Екскурзии Почивки Круизи

bg en tr
оферта: цена до:
 
София
бул."Витоша"131 А
Тел.:
02 468 90 61
02 465 31 96
0895785566
0895672582
КОНТАКТИ ЕКЗОТИКА ТАЙЛАНД УИКЕНДИ БЪЛГАРИЯ двудневни БЪЛГАРИЯ еднодневни  
По държави

СИНГАПУР, о-в БАЛИ, 10 дни, цена 2035 ЕВРО, ОФЕРТА 60762

СИНГАПУР, о-в БАЛИ, 10 дни, цена  2035 ЕВРО, ОФЕРТА 60762
 
 
ПРОГРАМА:
 
1 ден

София – Париж - Сингапур

Полет за Снгапур през Париж.

2 ден

Сингапур

Пристигане в Сингапур и настаняване в хотел Peninsula Excelsior ***/*.

3 ден

Сингапур – Джакарта – Джогякарта

Обиколка на Сингапур - един от най-интересните градове в света. История, култура, стил - колоритните улици на “Малка Индия”, крайбрежието на р. Сингапур, величествените административни сгради, забързания живот в Китайския квартал, най-стария хиндуистки Храм в Сингапур – Sri Mariamman Temple, 52 хектара Ботанически градини. Полет през Джакарта за Джогякарта и настаняване в хотел Melia Purosani *****. Местните го наричат просто Джогя. Султанат Джогякарта е основан през 1755 г, когато съществуващият тогава султанат Матарам се разделя на две. Настоящият управител на Джогякарта е султан Хаменкубууон X. След смъртта на неговият баща, султан Хаменкубууон IX, постът на управител, според спогодбата с Индонезия, трябва да се предаде на сина. Джакарта, обаче, настоява за избори. През 1998 г. се провеждат избори, спечелени от Султан Хаменкубууон X. Той казва за себе си: “Аз може да съм султан, но нали не е невъзможно да бъда и демократ ?”

4 ден

Джогякарта

Започваме с храма Боробудур - един от най-забележителните храмове и със сигурност най-големият будистки храм в света, на 40 км. северозападно от Джогякарта. Построен е между 778 и 856 г. - 300 г. преди Камбоджанския Анкгор Ват и 200 г. преди Нотр Дам. Храмът е известен с великолепните гравюри, посветени на живота на принц Сидата и неговото превръщане в Буда. В нишите над галериите са поставени 432 каменни статуи на Буда, всяка от които показва една от петте мудра позиции (различните ритуални движения на ръцете в хиндуистките религиозни танци). Турът продължава с посещение на по-малките храмове Павон и Мендут. Павон (“кухня” или “крематориум”) често се определя като храм-преддверие на Боробудур. Само на 1 км. от него се намира и Мендут, съхраняващ три от най-хубавите будистки статуи в света: великолепната триметрова фигура на седналия Буда Шакямуни; от двете страни на който се намират Бодхисатва Вайрапани и Бодхисатва Авалоктешвара, всеки от които по 2,5 м. Свободно време.

5 ден

Джогякарта

Прамбанан - изключително красив древен хиндуистки храм, известен с релефите на сцени от Рамаяна (Санскритска епическа поема от 3 в.пр.Хр., разказваща за подвизите на Рамачандра). Храмът се намира на 20 км. източно от Джогякарта. Построен е около 850 г. от Ракай Пикатан - крал от втората династия Матарам. Скоро след построяването, храмът е изоставен и започва да се руши постепенно. Реконструкцията му започва през 1918 г. и все още не е напълно завършена. Макар, че не е голям колкото прочутия Борободур, Прамбанан, обвян от магия и очарование, е безспорно един от най-красивите в Азия. Свободен следобяд.

6 ден

Джогякарта – Бали

Полет до остров Бали и настаняване в хотел Grand Mirage ****/*. Някои го наричат остров на боговете, други - приказен рай. Тук всеки ден може да попаднете на красив старинен обряд или религиозно шествие - празниците следват един след друг: индонезийски, балийски, селски, семейни, лични... Местното божество Санхянга Види е поклонник на красотата и изкуствата, затова всички народни празненства се правят с вкус и изящество. Допълнителен екзотичен акцент в празниците е индонезийската кухня с необиковените деликатеси - бебек туту, патица в бананов лист, задушавана няколко часа под оризови люспи, дуриан.

7 ден

Остров Бали

Денят е посветен на Баронг и Кинтамани. Островът е известен с народните си танци, като изящния Баронг и Крис. Първата спирка е свързана именно с изкусните Балийски танци. Посещение в работилниците на талантливи Балийски художници - сребърна бижутерия в Целук, дърворезбарско ателие в Мас. Продължаваме към Кинтамани...

8 ден

Остров Бали

Кулминацията на деня са двата най-известни и красиви храма на Бали - Улуна Дану и Тана Лот. Отправяне на запад към Тана Лот, който се намира на скала, издигаща се недалеч от брега в Индийския океан. Може да бъде достигнат само при отлив. Следва Бедугул, където се намира Улун Дану - красивият воден храм, построен върху малък остров в средата на езерото Бератан. Обяд в Бератан, след който продължаваме към Канди Кунинг - базар за екзотични цветя и плодове. Последна спирка е храмът Менуи Таман Аюн, строен през 17 в. за принц Табанан и е заобиколен от голям ров - символ световния океан.

9 ден

Oстров Бали – Сингапур - Париж

Полет от Бали до Сингапур и Париж.

10 ден

Париж – София

Полет от Париж за София и кацане на родна земя.
 
.ЦЕНА   2035 ЕВРО
 
Всички цени са на човек, в стая за двама, в ЕВРО и включват:
 
Самолетни билет София–Париж–Сингапур–Джакарта–Джогякарта–Денпасар-Сингапур-Париж-София
Трансфери по програмата
1 нощувка в Сингапур
3 нощувка в Джогякарта
3 нощувки на Бали
7 закуски
2 обяда
Трансфери и турове по програмата
При групи от 10/15 човека – водач от фирмата
Медицинска застраховка
 
Цената не включва, задължително се доплащат:

Летищни такси (подлежат на препотвърждение) - € 227
Виза за Индонезия - $ 45
 
 
Цените са приблизителни, като подлежат на препотвърждение
При запитване се изготвя конкретна оферта за индивидуално пътуване