Екскурзии Почивки Круизи

bg en tr
оферта: цена до:
 
София
бул."Витоша"131 А
Тел.:
02 468 90 61
02 465 31 96
0895785566
0895672582
КОНТАКТИ ЕКЗОТИКА ТАЙЛАНД УИКЕНДИ БЪЛГАРИЯ двудневни БЪЛГАРИЯ еднодневни  
По държави

Учебна екскурзия, Сопот, 1 ден, автобус, ОФЕРТА 12378

Пътуване до Сопот

Учебна екскурзия

Продължителност: 1 ден

Маршрут: София, Сопот, София

Транспорт: автобус

 

ПРОГРАМА:

Ден 1.

Отпътуване с автобус от София за Сопот - старо българско селище, основано през XIV век. Градът е един от центровете на Българското възраждане и на национално освободителните борби.

Посещение на родната къща на големия български писател Иван Вазов.

Разглеждане на почти автентична възстановка на дома, извършена по спомени на братята и сестрата на Вазов, както и на някои негови творби и най-вече на романа „Под игото“, повестта „Чичовци“ и някои разкази. Музеят отваря врати на 6 юни 1935 г. В музея са запазени много лични вещи на писателя и семейството му, сред които и черги и губери, изработени от майката на Вазов - Съба Вазова. В двора се помещават няколко сгради, които приютяват различни експозиции. В една от стаите е организирана възстановка с манекени на бръснарницата на Хаджи Ахил от едноименния Вазов разказ. През калдъръмения двор, украсен с чемшири и цветя, минава и вада с вода, което е много характерно за сопотските улици и дворове. Малка порта води до съседен двор, където се намира и експозиционната зала, посветена на жизнения и творчески път на писателя.

Посещение на Етнографски и занаятчийски център "Сопотски еснафъ", където  са съхранени и съживени старите традиции на местното население. Демонстрация на занаяти и занимания под ръководството на майстори - миниатюрна гравюра и инкрустации върху дърво и метал, ковачество, дърворезбарство, тъкачество, иконопис, пирография.

Разходка из очарователните улици на града покрай Девическият метох „Въведение Богородично”, църквата “Св. Петър и Павел”, впечатляваща с оригиналната си архитектура – дело на брациговски майстори от 1846, църквата „Св. св. апостоли Петър и Павел” - внушителна трикорабна псевдобазилика и покрай интересните сгради от периода на Възраждането - Фратевата, Шошевата, Бъдината, Хаджи Манчовата и Тумбалиевата къща.

Разходка с автобус из околностите на Сопот и Долината на розите - Карловска котловина. Възможност за посещение на розоварна.

Отпътуване за София

 

ЦЕНА:  48 лева

 

ЦЕНАТА ВКЛЮЧВА:

Транспорт с комфортен климатизиран автобус, лицензиран за превоз на ученици.

Входни такси и екскурзоводско обслужване при посещение на туристическите обекти, като екскурзоводското обслужване е съобразено с възрастта на децата и с изучавания материал.

Придружаващо медицинско лице от училището

Застраховка

 

ЦЕНАТА НЕ ВКЛЮЧВА:

Лични разходи

 

ОБЩИ УСЛОВИЯ:

Задължително с групата пътува медицинско лице.

На всеки 15 ученика пътува минимум по 1 ръководител.

Цената е валидна при група от минимум 40 човека.