Екскурзии Почивки Круизи

bg en tr
оферта: цена до:
 
София
бул."Витоша"131 А
Тел.:
02 468 90 61
02 465 31 96
0895785566
0895672582
КОНТАКТИ ЕКЗОТИКА ТАЙЛАНД УИКЕНДИ БЪЛГАРИЯ двудневни БЪЛГАРИЯ еднодневни  
По държави

ТАЙЛАНД, Легенди за СИАМ, 10 дни, цена 1435 ЕВРО, ОФЕРТА 60765

ТАЙЛАНД, Легенди за СИАМ, 10 дни, цена  1435 ЕВРО, ОФЕРТА 60765
 
ПРОГРАМА:
 
1 ден

CОФИЯ - БАНКОК

Излитане от София за Банкок.

2 ден

БАНКОК

Пристигане. Посрещане и трансфер до хотел Royal Princess Larn Luang **** /www.bangkok-larnluang.royalprincess.com/. Банкок означава “град на дивите сливи” или “град на ангелите”, а пълното му име много малко чужденци са в състояние да изрекат. Днес на всеки 8 тайландци един живее в Банкок и околностите му.

3 ден

БАНКОК

Разглеждане на някои от най-необикновените храмове на Банкок. Започва се със Златния Буда, изваян от 5 ½ тона злато и открит по случайност при реставрации, единствен по рода си в света. Продължава се към най-големия храм в Банкок с колосалния Легнал Буда (дълж. 46 м, вис. 15 м). Следва Белия Мраморен храм – един от най-изящните и фини храмове в типичен тайландски архитектурен стил. Обяд. Завършва се с ослепителния блясък на Гранд Палас, най-красивият палат в Тайланд, и Смарагдовия Буда. Построен от знаменита Сиамска династия, палатът векове наред е бил резиденция на кралете на Тайланд.

4 ден

АЮТАЯ – САРАБУРИ – ЛОПБУРИ – ПИТСАНУЛОКЕ

Ранно потегляне за Аютая – бивша столица на Тайланд. Градът до началото на 17 век е един от най-богатите в Азия. На 85 км. от Банкок, градът е основан изключително стратегическо място – при събирането на реките Чао Прая, Па Сак и Лопбури. Посещение на най-важните забележителности - храма Монкол Борпитр, древните храмове Пра Сри Санпеч и Пранангчернг. Следва Сарабури и посещение на Пра Буда Бад и гробницата със свещения отпечатък от крака на Буда. Обяд в Лопбури - някогашна лятна столица на Сиам, на 10 км. северно от Аютая. Посещаване на Пранг Сам Йод. Продължава се към Питсанулоке. Вечеря.

5 ден

СУКОТАЙ – УТАРАДИТ

Разглеждане на храма Маха Дат. В него се намира известната и почитана в цял Тайланд статуя на Буда Джинарадж. Потегляне към Сукотай - първото независимо Тай Кралство. Периодът на разцвет на Сукотай започва след 1240 г, когато крал Интрадит отстоява независимостта на кралството от Кхмерите. Този период се счита за “златната ера” в историята на Тайланд. Зад крепостните стени на града са запазени руините на около 20 храма. Посещаване на храмовете Сра Сри и Сри Шум, където се намира една от най-големите статуи на седналия Буда в Тайланд. Обяд. Продължаване към Си Сатчаналай - северния аванпост на кралство Сукотай, разположен на брега на река Йом. Градът, основан през 13 век, е служел за седалище на вицекралете на Сукотай и винаги се е считал за град близнак на столицата. Най-важната забележителност тук е храмът Шанг Лом. Великият Крал Рамкамаенг записва, че започва да строи храма през 1285 г, за да съхрани в него някои изключително ценни, свещени реликви от Буда. Това е единствената съхранена ступа, за която със сигурност може да се твърди, че е свързана с Крал Рамкамаенг. Построена е в стил Шри Ланка с два етажа и квадратна основа с 39 подпори във формата на слонове. Разглеждане на храмовете Джеди Джет Тю и Нанг Пиа. Отпътуване за Утарадит. Вечеря.

6 ден

ЛАМПАНГ – ШАНГ МАЙ
Визита на храмовете Пра Дат Тунг Янг, Пра Тен и Тама Типа Трай, известен с колоритните си стени и врати с красива дърворезба. Път до Лампанг. Спирка при храмовете Пра кео Дон Тао (изключително интересен храм в бирмански стил) и Шеди Сао. Обяд. Продължаване за Ко Ках и храма Пра Дат Лампанг Луанг, където се намира единствената смарагдова статуя на Буда освен тази в Банкок. Следва красивият град Шанг Май. На 300 м. надморска височина, градът цели седем века господства като столица на Кралство Ланна. Историята на създаването на Шанг Май отвежда на север, към град Шанг Рай. Неговият основател Крал Манграй, управлявал обширна империя, простираща се чак до Шанг Сен на р. Меконг. Той основал Шанг Рай през 1281 г. Когато Монголският владетел Хан Кублай плячкосал Кралство Бирма през 1287 г, Манграй се уплашил, че неговата страна е също застрашена и решил да сключи съюз с владетелите на Сукотай - тогава столица на Сиам. След като подсигурил южните си граници, Манграй завзел Лампун (кралство Мон). За да централизира властта си, през 1296 г. той основава ново селище в долината на р. Пинг, което нарекъл Шанг Май - “новият град”. Вечеря кантоке - традиционна тайландска храна и типични танци на племената от северен Тайланд.

7 ден

ШАНГ МАЙ – БАНКОК

Разглеждане на Дой Сутеп. Скрит в планините на височина 1056 м, до него се стига по 290 стъпала. Манастирът бил построен от крал Гуе-На през 14 в. Посещение на ферма за слонове. Среща с гигантите по време на баня в реката или работа в джунглата (пренасяне на огромни трупи и подреждането им на купчини). Силата и интелигентността им са удивителни. Разглеждане на приказните красоти на орхидеена ферма и обяд. Завършва се с известна тайландска фабрика за дърворезба. Полет за Банкок. Трансфер до хотел Royal Princess Larn Luang ****.

8 ден

БАНКОК

Свободен ден за пазар, снимки или екскурзии по желание. Може да се посети ферма за крокодили, а вечерта да се присъства на шоу на травестити.

9 ден

БАНКОК

Свободен ден. Любителите на Тай Бокс биха могли да посетят незабравима среща. Трансфер до летище за полет до Париж в 23.10 ч.

10 ден

ПАРИЖ - СОФИЯ

Кацане в Париж в 06.25 ч. Излитане за София в 10.10 ч. Пристигане у дома в 13.55 ч.
 
.ЦЕНА   1435 ЕВРО
 
Всички цени са на човек, в стая за двама, в ЕВРО и включват:
 
Cамолетен билет София – Париж – Банкок – Париж – София
Cамолетен билет Шанг Май – Банкок
Tрансфери летище/хотел/летище в Банкок и Шанг Май
4 нощувки в Банкок
Целодневен тур в Банкок
3 нощувки по време на обиколката в северен Тайланд в хотели ***
7 закуски
5 обяда
3 вечери
Всички екскурзии описани в програмата
Застраховка медицински разноски
Водач от фирмата при група от 10 или 15 човека
 
Цената не включва, задължително се доплащат:

Летищни такси (подлежат на препотвърждение) - € 167
Виза за Тайланд /еднократно влизане/ - € 25
 
 
Цените са приблизителни, като подлежат на препотвърждение
При запитване се изготвя конкретна оферта за индивидуално пътуване