТИ ЕКЗОТИКА ТАЙЛАНД УИКЕНДИ БЪЛГАРИЯ двудневни БЪЛГАРИЯ еднодневни  
По държави

Учебна екскурзия, Забележителностите на Русе и Силистра, Средновековния град-крепост Червен, Ивановски скални манастири, Биосферен резерват Сребърна, Силистра, Басарбовски манастир, Пещерата Орлова чука, дни / 2 нощувки, втобус, ОФЕРТА 12370

Учебна екскурзия

Забележителностите на Русе и Силистра 


Маршрут: София, Средновековния град-крепост Червен, Ивановски скални манастири, Русе, Биосферен резерват Сребърна, Силистра, Русе, Басарбовски манастир, Пещерата Орлова чука, София

Продължителност: 3 дни, 2 нощувки

 

ПРОГРАМА:

 

Ден 1  София, Русе

7:00 часа - отпътуване с автобус за Русе.

По пътя спиране за почивка и обяд.

Преди Русе разглеждане на Средновековния град-крепост Червен - един от най-големите военно-административни, стопански и църковно-културни центрове на Второто българско царство (ХІІ-ХІV в.) и важна пътна спирка по пътищата от река Дунав към вътрешността на страната.

Посещение на Националния археологически резерват Скалния манастир „Св. Архангел Михаил” до село Иваново (на 30 км от Русе). В скалните помещения са запазени стенописи, които разкриват особеностите на българското църковно изкуство през ХІІІ-ХІV век. По време на Второто българско царство (ХІІ-ХІV в.) манастирът се утвърждава като голям духовен и книжовен център. Изключителните художествени качества на световноизвестните стенописи са причината за включването им от ЮНЕСКО в списъка на световното културно наследство.

Разглеждане на Русе. Разходката дава възможност да се потопите в миналото с автентична архитектура от сградите на Общината, Съдебната палата, Театъра, Паметника на Свободата, Операта, Първата частна банка и най-старата православна църква в град Русе - "Св. Троица".

Благодарение на красивата архитектура и вътрешното офoрмление на сградите, построени от италиански, австрийски, немски и български архитекти, градът е  известен като "Малката Виена".

Посещение на „Екомузея с Аквариум" и на Пантеона на възрожденците.

Свободно време.

Вечеря и нощувка.

 

Ден 2  Русе, Силистра, Русе

Закуска

Отпътуване за Силистра

По пътя посещение на Биосферен резерват Сребърна до Силистра, включен в световната мрежа на биосферните резервати по програмата „Човекът и биосферата” на ЮНЕСКО и в списъка на орнитологично важните места в Европа.

Намира се точно на пътя на прелетните птици от Европа към Африка – Via Pontica и е уникален с разнообразните видове водоплаващи птици в него.

Разглеждане на природонаучния музей към резервата, в който могат да бъдат видени препарирани обитатели на езерото. Възможност за наблюдение на птиците посредством видеокамера, поставена в езерото.

В Силистра разглеждане на Националния архитектурно–археологически резерват “Дуросторум–Дръстър–Силистра” с уникалните реставрирани паметници от римската империя и от средновековната българска държава, за да се почувства богатата история и съвременната атмосфера на чаровния крайдунавски град.

Посещение на турския форт Абдул Меджиди.

Възможност за посещение на Тракийския скален комплекс.

Връщане в  Русе.

Вечеря и нощувка.

 

Ден 3.Русе,София

Закуска

Отпътуване от Русе.

Посещение на Басарбовския скален манастир „Св. Димитрий Басарбовски”(на 10 км от Русе), който води началото си още от Второто българско царство и е единственият действащ скален манастир в България.

Посещение на Пещерата Орлова чука.

Отпътуване за София

Пристигане около 19.00 часа

 

ЦЕНА: 260 лева

 

ЦЕНАТА ВКЛЮЧВА:

-      2 нощувки със закуски и вечери в хотел 3* за 1 ученик в двойна или тройна стая на редовни легла

-      Транспорт с комфортен климатизиран автобус, лицензиран за превоз на ученици

-      Медицинско лице

-      Туристическа такса, застраховка в хотела, 9% ДДС

-      Застраховка

 

ЦЕНАТА НЕ ВКЛЮЧВА:

-      Входни такси и екскурзоводски беседи за всички посещавани обекти – около 30 лева

(отчитат се с фактури и билети след екскурзията)

-   Обяд

-   Лични разходи