Екскурзии Почивки Круизи

bg en tr
оферта: цена до:
 
София
бул."Витоша"131 А
Тел.:
02 468 90 61
02 465 31 96
0895785566
0895672582
КОНТАКТИ ЕКЗОТИКА ТАЙЛАНД УИКЕНДИ БЪЛГАРИЯ двудневни БЪЛГАРИЯ еднодневни  
По държави

ТАЙЛАНД, ТРИ КРАЛСТВА, Бангкок, Янгон, Багар, Ангкор, 12 дни, цена 2410 ЕВРО, ОФЕРТА 60768

ТАЙЛАНД, ТРИ КРАЛСТВА, Бангкок, Янгон, Багар, Ангкор, 12 дни,  цена  2410 ЕВРО, ОФЕРТА 60768
 
ПРОГРАМА:
 
1 ден

Cофия - Банкок

Полет София - Париж - Банкок.

2 ден

Банкок

Посрещане и трансфер до хотел Amari Watergate ****. Банкок означава “град на ангелите”, а пълното му име много малко чужденци са в състояние да изрекат. Днес на всеки 8 тайландци един живее в Банкок и околностите му. Свободно време за разходка и първи впечатления от огромния мегаполис с население 11 млн.

3 ден

Банкок

Днес предстои първата културно-историческа “експедиция” в Банкок. Започва се с една от забележителностите на Банкок - Гранд Палас - най-красивият палат в Тайланд. Построен от знаменитата Сиамска династия, палатът векове наред е бил резиденция на кралете на Тайланд. Разглеждане на погребалната зала, кралската зала за гости, залата за сватбени церемонии, както и храма със Смарагдовия Буда. Обяд. Турът продължава с посещение на розовите градини - живописен комплекс, разположен на 32 км. от Банкок. Състои се от повече от 50 акра тропически рай, цветни градини с екзотични видове, тайландско селище в самобитен стил, шоу със слонове и други изненади. Вечеря.

4 ден

Банкок

Днешната обиколка започва със Златния Буда. Изваян от 5 ½ тона злато и открит по случайност при реставрации, Златният Буда е единствен по рода си в света. Турът продължава с най-големия храм в Банкок с колосалния Полегнал Буда (дълга 46 м. и висока 15 м., огромната статуя на Полегналия Буда практически запълва цeелия храм); Белия Мраморен храм – един от най-изящните и фини храмове в типичен тайландски архитектурен стил. Следобяд свободно време. Вечеря.

5 ден

Банкок – Янгон

Трансфер до летище и полет до Банкок в 08.05 ч. Пристигане в Янгон в 08.55 ч. Трансфер до хотел Kandawgyi Palace **** (www.kandawgyipalace.com). Добре дошли в страната на храмовете и пагодите. Програмата започва с разглеждане на Шведагон - един от най-забележителните паметници в света, “духовен център” на Бирма. Разположен на хълма Сингутара, който според легендата щял да изгуби своята святост, ако там не се положат останките на четвъртия Буда (Третият е преминал оттам преди повече от 5000 г). Обяд. Посещение на великолепния Буда, уединен в Шауктатки, Националния Музей и пагодата Суле - едно от любимите места на местните. Предполага се, че възрастта на пагодата е над 2 000 г. и също, че в нея се съхранява коса от Буда. Вечеря.

6 ден

Янгон – Баган

Трансфер до летище за ранен полет до Баган - най-важният и необикновен религиозен град в света. Само между 1057 г. и 1287 г. около 13 000 храма са били построени в тази обширна равнина. Трансфер до хотел Bagan ****/* (www.myanmar.net/baganhotel). Обиколката на Баган започва с Няунг и пагодата Швезигон. Пагодата е построена от цар Анаврахта през 11 век, за да бъде религиозно светилище. Следва посещение на Киансита Умин, храмовете Уетки-ин Губиауки и Хтиломинло. Обяд. Продължава се с Ананда - храма с четирите главни образа на Буда; Ананда Окиаунг; храма Мануха, построен през 1059 г; храма Нангая - уникален монумент от пясъчник, за който се твърди, че бил дворец на цар Мануха. Денят завършва с пагодата Мингала Зеди и шеметен залез край пагодата Бупая. Вечеря.

7 ден

Баган

Сутринта се потегля към свещената планина Попа. Предстои изкачване на връх Попа. През 442 г.пр.Хр. страшно земетресение разтърсва централната част на Мианмар, вследствие на което от неплодородните равнини Миингян израства планината Попа. Върхът е висок 1 518 м. и се намира на 50 км. югоизточно от Баган. Целта на пътешествието е да се види светилището Маагири Нат. Седем века преди управлението на Анаврата, всички царе от централна Бирма са идвали на поклонение тук. Обяд. Денят продължава с разглеждане на храмовете Нандаманя, Тамбула, Леймиетна, Фая Тон Зу, Дамаянги и Суламани. Връщане в Баган. Вечеря.

8 ден

Баган – Янгон

Трансфер до летище за полет до Янгон. Обяд в подбран местен ресторант и настаняване. Тур в Янгон с посещение на пагодата Каба Айе и местeн пазар. Вечеря.


9 ден

Янгон – Банкок – Сием Рип

Трансфер. Полет до Банкок (13.20 - 15.05 ч). Продължаване за Сием Рип в 19.00 ч. Добре дошли в древната столица на Камбоджанското кралство - Ангкор - детската представа за приключения и изгубени храмове в джунглата. Всичко тук е срастнало с времето и природата, обхванато от стеблата и корените на дървета-гиганти и, като че ли всички богатства на света са събрани тук. Ангкорския период от историята на страната продължава от 802 до 1431 г. Над 30 монарха управляват страната от Ангкор. Настаняване в хотел City Angkor *** (www.cityangkorhotel.com). Вечеря.

10 ден

Анкгор

Още един изключителен ден. Предстои разглеждане на най-важното от великия град-мистерия - храмовете Пре Руп, Мебон, Ta Сом. При Кан (“свещен меч”) е издигнат от Джаяварман VII в същия стил като Байон. Храмът е използван едновременно като манастир и като център на някогашния кралски град. През 1939 г. тук е открита каменна плоча с надписи, която доказва, че някога При Кан е бил сърцето на стария град Нагараджаякри. На 3 км. се намира още един необичаен и много интересен храм - Ниик Пиин (“навитите змии”). Построен е през 12 в. от Джаяварман VII. Храмът е разположен върху езеро, а на по-ниско ниво, има още четири по-малки езера с квадратна форма. В средата на централното езеро има кръгъл остров, обграден от две преплетени змии, върху който е построен храма, посветен на бодхисатва Авалоктешвара. Езерото олицетворява Хималайското езеро Анаватапта, за което се смята, че е на върха на вселената и ражда четирите велики реки на света. Тези реки са представени в Ниик Пиин чрез четири водоливника във формата на глави, които отворени позволяват преливането на вода от главното езеро в четирите по-малки. На 2 км. се намира очарователния храм Та Сом. Неуморимия Джаяварман VII, строи този храм в чест на баща си. Обяд. Разглеждане на Вратата на смъртта, храмовете Чу Сей Тевода, Прии Питу и Северния Клиин. Посрещане на залеза от върха на хълма Пном Бакен. Вечеря.

11 ден

Анкгор

На североизток - храм Бантли Сри. Докато Ангкор Ват, Байон и Анкгор Том впечатляват с огромните си размери, то Бантли Сри очарова с фините детайли. Той е миниатюрен храмов комплекс, изграден от розов пясъчник в правоъгълна форма, обграден стени и ров. Построен е през 10 в. от двама свещеници, последователи на бог Шива. Централният комплекс се състои от няколко структури като най-важните храмове са посветени на Шива и Вишну. Основните теми, представени в многобройните сложни гравюри върху стени и колони, са заимствани от известния Хиндуистки епос Рамаяна. Обяд. Посещение на храма Ta Пром - най-красивият в областта, тъй като почти не е бил докоснат до откриването си и най-пълно е запазил своите магия и очарование. Той е идеалният храм, скрит в джунглата - огромни причудливи дървета извиват стволове около неговите руини. Не се пропуска и световноизвестният храм Ангкор Ват - едно от чудесата на Изтока. Всичко в него е удивително – от архитектурния стил до най-дребните декоративни детайли. Всичко това се е запазило като завет и доказателство за невероятните постижения на цивилизациите в Югоизточна Азия. Барелефите в храма разказват митове от историята на кхмерите. Прочутите 5 кули на храма, издигащи се в небето, геометрично разположените безброй галерии, каменните образи на божествени танцьорки, порталите и стаите, дворовете – истинска азиатска приказка. Вечеря.

12 ден

Анкгор – Банкок

Днешното пътешествие включва Южната Порта на Ангкор Том, заобиколен от стена висока 8 м и външен ров широк 100 м. Всяка страна на стената е дълга около 3 км. Основател и архитект на Великия град е цар Жаяварман VII, по всяка вероятност най-големият строител, който Империята на Кхмерите има. Трансфер до летище и полет до Банкок. Пристигане и продължаване за Париж .

13 ден

Париж - София

Пристигане в Париж. Полет за София.
 
.ЦЕНА   2410 ЕВРО
 
Всички цени са на човек, в стая за двама, в ЕВРО и включват:
 
Самолетен билет София – Париж – Банкок – Янгон – Баган - Янгон – Банкок – Сием Рип – Банкок - Париж – София
Трансфери летище/хотел/летище по програмата
3 нощувки в Банкок
2 нощувки в Янгон
2 нощувки в Баган
3 нощувки в Анкгор
10 закуски
7 обяда
10 вечери
Транспорт, турове и входни такси по описаната програма
При групи от 10 и 15 човека – водач от фирмата
Застраховка медицински разноски
 
Цената не включва, задължително се доплащат:

• Летищни такси (подлежат на препотвърждение) - 255 EUR

• Виза за Тайланд /еднократно влизане/ - EUR 25

• Виза за Мианмар /еднократно влизане/ - USD 30

• Виза за Камбоджа /еднократно влизане/ - USD 25
 
Цените са приблизителни, като подлежат на препотвърждение
При запитване се изготвя конкретна оферта за индивидуално пътуване