Екскурзии Почивки Круизи

bg en tr
оферта: цена до:
 
София
бул."Витоша"131 А
Тел.:
02 468 90 61
02 465 31 96
0895785566
0895672582
КОНТАКТИ ЕКЗОТИКА ТАЙЛАНД УИКЕНДИ БЪЛГАРИЯ двудневни БЪЛГАРИЯ еднодневни  
По държави

TАНЗАНИЯ, Сафари и изкачване на вулкана Ленгай, Езерото Натрон, Езерото Маняра, самолет, 6 дневно сафари и преход, индивидуални дати на заминаване, цени от 1040 ЕВРО (без самолетен билет), ОФЕРТА 93011 Препоръчително време за пътуването: Сухия сезон (от средата на декември до март) + юни до края на октомври

 

TАНЗАНИЯ, Сафари и изкачване на вулкана Ленгай, Езерото Натрон, Езерото Маняра, самолет, 6 дневно сафари и преход, индивидуални дати на заминаване, цени от 1040 ЕВРО (без самолетен билет), ОФЕРТА 93011
Препоръчително време за пътуването: Сухия сезон (от средата на декември до март) + юни до края на октомври.
 
Езерото Натрон – вулкана Ленгай – Езерото Маняра
6 дневно сафари и преход
Това приключение ви дава възможност да посетите най-изумителните райони на долината Rift Valley, като комбинирате леки преходи и сафари сред дивите животни с покоряване на активния вулкан Ленгай. Известно време ще останете край езерото Натрон, където всяка година повече от 500 000 птици фламинго се струпват по време на размножителния си период, ще изкачите изключителнo стръмните склонове на още активния вулкан Ленгай, ще се впуснете в приказна разходка до великолепен водопад и ще посетите Националния парк „Маняра”, за да се насладите на редкия шанс да видите отблизо дивите животни.
 
Примерна програма (5 или 6 дни, + изкачване на вулкана Ленгай)
Ден 1:
Полет София - Дубай - Килиманджаро. Трансфер до Аруша.
Трансфер от Аруша до базовия лагер при езерото Натрон през долината Rift Valley, който отнема около 6 часа.
Езерото Натрон, което е най-ниската точка на Rift Valley, в подножието на един от малкото действащи вулкани - Ol Donyo Lengai (Планината на Господ), останали в Африка. Максималната му дълбочина е 10м, а температурата на водата може да достигне 50ºС. Голямото количество карбонати, което се съдържа във водите на езерото създава условия за развитие на цианобактерии, които са храна на фламингото. Освен това високите температури около езерото правят мястото, неподходящо за естествените врагове на птиците и идеална среда за снасяне на яйцата им.
Нощувка в лагер при езерото Натрон.
Ден 2-3:
2 дни при езерото Натрон (+ възможност за изкачване на вулкана Ленгай)

Отделяме два пълни дни за разглеждане на околностите: езерото Натрон и птиците фламинго, изкачваме се до водопад в дълбока клисура; всичко това комбинираме с посещение на автентично масайско селище и др.
Нощувка в удобния лагер при езерото Натрон.
Възможност за изкачване на вулкана Лангай:
Ако имате желание и необходимата физическа подготовка, можете да се отдадете на изкачване на вулкана Ол Дойньо Ленгай (доплащане 120 долара на човек).
В случай че изберете тази възможност, престоят ви се удължава с с 1 ден, тъй като след изкачване на вулкана, ще нощувате там.
Рано сутринта ще се подготвим за изкачването. Докато носачите поемат оборудването за лагера и всички необходими принадлежности, ще се се изкачим до било/гребен, който с времето става все по-стръмен, докато стигнем до неактивния южен кратер на вулкана, всичко това ще се случи след около 3-7 часа катерене (в зависимост от темпото). На южния кратер ще изградим лек лагер в средата на пустиня от пепел, образувана от скорошните изригвания на Ленгай през 2007/2008. Ще посветим целия следобяд, нощта и следващата сутрин на наблюдения на конуса с активна пепел и изследване на зоната около кратера.
На следващия ден ще се спуснем от Лангай обратно надолу към лагера при езерото Натрон. Спускането ще отнеме 2-4 часа.
Ден 4:
Сафари карай езерото Маняра

Трансфер до Мтоуа Мбу. Сафари и наблюдение на дивите животни в Националния парк „Маняра”. Обяд под формата на пикник.
Нощувка в лодж или лагер в Национален парк „Маняра”
Ден 5:
Завръщане в Аруша

Трансфер до Аруша (отнема около 2 часа)
Нощувка в хотел в Аруша
индивидуални дати по заявка - виж по-долу
Допълнителна информация:
Цената включва:
 • настаняване: 5 или 6 нощувки в зависимост от избора на програма;
 • помощен персонал (гидове, готвачи, носачи, шофьори и др.);
 • при изкачването на вулкана Ленгай - NOLS експерти, гид с квалификация WFR, който носи планинско въже, VHF радио и принадлежности за оказване на медицинска помощ;
 • изхранване (закуска, обяд, вечеря);
 • питейна вода, чай, кафе;
 • всички трансфери до и от Аруша;
 • всички транзитни такси, такси за влизане в националните паркове и др. (в т.ч. и новите такси Wildlife Dept fees for areas outside Natl. Parks на стойност 50 долара);
 • пълно оборудване за лагеруване.
 
Цената не включва:
 • билет за полет София - Аруша;
 • допълнителни напитки;
 • джобни пари;
 • бакшиши за местния персонал;
 • доплащане за самостоятелна стая/палатка;
 • застраховки;
 • входна (50 долара) и изходна (30 долара) виза за Танзания;
 • ваксини и медикаменти
 
Физическа подготовка:
Изкачването на вулкана Ол Дойньо Ленгай е трудно; отнема от 4 до 7 часа катерене по отвесен /много стръмен/ склон. Въпреки че носачи пренасят по-голямата част от багажа, вс епак тези часове на изкачване остават най-трудната част от приключението: пътеката е тясна, стръмна и прашна(ето защо и малко хлъзгава), но не и опасна.
Спускането, което отнема 2 до 4 часа по същия маршрут е не по-малко трудно; необходимо е да бъдете изключително внимателни, особено в най-стръмните участъци, а хора, които имат проблем с коленете си не трябва да предприемат този преход. До момента, в който ще сте завършили спускането си, времето вече е станало горещо, а вие ще сте покрити с прах и вероятно много изтощени...но освежителният душ вече ще ви очаква.
В дните, които ще прекарате на високо при вулкана, не са предвидени натоварващи и трудни преходи, но може да бъде доста прашно, студено и влажно.
Трябва да се отбележи, че двата дни, в които се реализират трансферите, също се правят по неравни пътища, температурите са високи и е прашно.
 
Екипировка:
 • планински обувки
 • якета от непромокаема материя, топли и устойчиви на вятър
 • слънцезащитни средства: крем, шапки, шалове, очила
 • бинокли;
 • фенер и резервни батерии
 • спални чували;
 
Необходими ваксини:
* ваксина срещу жълта треска
* медикаменти за профилактика срещу малария (въпреки че регионът е отбелязан като малариен, рискът по време на пътуването и през сухия сезон е относително нисък)
* Ще ви съдействаме при избор на специалист за набавяне на антималарийни медикаменти