Екскурзии Почивки Круизи

bg en tr
оферта: цена до:
 
София
бул."Витоша"131 А
Тел.:
02 468 90 61
02 465 31 96
0895785566
0895672582
КОНТАКТИ ЕКЗОТИКА ТАЙЛАНД УИКЕНДИ БЪЛГАРИЯ двудневни БЪЛГАРИЯ еднодневни  
По държави

КЕНИЯ и ТАНЗАНИЯ, Накуру – Масай Мара – Серенгети – Маняра, самолет, 11 дни/ 8 нощувки, дати по избор, цени от 2 860 ЕВРО, ОФЕРТА 70728

КЕНИЯ и ТАНЗАНИЯ, Накуру – Масай Мара – Серенгети – Маняра, самолет, 11 дни/ 8 нощувки, дати по избор,цени от 2 860 Евро, ОФЕРТА 70728
 
В съзнанието на всеки Кения се свързва с представата за красива екзотика, сафарита и диви животни. Страната е посещавана от повече от 1 милион туристи годишно.
Кения е родина на слонове, антилопи и жирафи, безкрайна савана и най-високите планини в Африка. Страната е известна с това, на едно място съжителстват дивата природа, древните цивилизации и развитата туристическа индустрия. По един удивителен начин са съчетани реки и езера, море и планини, градини и безводни пустини. Тук е едно от най-подходящите места за сафари или преведено от суахили - "пътешествие".
Езерото Накуру е популярно с множеството си ята розови фламинго, които като воал покриват повърхността му. Парка е със статут на защитена територия от 1961 година, като идеята му е била да съхрани и запази популацията на тези пернати птици. В началото парка е обхващал само езерото и близките планини, но по-късно към тях са присъединени голяма територия от савани. Тук делят дом още над 400 вида птици и други животни, сред които сини рибарчета, пеликани, хипопотами, носорози, блатни африкански антилопи и много други.
Серенгети е парк в Северна Танзания, основан през 1951 г., чието име в превод от езика на масаите означава „безкрайни равнини“. Смятат парка за последното царство на дивите животни, недокоснато от човека. На площ от 1 295 млн ха хълмисти равнини над 35 вида бозайници и над 500 вида птици делят подслон. Сред най-големите атракции на парка е ежегодната миграция на дивите зверове и зебрите. Поради сухия период от годинита мрез Май те се отправят към места, където все още може да се намери храна и вода. Тази гледка, съвсем заслужено, носи приза за най-големият природен феномен в света.
 
ПРОГРАМА:
 
1 ден:Отпътуване от летище София за Найроби.
 
2 ден:  Кацане в Найроби, откъдето ще се отправите към националния парк езеро Накуру, като ще можете да се полюбувате на бреговете преди обяд и да отпочинете. Следобедно сафари. Вечеря и нощувка в хотел „FLAMINGO HILL CAMP“.
 
3 ден:Закуска и трансфер до Масай Мара. Пристигане късния следобяд. Следва сафари. Вечеря и нощувка в хотел „MARA SERENA LODGE”.
 
4 ден:Целодневно сафари с включено изхранване. Нощувка в хотел „MARA SERENA LODGE“.
 
5 ден:Закуска и отпътуване за граничната Isebania, където следват оформление на документи. Смяна на превоза и отправяне към национален парк Серенгети. Отправяне към „SERENGETI SOPA LODGE“ за вечеря и пренощуване, като по пътя отново ви очаква сафари.
 
6 ден:Целодневно сафари с включено изхранване и пренощуване в „SERENGETI SOPA LODGE“.
 
7 ден:Закуска и тгрансфер до Ngorongoro Conservation Area, с включено посещение на Olduvai Gorge по път. Обяд в хотела и Свободно време. Вечеря и нощувка в NGORONGORO SOPA LODGE.
 
8 ден:Ранно отпътуване за целодневна екскурзия около кратера на вулкана (при позволение на парковата управа), с включен обяд. Изхранване и нощувка в хотела.
 
9 ден:След закуска отпътуване за езерото Маняра. Обяд и следобедно сафари в Национален парк „Manyara“. Вечеря и нощувка в „KIRURUMU TENTED LODGE“.
 
10 ден:  Закуска и трансфер до Арушаза обяд. След това трансфер до летището и следва полет за София.
 
11 ден:  Кацане в София.
 
ЦЕНА на човек от  2 860 Евро

   
 
 
ЦЕНАТА ВКЛЮЧВА:
• Самолетен билет София – Найроби/Килиманджаро – София без летищни такси
• Всички трансфери описани в програмата
• Английско говорящ шофьор гид
• Всички входни билети и такси за Националните паркове
• Бутилка вода на човек на ден (1 литър)
• 8 нощувки на пълен пансион по време на сафаритата
• Медицинска застраховка
• Специална застраховка в случай от нужда за спешна евакуация по време на пътуването
 
ЦЕНАТА НЕ ВКЛЮЧВА:
• Летищни такси около 290 €
• Задължителна ваксина за жълта треска (60 лева и се полага 20 дни минимум преди отпътуване)
• Виза на стойност 50 $, която се получава при пристигане
Цената подлежи на препотвърждение спрямо свободните места икономическа класа по полетите и е валидна при минимум 6 човека.
Доплащане за единична стая 425 евро.