Екскурзии Почивки Круизи

bg en tr
оферта: цена до:
 
София
бул."Витоша"131 А
Тел.:
02 468 90 61
02 465 31 96
0895785566
0895672582
КОНТАКТИ ЕКЗОТИКА ТАЙЛАНД УИКЕНДИ БЪЛГАРИЯ двудневни БЪЛГАРИЯ еднодневни  
По държави

СИРИЯ –ЛЮЛКАТА НА ЦИВИЛИЗАЦИЯТА, самолет, 8 дни, дати по желание, цени от 890 ЕВРО плюс самолетен билет от 360 ЕВРО, ОФЕРТА 91000

 

СИРИЯ –ЛЮЛКАТА НА ЦИВИЛИЗАЦИЯТА, самолет, 8 дни, дати по желание, цени от 890 ЕВРО плюс самолетен билет от 360 ЕВРО, ОФЕРТА 91000
 
ПРОГРАМА:
Ден 1
Излитане от София в 10.45. Кацане на летище Истанбул в 12.00. Излитане за Дамаск в 14.35. Кацане на летището в Дамаск в 16.35. Посрещане и трансфер до хотел 4*. Свободна вечер и нощувка.
 
Ден 2
Закуска. Обиколка на Дамаск – най-старият град в света. Градът е свидетел на раждането и падението на много цивилизации, запазвайки техните паметници и реликви. Старият Дамаск е заобиколен от стени и кули, както и осем порти, шест от които от древни времена, останалите две са ислямски. Обиколката включва – The Palace Al-Azem, Omayyad Mosque, Church of Saint Hanania, Saint Paul Church, Saladin Mausoleum. Следобяд – посещение на пазара Hamedieh Souk. Свободна вечер и нощувка.
 
Ден 3
Закуска. Обиколка на Западен Дамаск и посещение на Стария град с Цитаделата Ayyubid, Takieh Sulemanieh и Националния музей на Сирия.
Следобяд - посещение на планината Qasyun, от която се открива прекрасна гледка към Дамаск. Тук според легендата Ева е прекарала живота си след като сина й Каин убива брат си Авел. Свободна вечер и нощувка.
 
Ден 4
Закуска. Екскурзия до Ma’alula. Думата означава „вход” на арамийски език - езикът на Христос, който се говори единствено тук в целия свят. Това е село, разположено в планината, където са сгушени два известни манастира: St. Sergius & Bacchus, построен през 4 век пр.н.е. и St. Тecla Monastery с иконата на един от първите светци на християнството – St. Tecla. Продължаваме към Palmyra – градът, символ на Арабската кралица Зенобиа, която е пример за властна жена, опълчила се на могъществото на Римската империя. Пристигане вечерта и настаняване в хотел Palmyra 5*. Посещение на традиционна бедуинска тента с вечеря и бедуински танци. Нощувка.
 
Ден 5
Закуска. Обиколка на града, известен със своите храмове, стени и гробници. Градът е неописуемо място, обградено от палмови и маслинови дървета и е като мираж сред пустинята. На обяд – тръгване за Алепо. По пътя разглеждане на Хама с известните огромни воденици. Пристигане в Алепо вечерта. Настаняване в хотел 4* и нощувка.
 
Ден 6
Закуска. Обиколка на Алепо – вторият по големина град в Сирия, един от най-старите градове в света, столица на „Йемхадското кралство”. Градът е заобиколен от стени и кули, бил е завлядяван, строен и разрушаван много пъти от нашествениците. Посещение на Цитаделата, Музея на Алепо, Latini Church. Следобяд - посещение на пазара Khan Al Shouneh. Нощувка.
 
Ден 7
Закуска. Екскурзия до манастира Св. Симеон, разположен на 60 км северно от Алепо. Той носи името на Св. Симеон – овчар от северна Сирия, който става монах и в продължение на много години се моли, седнал на една колона. Там след смъртта му е построен манастира, състоящ се от 4 базилики във формата на кръст, отворени под формата на осмоъгълник, в центъра на който се намира светата колона.
Късно вечерта – трансфер до летището.
 
Ден 8
Излитане от Алепо за Истанбул в 03.45, кацане в Истанбул в 05.45. Излитане за София в 08.30. Кацане на летище София в 09.45.
 
 
Пакетна цена на човек в двойна стая : 890 евро
 
Пакетната цена включва:
·        6 нощувки със закуски – 3 в Дамаск в хотел 4*, 1 в Палмира в хотел Palmyra 5* и 2 в Алепо в хотел 4*.
·        Трансфер с климатизирана кола/микробус по време на цялото пътуване
·        Екскурзовод на руски по време на цялото пътуване
·        Всички входни такси за посещаваните обекти
·        Вечеря в традиционна бедуинска тента в Палмира
 
Цената не включва:
·        Самолетен билет София- Истанбул – Дамаск – Алепо- Истанбул – София – цена от 360 евро
·        Виза за Сирия – 55 евро на човек. Издава се за 1 работен ден .
 
Допълнителни екскурзии:
Еднодневни екскурзии от Дамаск –цена на турист в щатски долари
 
2 туристи
3 туристи
4-5 туристи
10 и повече
Дамаск-Баалбек-Бейрут-Дамаск
206 $
156 $
136 $
112 $
Дамаск-Аман-Дамаск
217 $
156 $
118 $
112 $
Дамаск-Баалбек-Анжар -Дамаск
174 $
129$
107$
96 $
 
Баалбек е древен град в Ливан, наричан "Града на слънцето", известен със своя Акропол на Baalbek, който е най-голямата и добре запазена сграда в града, типичен пример на Римска архитектура, както и с храмовете на Юпитер, Венера и Бакхус.
Анжар – малък град в Ливан, известен със запазените руини Umayyad ruins, които са в списъка на световното наследство.
 
Забележки:
1. Посочената цена важи за индивидуални туристи. При групи моля да ни отправите конкретни запитвания. Бихме могли да предложим и други варианти за пътуване до Сирия, в комбинация с Ливан , Йордания и Турция, според интересите и желанията на клиента.
2. Запазваме си правото за промени в цените по независими от нас причини.