Екскурзии Почивки Круизи

bg en tr
оферта: цена до:
 
София
бул."Витоша"131 А
Тел.:
02 468 90 61
02 465 31 96
0895785566
0895672582
КОНТАКТИ ЕКЗОТИКА ТАЙЛАНД УИКЕНДИ БЪЛГАРИЯ двудневни БЪЛГАРИЯ еднодневни  
По държави

ОПЪЛЧЕНЦИТЕ НА ШИПКА, 1 ден, ОФЕРТА 12027

ОПЪЛЧЕНЦИТЕ НА ШИПКА

София, Шипка, София

 

Продължителност: 1 ден

Подходящ период за посещение: от март до октомври

 

Отпътуване с автобус от София в посока Казанлък за Шипка

Изкачване до Паметника на Свободата на връх Шипка, построен през 1934 година. Очаква ни едно патриотично пътешествие до далечната 1877 година, а изкачването на 894 стъпала до върха ни зарежда с голямо очакване и нетърпение да станем част от спомена за героичните събития на Шипченския проход. Паметникът на свободата наподобява средновековна крепост на 8 етажа, чийто централен вход е увенчан със статуята на бронзов лъв, който символизира българската държавност. В приземния етаж на паметника, под мраморен саркофаг се съхраняват костите на загиналите в решителните боеве провели се на това легендарно място през 1877-78г., а на  първия етаж ни посреща статуята на Нике - древногръцката богиня на победата. Възможност за посещение на музейната сбирка, посветена на Шипченската Епопея, включваща лични вещи, ордени, снимков и документален материал, картини и оръжие.

Отпътуване за град Шипка, където ще посетим храм-паметника Рождество Христово -  най-величественият от паметниците, посветени на Освободителната война. И до днес той е светиня за българите, истински пантеон на безсмъртието, съхранил спомена за саможертвения подвиг на руските воини и българските опълченци, загинали за освобождението на България в Руско-турската война (1877–1878).

Свободно време.

Отпътуване за София.

 

ЦЕНА: определя се според датата, мястото на тръгване, броя на участниците

 

Според конкретните изисквания в програмата може да бъдат включени други обекти или дейности, както и да отпаднат някои от посочените.

 

ЦЕНАТА ВКЛЮЧВА:

- Транспорт с комфортен климатизиран автобус

- Екскурзоводско обслужване

- 1 обяд – в района на Шипка

- Входни такси и беседи в посещаваните обекти

- Застраховка