Екскурзии Почивки Круизи

bg en tr
оферта: цена до:
 
София
бул."Витоша"131 А
Тел.:
02 468 90 61
02 465 31 96
0895785566
0895672582
КОНТАКТИ ЕКЗОТИКА ТАЙЛАНД УИКЕНДИ БЪЛГАРИЯ двудневни БЪЛГАРИЯ еднодневни  
По държави

"Земя на тайни - Земенския манастир" София, Кюстендил, Земенски манастир, София, 1 ден, ОФЕРТА 12031

        "Земя на тайни - Земенския манастир"

                                         София, Кюстендил, Земенски манастир, София.

Продължителност: 1 ден

Подходящ период за посещение от април до октомври.

Отпътуване с автобус от София за Кюстендил

Посещение на Къщата-музей "Димитър Пешев".  Тя е точно копие на родната къща на политика, която е построена с помощта на държавата Израел като знак на благодарност за направеното от него за спасяването на хиляди евреи от нацистките лагери на смъртта. В музея има постоянна изложба с оригинални вещи, снимки и факсимилета, разказва за събитията от март 1943 г. и за световно признатите заслуги на Димитър Пешев и неговите кюстендилски съграждани - Петър Михалев, Асен Суичмезов, Владимир Куртев и Иван Момчилов, допринесли за спасяването на евреите в България.

Посещение на Художествената галерия „Владимир Димитров – Майстора“ открита през 1972 година и разполага със седем експозиционни зали с горно естествено осветление. Владимир Димитров-Майстора (1882-1960г) е сред най-прочутите български художници със световна известност. Специфичният му стил не може да бъде сбъркан – неговите картини са изключително впечатляващи с живите си цветове и уникалния рисунък. Постоянна експозиция на художествената галерия в Кюстендил съдържа повече от 100 шедьовъра на Владимир Димитров-Майстора. В останалите зали могат да се видят изложби от творби на представители на Кюстендилската изобразителна школа и на творци от страната и чужбина.

Обяд. Отпътуване за Земен.

Посещение на Земенският манастир "Св. Йоан Богослов",  основан по време на Първото българско царство (681–1018г). Голям интерес предизвиква куполът на храма, чиято форма е почти кубична, изградена изцяло от камък бигор. Има теория, че богомилите тачели мястото и пазели в него знака на българина - единствения символ, който може да обедини религиите по света.

Характерни за църквата са стенописите с живи и реалистични образи, като уникалния  стенопис с двойния Христос на сцената "Причастие на апостолите" и сцените на Успение Богородично, Благовещение, ктиторските портрети на деспот Деян и съпругата му Доя.

Свободно време.

Отпътуване за София.

ЦЕНА: определя се според датата, мястото на тръгване, хотелите, броя на участниците

Според конкретните изисквания в програмата може да бъдат включени други обекти или дейности, както и да отпаднат някои от посочените.

ЦЕНАТА ВКЛЮЧВА:

- Транспорт с комфортен климатизиран автобус

- Екскурзоводско обсклужване

- 1 обяд – в Кюстендил

- Входни такси и беседи в посещаваните обекти

- Застраховка