Екскурзии Почивки Круизи

bg en tr
оферта: цена до:
 
София
бул."Витоша"131 А
Тел.:
02 468 90 61
02 465 31 96
0895785566
0895672582
КОНТАКТИ ЕКЗОТИКА ТАЙЛАНД УИКЕНДИ БЪЛГАРИЯ двудневни БЪЛГАРИЯ еднодневни  
По държави

ЮАР, ДИАМАНТИ и ЖИВОТ, 10 дни, цена 2413 ЕВРО, ОФЕРТА 60781

ЮАР, ДИАМАНТИ и ЖИВОТ, 10 дни, цена 2413 ЕВРО, ОФЕРТА 60781
 
ПРОГРАМА:
 
1 ден

София – Париж - Йоханесбург

Полет за Йоханесбург през Париж.

2 ден

Йоханесбург

Пристигане в Йоханесбург и настаняване в хотел ***. Разположена в най-южната част на мистериозния, пленяващ и древен африкански континент, ЮАР е страна на поразителни контрасти. Тук зад всеки ъгъл очаква да бъде открито ново богатство. Това е мястото, където се намира най-старата скала, най-древният фосил и най-младата демокрация в света. Тук нашият прародител се е превърнал за първи път в човешко същество. Из дивите части на страната човек може да прекара дни наред, наблюдавайки огромно разнообразие животни. А има ли по-вълнуващо от това, да се отпуснеш с реещ поглед, примамен от огненочервения диск на залязващото над африканския буш слънце, на фона на спокойно преминаващо стадо слонове. Свободно време.

3 ден

Йоханесбург

Преди обяд предстои един различен тур - Совето - бившия световноизвестен център на апартейда. Град, в който днес на площ от едва 63 км2 живеят над два милиона чернокожи. Преди да бъде обявен за гето на Йоханесбург, Совето е представлявало временно селище за работещите в прочутите златни мини. Разглеждане на музеите на Нелсон Мандела и Апартейда, както и църквата построена в памет на Регина Мунди (Кралицата на света). Следобяд посещение на действаща мина в най-богатото и едно от най-дълбоките златни находища в света - близо 4 км. Следва наблюдение на процеса на преработка на злато. Могат да бъдат посетени и някои от подземните галерии и разгледани ценни исторически експонати, а желаещите, разбира се, да напазаруват.

4 ден

Йоханесбург – Стъркфонтейн – Претория

Посещение на пещерите Стъркфонтейн. Уникалната пещерна система е изградена от много подземни галерии с големи пещерна езера. Формированието датира от 2 милиарда години и за първи път е открито от Д-р Робърт Бруум едва през 1936 г. Четири години по-късно, при разкопки, той открива тук и череп на Астралопитек от мъжки пол, оценен на възраст около 2,5 милиона години. Обяд и отпътуване към Претория. Полудневен тур с разглеждане на най-важните забележителности на Южноафриканската столица, сред които: монументът на Фортрекер, къщата на Пол Крюгер, църквата и историческия площад, кметството и ред забележителни архитектурни обекти. Настаняване в хотел Misty Hills ****. Денят завършва в типичен ресторант - Карнивор. Тук на големи шишове във формата на саби се предлагат вкусно изпечени на открит огън различни видове месо, нарязвани директно от сабята – зебра, крокодил, гну, антилопа, щраус, жираф, дори и агнешко, свинско, говеждо, пилешко и елен. Удоволствието от вкусната вечеря е гарантирано!

5 ден

Претория – Национален парк Пиланесбърг

Отпътуване към Национален парк Пиланесбърг - третият по големина в страната, разположен в северозападната част на площ от 50 000 ха. Намира се в преходната зона между сухите земи на Калахари и влажните растителни зони на Лоувелт. В Пиланесбърг има уникално животинско разнообразие, в сравнение с много други защитени зони - тук само видовете птици са над 350. Пленителните цветни нюанси допълват романтиката и приключението сред дивата природа на парка, чийто ландшафт се е формирал вследствие на вулканични изригвания още преди 1 милиард години. Следва сафари с джипове, сред земите на слонове, гепарди, лъвове, леопарди, жирафи, носорози, газели, антилопи и още много животни.

6 ден

Пиланесбърг

Още един незабравим ден, посветен на уникалната фауна на африканския буш. Със специално подготвени джипове се отпътува за наблюдение на различни животни в естествената им среда на живот. По залез слънце, на прохлада, край огъня под необятното африканско небе предстои несравнима вечер, с разкази за този толкова различен от европейската действителност свят!

7 ден

Пиланесбърг – Сън сити

Отпътуване за Сън сити – градът на приказките. Построен върху угаснал вулкан, той е едно забележително архитектурно творение от каменни статуи на животни, някои от които вградени в скалите, лъскави сгради и хотели с разкошни басейни, изкуствено море с “истински” вълни и още десетки чудати атракции. Сън Сити е град-фантазия, създаден само за живот и удоволствия – голф, водни атракции, дискотеки, казина, ресторанти, кина – забавления за всяка една минута от денонощието. Африканското царство на удоволствията е може би най-уникалният комплекс в света - дворци, потънали в пищен разкош, заимстван от богатството на африканската природа и ултрамодерните удобства на съвременността. Легендата разказва, че преди много години тук се заселва и установява своето кралство древна африканска цивилизация. На мястото на днешния Палат в центъра на Сън Сити е бил някогашният царски палат, разрушен от силно земетресение, прогонило изцяло жителите на града. Оттогава той съществува само в преданията като Изгубения град до 1992 г, когато бива преоткрит и наречен Сън Сити – Град на Слънцето - една малка страна на фантазиите, където всички мечти се сбъдват. Настаняване в хотел Sun City Cabanas ***.

8 ден

Сън сити

Един ден за Фантазии.

9 ден

Сън сити – Йоханесбург – Париж

Свободен ден. Отпътуване за Йоханесбург и полет за Париж.

10 ден

Париж

Полет за София и кацане на родна земя..
 
ЦЕНА   2413 ЕВРО
 
Всички цени са на човек, в стая за двама, в ЕВРО и включват:
 
Самолетен билет София – Париж – Йоханесбург – Париж – София
2 нощуви в Йоханесбург
1 нощувка в Misty Hills
2 нощувки в Пиланесбърг
2 нощувки в Сън Сити
7 закуски
4 обяда
4 вечери
Всички описани в програмата екскурзии и трансфери
Екскурзоводско обслужване
Водач от фирмата при група от 10 и 20 човека
Медицинска застраховка
 
Цената не включва, задължително се доплаща:
 
Летищни такси (подлежат на препотвърждение) - € 215
Виза ЮАР - BGN 84
 
Цените са приблизителни, като подлежат на препотвърждение
При запитване се изготвя конкретна оферта за индивидуално пътуване