Екскурзии Почивки Круизи

bg en tr
оферта: цена до:
 
София
бул."Витоша"131 А
Тел.:
02 468 90 61
02 465 31 96
0895785566
0895672582
КОНТАКТИ ЕКЗОТИКА ТАЙЛАНД УИКЕНДИ БЪЛГАРИЯ двудневни БЪЛГАРИЯ еднодневни  
По държави

НЕПАЛ, ТИБЕТ, Загадъчната Шамбала: Катманду, Бактапур, Патан, Национален парк Читван, Тибет, Лхаса, Картипур, 11дни/9 нощувки на база НB, индивидуални пътувания, цени от 1750 ЕВРО (без самолетен билет), ОФЕРТА 90022

НЕПАЛ, ТИБЕТ, Загадъчната Шамбала: Катманду, Бактапур, Патан, Национален парк Читван, Тибет, Лхаса, Картипур, 11дни/9 нощувки на база НB, индивидуални пътувания, цени от 1750 ЕВРО (без самолетен билет), ОФЕРТА 90022
 
НЕПАЛ - ТИБЕТ
Загадъчната ШамбалаКатманду (2 нощувки):  Бактапур - Патан - самолет - Национален парк Читван (1 нощувка) - самолет - Катманду (1 нощувка) -  самолет - Тибет:  Лхаса (3 нощувки)  - самолет - Катманду  (2 нощувки):  Картипур - Дакшинкали  /  11 дни
 
Тук някъде, в Хималаите е съществувала Шамбала, скрита „между времето и пространството”. Духовната сила и мощ на това място е неоспорима. Това е измерение на духа – част от неизвестната нам космическа йерархия. В нея човешки богове, пророци и лами са учителите, които знаят всичко за земния живот и определено го направляват.
„Виза” за Шамбала са духовните усилия на човека – чистите помисли и добродетели, затова Шамбала е духовното измерение вътре в нас.
 
ПРОГРАМА:
1 ден-понеделник: София - Истанбул – Доха
Полет София – Истанбул 08:35 – 09:15 ч. Полет Истанбул – Доха 14:50 – 18:50 ч.

2 ден-вторник: Доха - Катманду
Полет Доха – Катманду 00:55 – 08:20 ч. Посрещане на летището и трансфер до хотела. Почивка. Посещение на Сваямбунат (ЮНЕСКО) -  будистки храм,  който е на 2500 г. и е по-стар от самия град (основан 723 г.). В превод Сваямбунат означава "цвят на лотоса, възникнал от небитието". Разглеждане на Катманду: свещения храм-дом на живата богиня Кумари Деви, площад Дурбар (ЮНЕСКО) – сърцето на стария град с 4-метровия релеф на бог Шива, покровителят на Непал, кралския дворец, храмовете Каштамандап, Хануман Дока, Дегутале, Парвати и Макхендранат и др. Вечеря в традиционен ресторант с непалски танци и музика. Нощувка.

3 ден-сряда: Катманду - Нагаркот - Пашупатинат- Боднат
Рано сутринта отпътуване за Нагаркот (2,175 м.) за наблюдаване изгрева на слънцето над Хималаите и връх Еверест (пакет закуска). Разглеждане на град Бактапур (Бадгаон) - един от най-старите градове в Непал, дом на средновековното изкуство и архитектура: площад Дурбар, кралския резидентски квартал със Златната врата, и двореца на 55-те прозореца, площад Таумади с 5-етажната пагода, и храма Нитаполе, построен от крал Бупендра Мала. Посещение на Пашупатинат (ЮНЕСКО) - един от най-древните (от 400 г.) и свещени хиндуистки храмове в света, в който се намира огромен лингам (фалическия символ на бог Шива). Храмът е разположен на брега на свещената река Багмати, където местните хиндуисти изпълняват своите ритуали. Разглеждане на  Боднат (ЮНЕСКО) – най-голямата и най-красивата ступа в света, известна още като "Касти" (капки роса)  с четири чифта очи зорко наблюдаващи в четирите посоки на света. Според легендите костите на Кашапа Буда са вградени в основите на храма. Вечеря. Нощувка.
 
4 ден-четвъртък: Катманду - Патан - Читван
Закуска. Разглеждане на древния ниварски град Патан – вторият по големина град на Непал - в миналото център на будистката наука и култура, известен с къщите с прекрасни дърворезби по вратите и прозорците. Посещение на площад Дурбар, храма Кришна Мандир (17 век), златния храм Махавихар (12 век) – посветен на бог Буда и др. Трансфер до летището. Полет Катманду – Баратпур (около 30 мин.) Пристигане в националния кралски парк Читван - бивш ловен резерват на непалските крале (ЮНЕСКО). Попаднали сте в сърцето на джунглата и ще се слеете с дивата природа. Читван в превод означава “сърце на джунглата” и е убежище на носорога, бенгалски тигър, бизона, няколко вида елени, маймуни, крокодили, леопарди и над 450 вида птици.  Настаняване в курорта. Екскурзии и мероприятия по вътрешна програма на парка: запознаване с парка, Вечерта прожекция на филм или културна програма тару. Чай, кафе, вечеря. Нощувка.
5 ден-петък: Читван - Катманду
Рано сутринта събуждане (животните са най-активни рано сутринта и привечер). Разнообразни дейности по програма на парка: сафари на гърба на слон и с джип разходка из джунглата, или разходка с кану, издълбано от ствола на едно дърво, посещение на развъдник за слонове, наблюдаване на редки и екзотични животни и птици, др. Закуска, чай и кафе, обяд. Трансфер до летището. Полет Баратпур – Катманду. Трансфер до хотела. Вечеря. Нощувка.

6 ден-събота: Катманду – Лхаса 
Закуска. Трансфер до летището. Полет CA 408 Ласа – Катманду 10:25 - 13:40 ч. При хубаво време от самолета може да се види главния хималайски хребет и връх Еверест. Пристигане в Лхаса – (“място за богове”). Политическият, религиозен и културен център на Тибет е град, наистина благословен от боговете. Посрещане на летището и трансфер до хотела. Свободно време за аклиматизация. Лхаса е разположена на 3 600 м. надморска височина. Вечеря в местен ресторант. Нощувка.

7 ден-неделя: Лхаса: Потала - Джокханг
Закуска. Посещение на легендарния дворец Потала (ЮНЕСКО) - резиденция на Далай Лама (богът крал). Строежът е започнат през 641 г. от крал Сонгцен Гомпо и е бил разширен до сегашния си вид от петия Далай Лама. Тази 13-етажна цитадела с 999 зали обзаведени с баснословен разкош е служила като столица на бившата “църква-държава“ Тибет и за дом на поредните Далай Лама, които през втората половина на 18 век го използвали като свой зимен дворец. Обяд. Разглеждане на Джокханг - главният храм на Лхаса, един от най-почитаните храмове на тибетския будизъм и място за поклонници (17 век). Разположен в сърцето на града, той приютява най-ценната религиозна реликва на Тибет – златната статуя на Шакиямуни Буда, подарена през 10 век от китайската принцеса Уен Ченг по случай годежа й с краля на Тибет Сонгцен Гомпо. Около храма се намира оживения площад Баркхор – религиозен, обществен и духовен център на Тибет. Нощувка.

8 ден-понеделник: Лхаса: Норбулинка - Дрептунг - Сера
Закуска. Посещение на двореца Норбулинка („градината на скъпоценните камъни”) -бивша лятна резиденция на Далай Лама, създадена през 14 век и украсена с картини от историята на Тибет. Обяд.  Разглеждане на манастира Дрептунг („богат свят”) - най-големият манастир в света. В годините на разцвет броят на монасите е 10000, днес са 500. Тук се съхранява богата колекция от исторически реликви, художествени произведения и тибетски ръкописи. Посещение на манастира Сера („плетеница от диви рози”) – един от трите най-важни манастира на Тибет. Изграждането му започва през 1419 г. от последователите на Цонг Кхапа, основател на тибетската будистка секта Гелкупта („жълтите шапки”). Днес тяхната религия е държавна религия на Тибет. Вторият по големина манастир на тази секта – някога  обитаван от около 5 000 монаси, има три религиозни колежа, в които се преподават основните на будизма и тантризма. Нощувка.

9 ден-вторник: Лхаса – Катманду
Закуска. Трансфер до летището. Полет CA 407 Лхаса – Катманду 10:20 - 09:25 ч. При хубаво време от самолета могат да се видят най-високите върхове в света: Еверест (8848 м.), Макалу (8463 м.) и Лхотсе (8516 м.). Пристигане в Катманду. Посрещане на летището и трансфер до хотела. Почивка и свободно време. Вечеря. Нощувка.

10 ден-сряда: Катманду: Картипур- Дакшинкали - Чобар
Закуска. Екскурзия до гр. Картипур и разглеждане на ступата Чиламчу и храма на Бхайрава и храма на Шивая и Парвати. Оттук се открива прекрасен изглед към Катманду. Екскурзия до Дакшинкали – важно поклонническо място, посещавано от над 400 000 поклонници годишно. Посещение на Хиндуисткия храм посветен на богинята Кали (във вторник и четвъртък и се принасят жертвени животни) . На път за Катманду се посещава пещерата Чобар. Свободно време. Вечеря и нощувка.

11 ден-четвъртък: Катманду - Доха - Истанбул - София
Закуска. Трансфер до летището. Полет  Катманду –  Доха 07:55 – 10:10 ч.
Полет Доха – Истанбул 11:35 – 15:50 ч. Полет Истанбул – София 17:15 – 18:25 ч.
 
 
ЦЕНИ в ЕВРО:
Непал – Тибет 11 дни
дати / периоди
индивидуално пътуване
всеки понеделник
от 01.04 до 15.10
брой туристи
2 - 5 ч.
6 - 9 ч.
в стая с  2 легла
1750
1650
доплащане за единична стая
250
+ самолетни билети с такси  София - Катманду - София 914 евро
 
 
Пакетните Цени включват:
-          9 нощувки: 5 със закуски и вечери в Катманду, 1 пълен пансион в Националния парк Читван, 3 със закуски, 1 вечеря и 2 обяда в Тибет,
-          вход и сафари в Читван,
-          самолетни билети: Катманду – Баратпур – Катманду и Катманду -  Лхаса - Катманду;
-          всички трансфери в Непал и Тибет;
-          екскурзовод на руски или английски език в Непал,
-          екскурзовод на английски език в Тибет,
-          всички входни такси и билети по програмата,
-          виза за Китай (разрешително за Тибет),
-          водач при група 15 туристи 
 
Допълнително се заплащат:
самолетни билети Истанбул – Катманду  – Истанбул и София - Истанбул - София
Забележка: Полета София - Истанбул - София е по желание. Пътуването може да е с автобус или собствен транспорт и се приспадат 186 евро / 365 лв.
Виза за Непал – многократна: 80 щ.д. (заплаща се на летището)
Такси  в  Непал: 60 щ.д.  (2 х 27 щ.д.+ 2 х 3 щ.д.)
Медицинска  застраховка (15,000 евро) до 65 г.: 12.43 лв.
Бакшишиза шофьори и екскурзоводи: 40 евро 
 
Записване:
Депозит 2000 лв. + 4 цветни снимки + копие на  паспорта и   личната карта.
Пълно плащане до 40 дни преди тръгване.
 
Валута:
Непал: непалска рупия  (NPR)
1 USD =  64,03NPR / 1 EUR = 93,60NPR / 1 BGN = 47,85 NPR
Тибет (Китай): юан  (CNY)
1 USD = 7.24  CNY / 1 EUR = 10,59 CNY  / 1 BGN = 5,41 CNY
 
Примерни хотели
Катманду: Himalaya 4* / Shanker 4*
Лхаса: Lhasa (North Wing) 3* sup
Читван: Chitwan Jungle Lodge deluxe