Екскурзии Почивки Круизи

bg en tr
оферта: цена до:
 
София
бул."Витоша"131 А
Тел.:
02 468 90 61
02 465 31 96
0895785566
0895672582
КОНТАКТИ www.exotic-ines.com ЕКЗОТИКА ТАЙЛАНД Климатични инсталации на МПС УИКЕНДИ УЧЕНИЦИ екскурзии УЧЕНИЦИ лагери  
 
По държави

ПЕРУ, СЪЛЗИТЕ НА ВИРАКОЧА, 14 дни, цена 2815 ЕВРО, ОФЕРТА 60756

ПЕРУ, СЪЛЗИТЕ НА ВИРАКОЧА, 14 дни, цена 2815 ЕВРО, ОФЕРТА 60756
 
 
ПРОГРАМА:
 
1 ден

София – Амстердам - Лима
Отпътуване от София за Лима. Пристигане и настаняване в хотел Embajadores ***. Старинният център, съхранил духа на отминали времена, и модерните предградия Сан Исидро, Мирафлорес и Монтерико, са превърнали 7-милионна Лима в град на контрастите. Тук можеш да се разхождаш както по тесни, криволичещи улички и павирани площади, покрай открити пъстри пазари, така и сред цял микс от съвременни архитектурни стилове и красиви паркове.

2 ден

Лима
Днес предстои първата среща с Перу. Полудневната обиколка на столицата започва с разходка през историческия център – Пласа Майор, Правителствения дворец, Катедралата, светата обител Сан Франциско от 17 век. (ЮНЕСКО), разглеждат се няколко колониални църкви – истински бисери на иберо-американската архитектура. Следващата спирка е Торре Тагле – изключително красива сграда от 1735 год., днес Министерство на Външните работи. Продължава се през Музея на златото, събрал всички съкровища, открити на територията на Перу през вековете. Обиколката завършва с модерното предградие Мирафлорес и разглеждане на Уака Уаламарка- реставрация на внушителна пирамида от времето на пре-инките, откъдето се открива пленителен изглед към океана. След обяд – свободно време.

3 ден

Лима – Национален парк Паракас
Отпътуване на юг към Пачакамак и Ика. Пачакамак се намира на 32 км. от столицата. Макар че по-късната цивилизация на Инките засенчва много по-рано съществувалата култура в Пачакамак, находките тук доказват майсторството на местните в грънчарството и тъкачеството. Руините на древното селище заемат обширна територия от невисок хълм, с изглед към океана. Разглеждане на руините на Пачакамак. На 15 км. от Писко и панамериканската магистрала се намира Националния парк Паракас. Полуостров Паракас, заедно с Балестовите острови, съставляват Националния парк Паракас. Името на парка идва от названието на бурните ветровете Паракас – силно вилнеещи пясъчни бури, които буквално могат да пометат крайбрежието. Районът е дом на многобройни морски бозайници и екзотични птици, сред които красивите червено-бели фламинго, които вдъхновяват някога генерал Сен Мартин за червено-белия цвят на знамето на скоро освободената страна. Днес на мястото, където на 8-ми септември 1820 година за първи път стъпва прочутият генерал, е издигнат паметник. На път за Паракас се разлеждат руините в Пачакамак и Музея в Ика. След обяд – разходка и разглеждане на националния парк Паракас. Паракас е името не само на целия район, но и на древната Индианска цивилизация, просъществувала на това място преди около 3 000 години и открита едва през 1925 г., когато перуанският археолог Хулио Телло се натъква на погребални камери, скрити под дюните. Настаняване в Paracas Hotel ***.

4 ден

Национален парк Паракас – Балестови острови – платото Наска
Сутринта е отделена на Балестовите острови. Потегляме с лодка към „Перуанските Галапагос„ , където ни очаква среща с морските обитатели на островите - тюлени, пингвини, редки видове птици, албатроси, пеликани, костенурки, корморани, чайки. Ако имаме късмет, ще ни посрещнат кондори, тръгнали на лов за малки тюленчета. Толкова често могат да бъдат видени тук, че при откриването на резервата и избирането на име, един от учените упорито, но безуспешно настоявал за името Национален парк Кондор. Акостиране на брега и потегляне към Наска. Благодарение на напояването, пейзажът на платото е изпъстрен с полета от памук и портокалови горички. Линиите Наска са огромни рисунки на птици, животни и геометрични фигури с размери, стигащ до 300 метра. Предполага се, че са на повече от 2000 години и са се запазили само благодарение на сухия климат /дъждове почти напълно липсват, а ветровете идеално почистват без да разрушават повърхността на пампата. Едва през 1939 год. Пол Косок (северноамерикански изследовател), прелитайки с малък самолет над крайбрежието, вижда линиите отвисоко. Дотогава се е считало, че те са част от древна пре-испанска напоителна система. Но Косок е специалист по напояването и веднага разбира, че линиите нямат нищо общо с водните системи. И все пак не той, а една млада германска математичка се утвърждава като най-голям специалист по линиите Наска. Тя счита, че рисунките са свързани със съзвездията и космоса и че всички те са част от огромен астрономически календар, сътворен от хората от цивилизацията Наска. Пристигане и разглеждане на града. Настаняване в Nasca Lines Hotel ***.

5 ден

Платото Наска - Арекипа
Единственият начин да се добие пълна представа за линиите Наска е те да бъдат разгледани от въздуха. Екскурзия със самолет над енигматичните линии на Наска. Част от тези гигантски фигури с фантастично точна геометрична форма се счита, че са били гравирани от индианци преди около 2000 години. И до днес обаче остава неразгадана загадката, защо са били създадени. От момента на откриването им десетки специалисти се вдъхновяват от фантастичните тълкувания за тяхната природа. Може би идват от антични богове или са земен белег за поредното приземяване на извънземни космически кораби. Защо пък да не е карта на подземните води. Или пък небесен календар, използван за ритуали вероятно свързани с астрономията, за да потвърдят началото на нова раса. Нова раса, демонстрираща по уникален начин степента на своето развитие. Отпътуване към Арекипа - интелектуалната столица на Перу. Градът е бил ключова спирка по пътя свързващ богатите на залежи сребърни мини в Боливия и крайбрежието. През колониалния период градът е имал най-многочислено испанско население. Местните индианци Аймара наричат града „мястото зад острата планина”. Настаняване в хотел Sonesta Posada Arequipa ***.

6 ден

Арекипа – каньонът Колка
Сутринта започва с разходка и разглеждане на Арекипа. Централният площад Plaza de Armas е един от най-красивите в страната. Жителите на града се събират тук по време на празници, масови митинги или протести. Продължаваме с църквата La Compania, катедралата и манастира Св. Каталина. Манастирът е отворен за посещения едва през 1970 год., след като цели 400 години е бил затворен, а днес е една от най-големите забележителности на града. Следобед продължаване към каньона Колка /около 4 часа път/. Разходка и разглеждане на каньона. Колка е един от най-дълбоките каньони в света. Счита се, че е по-дълбок дори от Гранд Каньон. Средната му дълбочина е 900 метра, а най-популярното място е Cruz del Condor. С малко повече късмет могат да се видят и местните обитатели, величествените господари на небето- Кондорите. Настаняване в Casa Andina Colca ***.

7 ден

Колка - Пуно
Отпътуване за езерото Титикака– най-високото плавателно езеро в света, разположено на смайващата височина от 3810 м. и Пуно. Настаняване в хотел Eco Inn ***. Според легендите именно езерото е мястото, където се заражда великата цивилизация на Инките. Преди тях езерото и островите в него са били свещено място за индианците Аймара. Центърът на тяхната цивилизация е бил Тиахуанако, чийто руини днес се намират на брега на езерото от страната на Боливия. И до днес се спори за произхода на езерото. Някои учени твърдят, че тук се е намирал кратерът на вулкан, а според други езерото е било част от масивна речна система.

8 ден

Пуно – остров Урос - Куско
Сутринта - отплаване навътре в езерото, за което историята на инките разказва, че именно от тук се е появил духовния водач на древната раса – Манко Капак. Много етнически групи, сред които и Уросите, все още зависят изцяло от ресурсите на Титикака. Самите те живеят на така наречените плаващи острови в близост до бреговете сред обилната тръстикова растителност, дори имат плаващо училище. Хората на уро отказват да живеят на сушата, продължават да упражняват традиционните си занаяти и да се прехранват основно чрез риболов. Посещение на конусовидните гробници Силустани. Обяд. Отпътуване за Куско – археологическата столица на Америка, пъпа на империята на Синовете на Слънцето – Коско (3.200 м). Тук, в земите на Тауантинсуйо, е съхранена цялата история на Перу – от основаването на великата империя до оттеглянето на последните испанци от континента. Настаняване в Agustos Hotel ***.


9 ден

Куско
Полудневна обиколка на изумителния колониален град построен върху разкритията от античните палати на инките (ЮНЕСКО). Ще бъдат посетени Кориканча или Храмът на Слънцето, Пласа де Армас, Катедралата с мощите на великия поет Инка Гарсиласо де ла Вега, крепостта Саксайуаман с циклопските камъни, подземната пещера и храмът Кенко, Пука-Пукара и баните TaмбоMaчaй. Свободно време.

10 ден

Куско – Свещената долина
Целодневна екскурзия сред живописната природа до долината на р. Урубамба – “Свещената долина на Инките”. Посещение на легендарната крепост на героя Оянтайтамбо, от чиито огромни терасовидни стъпала се срещате очи в очи с върховния Бог Виракоча, изобразен от природата на отсрещната скала. Тук все още витае духът на вечното. Следва посещение на пъстрия пазар Писак. Настаняване в хотел, разположен в сърцето на Свещената долина - Pakaritampu Hotel ***.

11 ден

Мачу Пикчу
Отпътуване с влак за Мачу Пикчу. Пътят преминава сред приказните пейзажи на каньона. Следва четири-часов пешеходен преход сред уникални планини до достигането на погълнатия от зелената джунгла град на инките. Днес денят е посветен на Мачу Пикчу или Изгубения град на Инките - един от най-ярките примери за архитектурния гений на древната цивилизация. Мачу Пикчу е едно от най-силните енергийни места на планетата, тъй като е изграден върху връх от кварц. За любителите на по-специалните изживявания, могат да се организират нощни посещения с индиански духовни личности и нощно слушане на легенди и спиритична практика (следва да бъде заявено предварително от София поради специфика в организацията). Сред руините ясно се разграничават свещения духовен сектор на града с перфектно конструираните храмове, мавзолеи и кралски къщи, аграрната и урбанистичната част на античното селище, с изумителна за времето си канализационна система. Строителството е изцяло от камък, като единствено за покривите са използувани дървени трупи със сламена оплетка. Настаняване в Inti Inn Macchu Picchu Hotel ***.

12 ден

Мачу Пикчу - Куско
Свободно време за програма по желание – наблюдаване на изгрева, изкачване на върхове с различни перспективи към Мачу Пикчу, “изгубване” из илюзиите и мистиката. От върха Хуайна Пикчу, разположен срещу Мачу Пикчу, се разкрива изумителна панорамна гледка към руините и долината Урубамба. По-уморените могат да се разходят из екологичните пътеки на хотела или да си направят масаж. Трансфер до Куско. Настаняване в Agustos Hotel ***.

13 ден

Куско – Лима - Амстердам
Пътуване до Лима и полет за София през Амстердам.

14 ден

Амстердам - София
Пристигане обратно у дома
 
.ЦЕНА   2815 ЕВРО
 
Всички цени са на човек, в стая за двама, в ЕВРО и включват:
 
Самолетен билет София-Амстердам-Лима-Амстердам-София
Самолетен билет Куско-Лима
Трансфери и турове по описаната програма
12 нощ. в Перу
13 закуски
3 обяда
За групи от 10 и 15 човека водач-преводач
Застраховка
 
Цената не включва, задължително се доплащат:

Летищни такси (подлежат на препотвърждение) - € 219
 
 
 
Цените са приблизителни, като подлежат на препотвърждение
При запитване се изготвя конкретна оферта за индивидуално пътуване