Екскурзии Почивки Круизи

bg en tr
оферта: цена до:
 
София
бул."Витоша"131 А
Тел.:
02 468 90 61
02 465 31 96
0895785566
0895672582
КОНТАКТИ ЕКЗОТИКА ТАЙЛАНД УИКЕНДИ БЪЛГАРИЯ двудневни БЪЛГАРИЯ еднодневни  
По държави

ЯПОНИЯ, Златният път: Токио, Нико, Фуджи, Аши, Хаконе, Киото, Нара, Осака, Токио, Камакура, 9 дни/7 нощувки на база BB, индивидуални пътувания, цени от 1700 ЕВРО (без самолетен билет), ОФЕРТА 90013

ЯПОНИЯ, Златният път: Токио, Нико, Фуджи, Аши, Хаконе, Киото, Нара, Осака, Токио, Камакура, 9 дни/7 нощувки на база BB, индивидуални пътувания, цени от 1700 ЕВРО (без самолетен билет), ОФЕРТА 90013

ЯПОНИЯ
ЗЛАТНИЯТ ПЪТТокио (2 нощувки) - Нико - Фуджи - Аши - Хаконе - Киото (2 нощувки) - Нара - Осака - Токио (3 нощувки) - Камакура / 9  дни
 
ПРОГРАМА:
1 ден- вторник: София - полет
Полет SU 172 София – Москва 12:30 – 15:55 ч. Полет SU 575 от Москва в 19:20 ч.

2 ден-сряда: Токио
В 10:00 ч. пристигане в Токио. Трансфер до хотела. Настаняване и почивка. Вечерна обиколка на Токио с типична японска вечеря (темпура, сукиаки или сушими): модерния район Одайба, построен върху изкуствено създадения и укрепен остров на Шогун, често наричан „Ново Токио” с множество модерни сгради, луксозни магазини, ресторанти и закрит увеселителен парк, моста "Рейнбоу бридж", наблюдаване на нощно Токио от Ропонги Хилс – "Токийският Манхатън".  Нощувка. 

3 ден-четвъртък: Токио - Нико - Токио
Закуска. Целодневна екскурзия с обяд до Нико (ЮНЕСКО).  Любувайки се на красивата природа с  вековни зелени гори и изобилие на вода се сещаш “Никога не казвай красиво, преди да си видял Нико”! Пътуване с автобус по зигзагообразния път Ирохозака с 20 остри завои, всеки един от които носи име: "И" "РО" "ХА" (A, Б, В от японската азбука, наречена харигана, която се състои от 48 символа); посещение на известния шинтоистки Храм Тошогу Шрайн, мавзолей на първия Токугава Шогун - великолепен дворец от 17-ти век. Разглеждане на комплекса Тошогу Шрайн с пететажната пагода, Портата Ниомон, Трите маймунки: "Не чух", "Не видях", "Не разбрах" – символично изразяващи философски начин за съществуване на хората, портата Йомеон и Централната зала – светилището. След типичен японски обяд и престой на езерото Чузенджи в подножието на планината Нантай се посещава водопада Кегон, един от трите най-красиви водопади в Япония. Слизане от планината по другия зигзагообразeн път с 28 завои, които носят имената на останалите 28 символа от японската азбука. Връщане в Токио. Турът приключва при пристигане в Гинза.

4 ден-петък: Токио - Фуджи  - Хаконе - Киото
Закуска. Целодневна екскурзия с обяд до свещената планина Фуджи (3,776 м.) и националния парк Хаконе. В Центъра на Фуджи се предоставя информация за Фуджи, околните планини и 5 езера, формирани в резултат на вулканична дейност преди повече от 400 000 г., флората и фауната. Фуджи е най-високата планина в Япония и се счита за най-красивата конусовидна вулканична планина в света, а за японците тя е свещена. Основата й образува почти перфектен кръг с радиус 35-40 км. от изток на запад и от север на юг. От 250 г. Фуджи е спящ вулкан. Симетричният силует на планината, непрестанно менящите се изгледи през различните части на деня и сезони са я превърнали в обект за съзерцания от художници и поети и символ на Япония. Пътува се с автобус до петата спирка към върха (2,305 м.) с прекрасен панорамен изглед към околностите. Продължава се към Хаконе. Обяд в ресторанта на хотел “Хайленд Резорт”. Разходка с корабче по езерото Аши. Изкачване с лифт до връх Комагатаке (за 5 мин. се изкачват 720 м.), откъдето се разкрива прекрасен панорамен изглед към планината Фуджи, езерото Аши, планината Футаго и други планини на полуостров Изу. Трансфер до гарата в Одавара. Пътуване с влака-стрела “Шинкансен” до Киото. Настаняване в хотела. Нощувка.

5 ден-събота: Киото – Нара – Киото
Закуска. Полудневна обиколка на Киото - втората столица на Япония в течение на 1100 години (794-1868г.), град с хълмове, старинна култура, обичаи и традиции.
Разглеждане на Храма Кинакуджи (Златният павилион), покрит със златни релефни орнаменти и заобиколен от красива японска градина. Разположен в подножието на хълма Кинугаса, той е прекрасен шедьовър от епохата Муромачи (14-16 век). Първоначално проектиран като вила на благородник, вторият му собственик – третият шогун Йошимитцу Ашикага прави значителни подобрения и прекарва остатъка от живота си тук, далеч от светските дела. Той построява златния павилион и създава прекрасната градина през 1394г. Желанието му вилата да бъде превърната в будистки храм се осъществява от сина му. Посещение на замъка Ниджо построен като резиденция на един от най-могъщите шогуни Токугава Йеясу (1603г.) като символ на неговата военна и политическа сила. В замъка има много културни ценности от епохата Момоямя (16 век), а вторият двор е национално съкровище с прекрасната си архитектура и интериор. Разглеждане на Императорския дворец, (използван е като такъв до преместването на столицата в Токио през 1867г.). *Ако дворецът е затворен се посещава храма Хейан Шрайн, построен през 1895 г. в чест на 1100г. от основаването на Киото и посветен на император Камму, основателя на Киото и на император Комей – последният император на Киото. Посещение центъра на народните занаяти. Обяд.
Полудневна екскурзия до Нара
– първата столица на Япония (8 век). Посещение на храма Тодайджи Темпъл (завършен през 752 г.), Великия Буда - една от най-големите бронзови статуи на Буда в света (16,2 м. висока, лицето й е дълго 4,8 м., широко 3 м., очите са широки 1,2 м, носът е висок 48 см.). Материалите, от които е изработена възлизат на 437 тона бронз, 75 кг. живак, 130 кг. чисто злато;  парка на сърните, където над 1100 сърни се разхождат на воля – считат ги за посланици на храма Касуга Шрайн и са една от най-големите атракции. Разглеждане на храма Касуга Шрайн - най-известният и красив шинтуистки храм в Нара, разположен в тиха гориста местност и заобиколен от 3000 висящи фенери. Построен е през 710 г. и от тогава до сега го реконструират всеки 20 години. Състои се от четири основни сгради, всяка от които е национално съкровище. Връщане в Киото. Свободно време. Нощувка.

6 ден-неделя: Киото - Осака - Токио
Закуска. Целодневна екскурзия с обяд до Осака, наричана „градът на лагуната” (пътува се с влак,  разглеждането е пешеходно). Осака е вторият по големина град в Япония, но първи международен търговски и финансов център с най-голямата търговска борса в Япония. Посещение на „Небесните градини”, известни като „Плаващите градини” – построени по специален проект, доказващ, че е възможно свързването на две офис сгради във въздуха и преимуществата които дава използването на въздушното пространство – сградата е изключително изящна, елегантна и устойчива при земетресения и силни ветрове. Платформата за наблюдение е на 40-ия етаж и от там се разкрива красива панорама към целия град. Обяд. Разглеждане на парка и замъка на Осака - построен е по заповед на Тойотоми Хидейоши, който искал да има най-красивия и най-добре укрепен замък (заобиколен е от 12 км. крепостни стени). През 1615 г. той бил напълно разрушен по  време на войната с Токугава Йеясу. Настоящият замък е построен през 1931 г. от бетон и е единствен оцелял от бомбардировките. Круиз по река Окава с кораб „Aqua Liner”. Отпътуване с влака-стрела за Токио (инд. туристи се връщат в Киото и оттам отпътуват за Токио). Пристигане на гара Шинагава. Смяна на влака до станция Хамамацу-чо и пешеходно връщане в хотела. Нощувка.

7 ден-понеделник: Токио – Камакура – Токио
Закуска. Целодневна екскурзия с обяд до Камакура (пътува се с автобус, разглеждането на Камакура е пешеходно). Посещава се националното съкровище на Япония - Великия Буда, вторият по големина след този в Нара. Оригиналната статуя била изработена от дърво през 1243 г., но пет години по-късно била разрушена от силна буря. Настоящата статуя е излята от бронз през 1252 г. , тежи 125 тона и е с огромни размери. Сградата, приютяваща статуята била отнесена от огромна вълна през 1498 г. и оттогава Великият Буда е все на открито. Разглеждане на храма Хасе Канон Темпъл с най-голямата в Япония позлатена дървена статуя на Канон - богиня на милосърдието с 11 лица и 1000 ръце, които символизират нейната мощ да чува всички молитви и да помага на всички. Разглеждане на шинтоисткия храм Тцуругаока Хачиман, посветен на 15-ия японски император Ожи, почитан като пазач на войните. Първият храм на това място бил построен от Шогун Минамото Йоритомо през 1191 г., а настоящият е от 1828 г. Едно гигантско гинко дърво, на възраст повече от 1000 г. напомня за мястото, където племенникът му бил убит. Свободно време за разходка по централната търговска улица Комачи, осеяна със сувенирни магазинчета, ресторанти и чайни, където ви очаква дегустация на японския зелен чай и сладки. Връщане в Токио. Нощувка.

8 ден-вторник: Токио
Закуска. Полудневна панорамна обиколка на Токио: посещение на Мейджи Шрайн (1920 г.) – най-известният шинтуистки храм от "ерата на прогреса", посветен на император Мейджи и съпругата му императрица Довагер Шокен. Преминаване покрай японския Капитол (сградата на парламента) – един от символите на Токио. Посещение на източната градина на императорския дворец – тук са руините на стария Едо замък /или площада пред императорския дворец/, старата част на града с храма Асакуса Канон Темпъл – стар будистки храм от 15-16 век и търговска улица Накамисе с множество малки сувенирни магазинчета, осеяни с пъстри стоки, направени от сръчни японски занаятчии. Турът приключва при пристигане в  Гинза - търговско-развлекателения район на Токио. Свободно време. Нощувка.

9 ден-сряда:  Токио – Москва - София
Закуска. Трансфер до летището. Полет SU 576 Токио - Москва 12:00 - 17:25 ч.
Полет  FB 364  Москва - София 20:05 - 22:15 ч.
 
 
ЦЕНИ в ЕВРО:
Програма 9 дни
в сборни групи с други туристи и
екскурзоводи на английски език
индивидулно пътуване
всеки вторник
брой туристи
2 - 3
4 – 6
7 – 9
в стая с 2 легла
1800
1750
1700
доплащане за единична стая
300
+ самолетен билет с такси София- Токио - София от 803 евро
 
Цените са в лева и включват:
- 7 нощувки със закуски: 5 в Токио и 2 в Киото,
- 6 обяда и 1 вечеря,
- билети за влака-стрела,
- описаните в програмата трансфери,
- екскурзии,
- екскурзоводи (на английски език за индивидуални пътуващи),
- входни билети за туристическите обекти,
- круиз по езерото Аши,
- лифт до връх Комаготаке
- круиз по река Окава в Осака,
- водач  при група 15 души
 
 
Допълнително се заплащат:
- Самолетен билет София – Токио / Токио – София  от 803 евро
- Медицинска застраховка (15000 евро) за лица до 65 г : за 9 дни: 10.17 лв., за 10 дни: 11.30 лв.
По желание на индивидуалните пътуващи: доплащане на човек за допълнителна нощувка в Токио: в двойна стая 150 лв.,  в еднинична 220 лв. 
 
 
Записване и плащане: депозит 1700 евро + ксерокопие на международния паспорт с валидност 6 месеца след датата на пътуване + копие на личната карта.
Пълно плащане при потвърждаване на резервацията.
 
Валута:
йена (JPY): 1 USD = 106,81JPY  / 1 EUR = 155,97JPY  / 1 BGN =  79,81JPY
Пътуване с Turkish Airlines - от понеделник до сряда:
1 ден-понеделник:  София – Истанбул - полет
Полет TK1428 София – Истанбул 10:50–11:55. Полет TK50 Истанбул – Токио 17:20–11:00 (+1)
2 ден- вторник: Токио
В 11:00 ч. пристигане в Токио.
9 ден-вторник: Токио - Истанбул
Полет ТК 51  Токио - Москва 12:50 - 19:20 ч. Транзитна нощувка в Истанбул.
10 ден-сряда: Истанбул - София
Полет  ТК  1427 Истанбул - София 08:35 - 09:45 ч. 
Цена на билет с такси с Turkish Airlines от  965 евро / 1892 лв.
 
 
Токио - Shiba Park Hotel
Разположение: в централно Токио, близо до оживените улици с ресторанти; 10 мин. до Токио Тауър, 15 мин. до Гинза, 1 мин. до спирка на автобус и метро.
В хотела: обмен на валута, бизнес център, интернет, конферентна зала, магазин за сувенири, фризьорски салон, пералня, стаи за пушачи и непушачи.
Стаи: 306 с климатик, мини-бар, рум-сървиз, радио, ТV, телефон; бюро, стол, eл. кана за кафе и чай, чехли, хавлиени кърпи, шампоан, сешоар, сапун, четка за зъби, самобръсначка.
 
Киото – New Miyako Hotel
Ресторанти: японски, суши, китайски, френски; кафене; бар
Разположение: до гарата, до магазини и спирка на метро.
В хотела: бизнес център, конферентна зала, 9 банкетни зали, пералня, рент-а-кар, бръснарски, фризьорски салон, обмен на валута, дискотека, аптека, бутици, магазини, игрална зала, сейф, стаи за пушачи и непушачи, сауна.
Стаи: 714 с климатик, мини-бар, рум-сървиз, радио, ТV, ел. кана за кафе и чай, хладилник, мини-бар, сешоар, халат, хавлии за баня, шампоан, самобръсначка, четка за зъби.
Ресторанти: френски, китайски, 2 японски, кафе-ресторант, бар.