Екскурзии Почивки Круизи

bg en tr
оферта: цена до:
 
София
бул."Витоша"131 А
Тел.:
02 468 90 61
02 465 31 96
0895785566
0895672582
КОНТАКТИ ЕКЗОТИКА ТАЙЛАНД УИКЕНДИ БЪЛГАРИЯ двудневни БЪЛГАРИЯ еднодневни  
По държави

ЮЖНА КОРЕЯ, Добре пазената тайна, 12 дни, цена 4229 ЕВРО, ОФЕРТА 60783

ЮЖНА КОРЕЯ, Добре пазената тайна, 12 дни, цена 4229 ЕВРО, ОФЕРТА 60783
 
ПРОГРАМА:
 
1 ден

Тръгване от София

Полет за Сеул през Париж.

2 ден

Сеул (60 км)

Пристигане в Сеул и настаняване в хотел Sejong ****. Свободно време за освежаване и първи впечатления от столичния град.

3 ден

Сеул

Свежа сутрешна обиколка. Посещаваме двореца Кионгбок с величествените му порти, изящна архитектура и прекрасни градини, завещани от династията Чосун (1392-1910). Продължаваме с музея за фолклор, построен в единия край на Кионгбок, за да се запознаем с културното богатство на този дружелюбен и живописен народ. Следват Президентската резиденция (Синята Къща) и Инса-донг – център за традиционно корейско изкуство. По главната улица се редят безброй малки магазинчета за антики, ориенталски стоки и модерно изкуство. Продължаваме с най-големия в страната пазар - Ийст Гейт – огромен комплекс с над 40 палати и 50,000 магазина и сергии.

4 ден

Гранична зона (100 км)

Днес ще достигнем границата със Северна Корея. В Имджингак се посещават: мемориала Мангбаедан, тежкия въжен мост на свободата, кръстен в чест на 12,733-те Корейски военнопленници, минали по него в стремеж към свобода, огромната камбана на мира, камъните на мира, събрани от 86 бойни полета в 64 страни, изложбата на оръжия под открито небе. Специален автобус ни отвежда до севернокорейския тунел. Минава се през проверовъчни пунктове, военни лагери и минирани в миналото полета. Тунелът е построен на 73 м под земята, на ширина и височина по 2 м, дълъг 1,635 м и при нужда би могъл да побере към 10,000 войници или 30,000 цивилни за по-малко от час. На 7 минути с влакче, тесния и стръмен тунел ни отвежда до по-ниска платформа, на която сме само на 170 м от Военната демакарционна линия. Следващата ни спирка е Обсерваторията Дора и най-северната спяща гара Дорасан, само на 700 м от границата, чакаща момента, в който отново ще посреща влакове. Връщане в Сеул.

5 ден

Танянг - Чеонгпунг (210 км)

Днес ни очаква Танянг – град, заобиколен от безбрий красоти. Надникваме в Косу - най-красивата варовикова пещера в Корея, формирана преди 400 млн години. Тя е естествена изложба на пещерни богатства и чудеса на природата - Лъвската глава, Тюлена, Райските стени, където Златния водопад и Златния стълб се издигат на 15 м височина. Малко след това сме при скалите Тодам Самбонг и Каменния проход - и двете са сред десетте най-прекрасни кътчета в Танянг. Следва кратък круиз до очарователното градче Чеонгпунг, сгушено в прегръдките на вълшебни планини, на брега на живописно езеро. Нощувка в Cheongpung resort ****.

6 ден

Андонг (170 км)

Започваме с Пусокса - храм построен върху плаваща скала през 676 г. по поръчката на крал Мунму. В настоящия си вид е от 1358 г, което го прави една от най-старите дървени сгради в Корея. В Главната зала е съхранена Амитабха (Буда на западния рай) - най-древната глинена статуя. Вдясно от легендарния плаващ камък се намира пагодата, зад която се вижда гробницата на китайското момиче, преобразило се в дракон, за да спаси Учителя Уисанг. Чосаданг коридор дълъг 100 м с портрети на велики Учители и оригинални фрески, изобразяващи пазители и божества - изящно доказателство за съществуването на Династия Корио (918-1392). Пусокса крие много съкровища: Колоните с флаговете, дървените къщички Корио, Пудо (конусовиден камък, пазещ останките на известни монаси), 2 каменни пагоди и Каменния Фенер - едно творение на пропорциите и дизайна, останало от периода на Обединението, наречен Шила. Продължаваме пътешествието си към Хаухое – най-добре зпазеното градче от времето на Династия Чосун (1392-1910) и класическо Конфуцианско селище. Тук жителите все още живеят в традиционни тръстикови къщички с керемидени покриви. Основано от Клана Пунгсан Рю през 15 век, Пунгки е бил дом на знатни хора. Градчето е популярно още със сеченето на маски и театъра за маски Полшин-гут. Нощувка в Andong Park hotel ***.

7 ден

Сокнисан (130 км)

3 часа прекрасно пътуване през невероятни пейзажи до Сокнисан (“Бягство от простолюдието”). Посещаваме известния будистки храм Бопюса (553 г). Храмът се гордее с 3 национални съкровища: Палсангион (дървена пагода от 17 в. със статуя на Буда Майтрея, висока 33 м и тежка 160 тона); Гигантския метален гонг (диаметър 2.7 м от периода Корио); Гравирания фенер, поддържан от два идентични лъва - рядък пример за Великолепните скулптури Шила. Изящната каменна цистерна с форма на лотос и бродирания каменен релеф Мааебул допълват усещането за красота. По малките планински пътечки стигаме до различни ермитажи и до връх Сокнисан. Почивка в хотела. Вечерна церемония в храма – уникална възможност да видим ритуала по биенето на камбаните, тъпаните, дървените риби и гонга. Нощувка в Lake Hills hotel ***/*.

8 ден

Кионгжу (200 км)

Днес ще разгледаме един от десетте исторически града на света - храмове с пагоди от ерозирали скали, кралски гробници и будистки барелефи, останки от древни крепости, разпръснати в околностите. Посук и летния дворец, където кралете на Шила честичко пренебрегвали управленческите си задължения и прекарвали по-голямата част от времето си с жени и вино. Гробницата на Ким Йушин (595-673), върховен генерал, обединил Шила през 7 в. - облечените в цивилни облекла каменни фигури около гроба, са най-добре запазени от всички наследства. Гробницата на крал Муйол, със своята огромна гранитна костенурка за основа, се смята за най-важното историческо наследство. Храмът Пунуангса - 10 м правоъгълна пагода с Буда на медицината и легендарния кладенец, спасил кралството. Някога, на огромното поле наоколо се извисявал най-големият Шила храм - Хуангрионгса, унищожен от Монголската инвазия през 1238г. Нощувка в Concorde hotel ****.

9 ден

Кионгжу

Ден за два обекта от листата на ЮНЕСКО - пещерата Сокурам, дом на Спокойния Буда от 8 в. и храма Пулкукса, изграден през славния период на Кралство Шила. Сокурам е един от най-изящните храмове, изграден изцяло от бял гранит, заедно с величествената статуя на Буда в състояние на върховна наслада, заобиколен от Бодхисатви, последователи, деви и кралски пазители. Храмът представя чистата земя, обитавана от Буда. Пулкукса - студена гордост и смирена хармония. Храмът е една от най-забележителните придобивки на древния Изток. Следва музея Кионгжу с 23-тонната камбана Емиле (771 г) и хиляди безценни съкровища, построен като прекрасна градина в почит на победата на Шила, и по-късно използван като място за отдих на кралското семейство. Чомсонгдае е най-старата обсерватория в света, а парка Тумули е познат със своите могили-гробници, рядко срещани в света.

10 ден

Манастир Беомоса (110 км)

Пусан – Главно пристанище в Корея, индустриален и търговски център, растящ и енергичен метрополис с дълга брегова линия. Храмът Камуса има две пагоди близнаци, наречени Кампо и посветени на Драконовския дух на Крал Мунму. Това е един от най-необичайните храмове в Корея, заради подводния гроб на краля, разположен на 100 м от брега във водите на спокойно езеро. При отлив облият връх на скалата, която го отбелязва, се подава над повърхността. По желание на краля, след смъртта му, тялото му било кремирано и погребано във водата, за да защитава кралството ведно с духа на водата. Пристигаме в манастира Беомоса за престой през нощта. Вечеряме рано с монасите, а след това присъстваме на вечерната церемония Йебул, за да отдадем почит на Буда Шакямуни. Когато се изпълнява Йебул тялото и ума са в пълно спокойствие и хармония под ритъма на моктак (дървен гонг). В 20 ч. е предвидена медитация за очистване от гнева, алчността, глупостта и за търсене на истинския АЗ. Медитира се в седнало положение или по време на бавна разходка като тялото и душата трябва да се чувстват удобно и се освобождават от ежедневните мисли. В 21 ч. – по леглата. Топлите корейски подове ондол са чисти и удобни за настаняването на малки групи посетители. Стаите са скромно обзаведени с матрак, завивка и възглавница. Незначителното неудобство е компенсирано от божественото вътрешно спокойствие, което носи храма.

11 ден

Пусан

В 3 ч. – сутрешен Йебул. Тази изключителна Дарма-церемония прочиства умовете и душите от заблудени мисли. В 6 ч. закуска – будистко ястие главно от ориз и зеленчуци. Тази привидно семпла храна събужда съзнанието за истинските ценности на природата и живота. В 7 ч. се запознаваме с корейската чаена церемония, която е и форма на медитация. В 8 ч. - обиколка на храма. Мощите на Буда, донесени в Корея от индийски монах, почиват в седеметажна ступа. След това се отправяме към Пусан. Разглеждаме гробището на ООН, прочутия рибен пазар, красивите паркове Йонгдусан и Таеджонгде. Нощувка в хотел Pusan ****.

12 ден

Сеул – Париж - София

Полет за София през Париж и обратно у дома.
 
ЦЕНА   4229 ЕВРО
 
Всички цени са на човек, в стая за двама, в ЕВРО и включват:
 
Самолетни билети
Настаняване със закуска
Транспорт в луксозни климатизирани превозни средства според програмата
Екскурзовод на английски език
1 вечеря
Престой в манастир
Входни такси за посещаваните обекти
Застраховка
Водач от фирмата при група от 15 човека
 
Цената не включва, задължително се доплаща:
 
Летищни такси - € 244
 
Цените са приблизителни, като подлежат на препотвърждение
При запитване се изготвя конкретна оферта за индивидуално пътуване