Екскурзии Почивки Круизи

bg en tr
оферта: цена до:
 
София
бул."Витоша"131 А
Тел.:
02 468 90 61
02 465 31 96
0895785566
0895672582
КОНТАКТИ ЕКЗОТИКА ТАЙЛАНД УИКЕНДИ БЪЛГАРИЯ двудневни БЪЛГАРИЯ еднодневни  
По държави

КЕНИЯ И ТАНЗАНИЯ, Найроби, Амбосели, езерото Накуро, Масай Мара, Нгоро Нгоро, Аруша, 10 дни, индивидуална програма, цена 2185 ЕВРО, ОФЕРТА 60380

КЕНИЯ И ТАНЗАНИЯ, Найроби, Амбосели, езерото Накуро, Масай Мара, Нгоро Нгоро, Аруша, 10 дни, индивидуална програма, цена 2185 ЕВРО, ОФЕРТА 60380
 
ПРОГРАМА:
 
Ден 1 Отпътуване от 2 терминал на летище  София на 20.06.08 в16:35 ч. Каца на летище Jomo Kenyatta  на 21.06.08 в 12:45. Посрещане на летището и трансфер от фирмата партньoр до хотел “Хилтън“ 5*, който е разположен в центъра на града. Нощувка.
 
Ден 2 Пълен пансион.Сутринта отпътуване към Национален Парк Nakuru където се намира езеро Nakuru. Обяд в Lion Hill Lodge. Вилата се намира на хълма, откъдето идва и името и – Lion Hill- от там се разкрива прекрасна гледка към езерото. Вилата е 5* и е най-доброто настаняване, което може да се предложи в Национален парк Nakuru. Следобедно сафари. Нощувка във вилата.
Пълен пансион.
 
Ден 3 Пълен пансион. Сутринта отпътуване към резервата Masai Marа. Обяд в Siana Spring. Siana Spring Tented Camp е разположен от източната страна на резервата Masai Marа .Той е заобиколен от невероятен горски масив. Луксозните тенти са едни от най-добрите на територията на Кения и Танзания – просторни, имат собствена тоалетна, масичка за писане, спалня със баня и тоалетна. Седобедно  сафари. Нощувка.
 
Ден 4 Пълен пансион. Цял ден в Masai Mara. Целодневно  сафари.
Нощувка Siana Spring.
 
 Ден 5 Пълен пансион. Сутринта отпътуване за Amboseli National Park. Обяд в Carnivore ( 5*) ресторант където на посетителите се приготвя месо на шиш). След обяда отпътуване към Amboseli. Amboseli Serena се намира в района на покрития със сняг Килиманджаро, най-високият връх в Африка. Всяка стая е изрисувана с африкански стенописи от местни художници.  
Нощувка в Amboseli Serena Lodge.
 
Ден 6 Пълен пансион. Цял ден в Amboseli . Сутрешно и следобедно сафари.
Нощувка в Serena Lodge. Наблюдение на животните
 
Ден 7 Пълен пансион. Сутринта отпътуване към Namanga границата с Танзания. Танзанийски екип ще се грижи за вас. Обяд в Arucha. Следобяд отпътуване за резервата Ngorongoro. Вечеря и нощувка в Ngorongoro Serena Lodge.
Ngorongoro Serena Lodge е построена върху останките на забележителен природен феномен – кратера Ngorongoro. По красотата си той е считан за “Осмото чудо на света”. Стените на кратера са високи над 600m. Там се намира и естествен парк с над 25 000 вида животни. Племето Масаи също живее в този резерват. Всички спални имат самостоятелни тераси с изглед към кратера.
 
Ден 8 Пълен пансион. Сутринта отпътуване към кратера. Обяд в Serena Lodge. Сафари в подножието на кратера. Нощувка в Serena Lodge.
 
Ден 9 Закуска. Отпътуване за Arusha. Обяд . По-късно отпътуване към Namanga където представител на фирмата в Кения ви посреща . Трансфер до хотела в Найроби. Нощувка
Ден 10 Закуска в хотела. Свободно време. Трансфер до международното летище Jomo Kenyatta Airport за полета към България в 15:00 часа . Каца на летище София на 30.06.08 в 15:35 часа
 
 
ЦЕНА: 2185.00 EUR
 
 
Пакетна цена е на човек настанен в двойна стая и включва:
ü Самолетен билет София – Найроби- София
ü Такси за парковете и сафарито
ü Сафари минибус и 4x4 в Кения и Танзания и гориво по маршрута
ü Обслужване от шофьор/екскурзовод
ü 2 нощувка със закуска в хотел Хилтън 5* първия ден и последен ден
ü 7 нощувки по време на сафарито
ü 7 пълен пансиона по време на сафарито
ü Организирано сафари с включени всички такси и разрешителни
ü 1 обяд в ресторант Carnivore
ü Трансфери летище – хотел – летище
ü Бутилирана вода по време на сафарито
ü Здравна застраховка с асистанс покритие 30000 EUR
 
Цената не включва:
ü Летищни такси – 265 EUR
ü Виза Кения -50 USD
ü Услуги ,които не са включени в цената
ü Ваксина срещу жълта треска в Танзания – 60лв
ü Таблети против Малария (закупуват се в Кения)
 
Условия за записване:
ü Внасяне на депозит 50% от сумата за екскурзията .
Плащането на екскурзията е в левовата равностойност на Еврото
 
 Amboseli, Arusha
 
Полезна информация:
Данни за страните:
            РЕПУБЛИКА КЕНИЯ е провъзгласена през 1963 година след получаване на суверенитет от британската корона. Официални езици са английски и суахили.
            Население:  32 милиона Формира от 70 племена, които са подгрупи на три големи езиково – етнически групи – кушити, нилотики и банту.
            Площта на страната е 582 646 кв.км. Най – високият връх е връх Кения /5 199 м.н.в./. Президентска република и народно събрание с петгодишен мандат. Многопартийна система. Основният поминък на страната е свързан със селското стопанство: царевица, кафе, чай, ананас едър и дребен рогат добитък. Голямо значение има туризма, поради славата на Кения като оазис за много африкански диви животни, живеещи в множеството национални паркове и в същото време заради луксозните хотелски структури, които правят сафаритата в Кения, примамливи и за най – придирчивите туристи.

            ОБЕДИНЕНА РЕПУБЛИКА ТАНЗАНИЯ е обявена през 1964 година след получаване на суверенитет от Великобритания. През 1964 година Занзибар се обединява с Танганайка и така се образува новата държава Танзания.Официални езици са английски и суахили.                                                                                                         Население:  близо 37 милиона .Формира от 120 племенни групи.                                        Площта на страната е 945 100 кв.км. Най – високият връх на Африка се намира на територията на Танзания - връх Килиманджаро /5 895 м.н.в./.
            Президентска република /специална конституция за Занзибар от 1985 година/, народно събрание, многопартийна система. Подобно на Кения освен земеделието, все по – голямо значение за формиране на БВП има също така и туризма, особено заради известността на националните паркове Серенгети и Нгоронгоро.

Данни за климата:
            Кения е разделена почти наполовина от екватора, но поради обстоятелството, че точно там се намират високите плата над 2000 м.н.в., т.е. няма горещата влага, характерна за ниските екваториални височини, нито пък свръхвисоки температури. По отношение на сезоните, Кения е подходяща за посещение и наблюдение на дивите животни целогодишно. Температурите рядко надвишават 35 градуса по Целзий и много рядко достигат долната граница от 10 градуса по Целзий.
            Танзания е разположена в южното полукълбо под Кения и екватора. Климатът в по – голямата част от страната, особено на по-високите места е приятен целогодишно.
Санитарен режим: Задължително е да се вземат профилактично таблетки против малария. Най-ефективни са таблетките Mephloquine и негови търговски варианти . Те не се продават на територията на България, затова след пристигане в Кения се организира тяхното закупуване и трябва да се взимат редовно. За организацията и информацията относно приемането на противомаларийните таблетки се грижи придружителя от страна на фирмата.Преди тръгване туристите следва да си закупят и репеленти против комари / комарите са преносителите на маларийния плазмодий/ като Autan или Off.
Ваксинации: Ако не сте си поставили предварително, следва да си поставите ваксина, след което Ви издават международна жълта книжка и след тази ваксина придобивате имунитет срещу жълта треска за срок от 10 години. Ваксината /не може да се ваксинират само бременни и с алергия към яйца/ се понася съвсем леко от организма . Ваксината се поставя в специализиран кабинет към Института за паразитни и инфекциозни болести.                                                                                                  
Здравни изисквания: Задължителни ваксини: жълта треска, малария (хапчета по схема) Препоръчителни ваксини: хепатит А, хепатит Б, тиф, бяс, детски паралич. Възможна е зараза от различни чернодробни болести предавани по бактериален път. При преминаване на границата между Кеня и Танзания се изисква международна жълта книжка за направена ваксинация срещу жълта треска/струва около 60 лева/. Ваксината се понася съвсем леко от организма , не може да се поставя на бременни и хора с алергия към яйца/. Ваксината се поставя в специализиран кабинет към Института за паразитни и инфекциозни болести. Преди пътуването задължително се посъветвайте с вашия личен лекар. Ваксин ите се правят в Национален център по заразни и паразитни болести, намиращ се на бул. “Янко Сакъзов” 26. Преди това се консултирайте с личния си лекар.                                            Важно е да НЕ се пие небутилирана вода.                                                                                                                                                                 Трябва да се избягва къпането във реки и езера поради наличието на парзита Bilharzia
Безопасност: във всички големи туристически центрове местните власти и туристическите агенции предупреждават чужденците да се движат групово, да избягват носенето на големи суми пари, скъпи камери и бижута по улиците. Препоръчва се пари и скъпи вещи да се оставят на съхранение в сейфовете на хотелите.
 
Посолство на Република България в Кения и Танзания няма.
Еmbassy of the Republic of Bulgaria Етиопия Haile G/Selassie Road Woreda 17 Kebele 13 P.O.Box 987 Addis Ababa Ethiopia Тел.( 0025111 ) 66 100 32 Факс: ( 0025111 ) 66 133 73 е-mail: bulemba@ethionet.et
Еmbassy of the Republic of Bulgaria Zimbabwe, Harare 15, Maasdorp Avenue, Alexandra Park P.O. Box 1809; 2758 Тел: (002634) 730-509; 730 596 Тел/факс: (002634) 732-504; 730 509 е-mail: bgembhre@ecoweb.co.zw
Визов Режим : Необходими са входни визи за български граждани. Могат да бъдат издадени на граничния пункт в Кения.
 
Часови разлики: Часовото време в Кения и Танзания е с един час напред спрямо българското /GMT+2/ .
Времето в Лондон /GMT/ е с два часа назад в сравнение с България

Местни валути: KSH /кенийски шилинг/: 100 KSH = приблизително на 1,5 usd.
TSH /танзанийси шилинг/ делящ се на сто цента. Около 1000 шилинга се равняват на 1 щатски долар. Препоръчително е валутата да се обменят само в хотелите.

Джобните пари, които си носите могат да бъдат както в долари, така и в евро. При необходимост се сменят на място в обменните бюра на хотелските комплекси или в градовете.