Екскурзии Почивки Круизи

bg en tr
оферта: цена до:
 
София
бул."Витоша"131 А
Тел.:
02 468 90 61
02 465 31 96
0895785566
0895672582
КОНТАКТИ www.exotic-ines.com ЕКЗОТИКА ТАЙЛАНД Климатични инсталации на МПС УИКЕНДИ УЧЕНИЦИ екскурзии УЧЕНИЦИ лагери  
 
По държави

ТАНЗАНИЯ, САФАРИ, 4 Парка, Тарангире, Езеро Маняра, Серенгети, Нгоронгоро самолет, 8 дни/ 6 нощувки, заминаване 19.10.2018 г., цени от 4535 лева, ОФЕРТА 28001

 ТАНЗАНИЯ, САФАРИ, 4 Парка, Тарангире, Езеро Маняра, Серенгети, Нгоронгоро самолет, 8  дни/ 6 нощувки, заминаване 19.10.2018 г., цени от 4535 лева, ОФЕРТА 28001

 

 

 

         САФАРИ ПРИКЛЮЧЕНИЕ В ТАНЗАНИЯ И 4 ПАРКАТАРАНГИРЕ, ЕЗЕРО МАНЯРА, СЕРЕНГЕТИ, НГОРОНГОРО

19.10.2018 – 27.10.2018г.

 

 

 

ДЕН 1: СОФИЯ - КИЛИМАНДЖАРО

Сборен пункт на летище София и отправяне за 7-дневно приключение в Танзания.

 

ДЕН 2: ПРИСТИГАНЕ НА ЛЕТИЩЕ КИЛИМАНДЖАРО /закуска, обяд и вечеря/

При пристигане – послещане от местен гид и трасфер до лоджата.

Нощувка:  Ngaresero  Mountain Lodge

 

ДЕН 3: НАЦИОНАЛЕН ПАРК ТАРАНГИРЕ” /закуска, обяд и вечеря/

Посещение на национален парк Тарангире. Паркът е известен със слоновете си, а през сухия сезон е дом и на огромни стада биволи и значителен брой зебри и гнута. В него може да бъде видян и бaoбабът - уникално дърво, не само най-дебелото на света, но и най-дълго живеещото. През сухият сезон на годината река Тарангире е единствен източник на вода за стадата от слонове, гнута и зебри в района. Реката протича между две от великите африкански езера. В парка се откриват повече от 550 различни вида птици – повече от което и да е друго местообитание в света.

Късния следобед продължавате към Karatu.

                    

Нощувка:  Kudu Lodge-Karatu (или подобен) -www.kudulodge.com

 

ДЕН 4: Националният парк Езеро Маняра /закуска, обяд и вечеря/

Посещение на Националният парк и биосферен резерват Езеро Маняра, което без съмнение ще ви остави с незабравими чувства, е плитко, солено, алкално, безотточно езеро в Северна Танзания, регион Аруша. Известно е със своите лъвове по дървета. Това е място, където лъвовете наистина знаят, че са кралете и царуват от върховете на дърветата! Не се шегуваме!

Сгушен до стената на Голямата речната долина, Националният парк е известен с разнообразието на птици и популацията на слонове. Езерото е дом и на фламинго, пеликана, както и някои други водни птици. Могат да се видят както птицата носорог, така и така наречената kingfisher – една от най-цветните, хранещи се с риба, птици на света. Може да забележите и чукоглавата чапла, както и сами да откриете птици, които до този момент може би не сте виждали.

Паркът също е дом на вервета (бозайник от семейство Коткоподобни маймуни), зеленият павиан, жирафа, хипопотама, африканския бивол, бушбока и импалата (антилопи), и много лъвове. Мястото е съвсем подходящо да прекараш един страхотен ден.

Късно вечерта връщане обратно в Kudu Lodge-Karatu.

Нощувка: KUDU LODGE--Karatu (или подобен)

 

ДЕН 5: КРАТЕРЪТ НГОРОНГОРО /закуска, обяд и вечеря/

След закуска пътуване до кратера Нгоронгоро. Нгоронгоро е кратер на угаснал вулкан, калдера, намираща се в областта на национален парк Серенгети в северната част на Танзания, той е и едно от най-красивите природни чудеса на света.. Заема площ от 260 кв.км и има дълбочина 610 метра. Смята се, че преди милиони години е имал приблизително размерите на Килиманджаро, но след затихване на вулканичната дейност е започнал да пропада.

Обект на световното наследство, кратерът е дом на почти всички видове животни и птици, намиращи се в района, с изключение на жирафа (той не може да живее на тези места поради стръмнината). Могат да се видят гепарди, хипопотами и безброй птици. Мястото е едно от малкото останали, където е възможно да се срещнеш със силно застрашения черен носорог. Възможно е също така да се видят слонове, бикове, лъвове, стада от гнута, зебри и много други.

Рано следобед следва пътуване до Национален парк Серенгети - насладете се на пленяващи пейзажи по пътя! Голямата Петорка постоянно обикаля тази огромна площ от пасища.

Нощувка: SERENGETI ACACIA TENTED CAMP (или подобен)

 

ДЕН 6: НАЦИОНАЛЕН ПАРК СЕРЕНГЕТИ

След закуска пътувате до друга част на Национален парк Серенгети, за да видите огромните части на парка, където обитават и големите котки - лъвът, леопардът и гепардът. След кратки дъждове магическият златен хоризонт на Серенгети се превръща в безкраен зелен килим, пълен с диви цветя.  Ще може да видите равнини, гористи хълмове, могили, реки, около които елегантно се извисяват акациеви дървета.

Огромният Серенгети е един от най-зашеметяващите светилища на дивата природа на планетата. Името идва от Maasai “Siringet”, означаващо безкрайни равнини. В района Серонера има постоянно течаща вода, което прави областта достъпна да се видят големите котки и слоновете в сухия сезон.

Мястото се свързва с"Голямата миграция", където милиони антилопи и зебри изминават разстояние от 14 764 кв. км (5,700 кв.мили), за да се придвижат от Masai Mara в Кения на североизток, почти до бреговете на езерото Виктория на запад и надолу до ръба на кратера Нгоронгоро на юг. Двата дни в Серенгети без съмнение ще ви оставят с невероятни чувства от Африка!

Нощувка: SERENGETI   ACACIA TENTED CAMP (или подобен)

 

 

ДЕН 7: НГОРОНГОРО И ОЛДУВАЙСКАТА КЛИСУРА /закуска, обяд и вечеря/

След закуска пътуване обратно до Нгоронгоро, като пътят минава през археологическия музей Olduvai Gorge. Ждрелото е пълно с археологически обекти, към които принадлежат останки от селища и каменни артефакти. Точно тук са открити вкаменели останки от един далечен прародител на съвременния човек, живял по тези места преди около 1,8 млн. години. Освен всички археологически разкопки, тези земи се населяват и от 3 много редки вида птици, които не могат да се видят никъде другаде в тази част на континента – червенобузите сипки, пурпурните гренадирки и червено-жълтите барбети.

Нощувка: KUDU LODGE-KARATU (или подобен)

 

ДЕН 8: ОТПЪТУВАНЕ ЗА МЕЖДУНАРОДНО ЛЕТИЩЕ КИЛИМАНДЖАРО (KIA)

Ранно отпътуване за летището и полет за София. Тези от вас, които желаят биха могли да удължат престоя си с няколко дневен престой на остров Занзибар ( срещу допълнително заплащане).

 

ПРОМОЦИОНАЛНА ПАКЕТНА ЦЕНА ЗА ЗАПИСВАНЕ ДО 14.06.2018г. – 4535 лева

 

 

СТАНДАРТНА ЦЕНА 4785 ЛЕВА И ВКЛЮЧВА:

 

- самолетен билет София – Килиманджаро – София

- летищни такси

- транспорт според програмата;

- всички трансфери и сафарита с кола;

- професионален гид по време на сафарита;

- хотелско настаняване и изхранване според програмата в посочените лоджи ( или подобни);

- всички входни такси за националните паркове и частни резервати (National Parks and Game Reserves);

- такси за опазване на околната среда;

- закуски и вечери в местата на настаняване и пакетиран обяд по време на сафаритата;

- минерална вода – 1л. на човек на ден;

- медицинска застраховка;

- водач на групата при 7 записани туриста

 

 

ЦЕНАТА НА САФАРИТО НЕ ВКЛЮЧВА:

 

- доплащане за единично настаняване 890 лева ;

- виза на стойност 50 щ.д.

- разходи от личен характер (пренасяне на багаж и други);

- всичко не посочено в програмата и в цената включва;

- медицинска застраховка;

- разходи по изготвяне на визи;

- безалкохолни и алкохолни напитки;

- бакшиши;

- екскурзии и дейности, не посочени в програмата.