Екскурзии Почивки Круизи

bg en tr
оферта: цена до:
 
София
бул."Витоша"131 А
Тел.:
02 468 90 61
02 465 31 96
0895785566
0895672582
КОНТАКТИ ЕКЗОТИКА ТАЙЛАНД УИКЕНДИ БЪЛГАРИЯ двудневни БЪЛГАРИЯ еднодневни  
По държави

ВУЛКАНИ, Приключение в Исландия, 5 дни, индивидуални пътувания, цени от 835 ЕВРО (без самолетен билет), ОФЕРТА 90056

ВУЛКАНИ, Приключение в Исландия, 5 дни, индивидуални пътувания, цени от 835 ЕВРО (без самолетен билет), ОФЕРТА 90056
 
Брой хора в групата: 6-12
 
ПРОГРАМА:
Ден 1:
Пристигане в Исландия - Синята Лагуна
Пристигаме на летище Кефлавик в следобедните часове. Турът започва веднага с посещение на Синята Лагуна (Blue Lagoon).
„Синята лагуна“ е уникално геотермично образувание, естествен комплекс от геотермални басейни на обща площ от 5000кв.м. Разположен е само на 40км от столицата Ряйкявик и на 25км. от Кефлавик. Дължи името си на уникалния цвят на водата там, която е смесица от морска и сладка вода – 2/3 морска и 1/3 сладка – изключително рядко срещана комбинация. Дъното и стените на лагуната са покрити с 60 хил. парчета лава, което я прави да прилича на естествено творение на природата. Водата на „Синята лагуна“ е известна по целия свят с лековитите си съставки: минерални соли (с успокояващ ефект), синьо-зелени водорасли (за подхранване и омекотяване на кожата) и бяла глина (с почистващ и ексфолиращ ефект).
След едночасова почивка се отправяме към хотела, който е на около час път източно от Рейкявик. В хотел в южна Исландия отсядаме за две нощувки.
 
Ден 2:
Ледниковата долина Торсмьорк (Thorsmörk)
На втория ден се отправяме към вътрешността, където ще попаднем в дивата и романтична долина Торсмьорк - долината на Тор, богът на гръмотевиците. Много хора считат Торсмьорк за най-красивото място в Исландия, със спиращи дъха гледки към реки, скали и различни видове растителност. Прекосяването на някои от вледенените реки със суперван 4x4 е истинско приключение. Отклоняваме се до живописния водопад Скогафос (Skogafoss) и крайбрежието на южна Исландия, където пясъкът е с черен цвят. Връщаме се в хотела между 17:00 и 18:00 ч., тъкмо навреме за разпускаща гореща вана в хотела.
Забележка: В случай че пътят до долината Торсмьорк е непроходим, турът се реализира в покрайнините на вулкана Хекла и природните красоти на долината Тьолсалдалур (Thjorsardalur).
 
Ден 3:
Златният кръг & Боргарфьордур
Започваме деня с посещение на впечатляващата църква на бившата епископия Скалхолт (Skálholt). След това се отправяме на север и на запад, към природните забележителности на Галфос и Гейсир (Строкур) (Gullfoss и Geysir). В последствие стигаме до най-интересното в исторически и географски аспект място в Исландия, Тингвелир (Thingvellir) - това е първото място, заслужило номинацията на ЮНЕСКО за световно наследство. Тук се намира разседа, свързващ тектоничните плочи на Европа и Северна Америка. Когато пътните условия позволяват това, поемаме планинския маршрут Калдидалур (Kaldidalur) и минаваме между ледниците Ланггьокул (Langjokull) и Ок (Ok). Последният акцент на деня ни отвежда при красивите водопади Храунфосар ("Лавафолс"). В 18:00 ч. пристигаме в хотела. близо до град Боргарнес (Borgarnes). Настаняване в Боргарфьордур.
 
Ден 4:
Мистичните Snaefellsnes
Днес ще отдадем цялото си внимание на полуострова Снефелснес (Snæfellsnes), понякога наричан още "Исландия в орехова черупка/ накйфдхсратко". Разходката ни включва тур до Националния парк Snæfellsnes с ледника Snaefellsjokull, исландския вулкан, който Жул верн е избрал за изходен пункт на неговото "Пътуване до центъра на Земята". Разхождаме се по скалистия бряг, край селцето Arnarstapi. По обратния път към Рейкявик и минавам през тунела под залива Hvalfjord. След като разгледаме накратко центъра на Рейкявик се прибираме в хотела си в централната част на града около 18:00 ч.
 
Ден 5:
Край на тура - отпътуване или възможност за удължаване на престоя
До летището Кефлажик ни отвежда шатъл бус .
11-15 декември 2008 г., за други дати виж по-долу

Цената включва:
·придвижване с ванове 4x4 с професионален англоговорящ гид
·транспорт от/до летището
·настаняване: 4 нощувки в 3* хотели
·пансион: 4 закуски, ден 2 – 5. 3x вечери с първо, второ и трето ястие, ден 1 - 3
·входна такса за Синята лагуна
 
 
Цената не включва:
·самолетен билет до Исландия
·допълнително заплащане за самостоятелно настаняване: 135 Euro
·обеди и напитки