Екскурзии Почивки Круизи

bg en tr
оферта: цена до:
 
София
бул."Витоша"131 А
Тел.:
02 468 90 61
02 465 31 96
0895785566
0895672582
КОНТАКТИ www.exotic-ines.com ЕКЗОТИКА ТАЙЛАНД Климатични инсталации на МПС УИКЕНДИ УЧЕНИЦИ екскурзии УЧЕНИЦИ лагери  
 
По държави

ПАНАМА, Мост между светове, 12 дни, цена 2427 ЕВРО, ОФЕРТА 60755

ПАНАМА, Мост между светове, 12 дни, цена 2427 ЕВРО, ОФЕРТА 60755
 
 
ПРОГРАМА:
 
1 ден

София – Париж - Каракас – Панама Сити

Полет до Панама Сити.

2 ден

Панама Сити

Настаняване в Crowne Plaza Hotel ***. Добре дошли в слънчевия и елегантен Панама Сити! Разположен на Панамския канал, днес градът е един от най-важните финансови и туристически центрове на континента, избран за Американска столица на културата. Свободно време за първи впечатления от красивата столица.

3 ден

Панама Сити

Панама Сити е построен по времето на испанския губернатор Педро Ариас Давила през 1519 г. Архитектурата на града съчетава прекрасни модели на различни стилове, вплели се през вековете до днешния самобитен облик. Стария квартал – най-добрият начин да усетите духа му е в пешеходен тур. Началото е при паметника на Френските предприемачи, дали начало на строежа на Канала. Следват Las Bovedas – буквално “Сводовете”, изключително красиво място, излизащо директно на Тихия океан, църквата Santo Domingo, музея на канала, националния театър, президентския дворец, величествената катедрала и кокетния площад, интересни църкви, паметници. Разходката по красивите колониални улици отвежда до хълма Анкон, откъдето се открива прекрасна панорама към целия град и известния Мост на Америките. Един колоритен завършек на деня - фолклорно шоу в Las Tinajas!

4 ден

Сан Блас

Полет до Kuna Yala в архипелага Сан Блас. Островите Сан Блас са едно уникално измерение на времето и пространството – карибска екзотика, топли морета и вълшебни плажове, а във вътрешността ви очаква среща с местното население. Индианците от племето Куна, съхранили своя език, традиции и култура напълно непроменени от модерния свят, живеят в прелестни малки селца. Всъщност техните земи се ползват с особен статут и частична независимост от “цивилизования” свят. В техния уют и завладяващ бит денят ще бъде като фолклорна приказка. Следобяд следва пътешествие до близкия остров Уагинега – прекрасни плажове и карибско настроение. Името на острова идва от езика Куна, където “уаги” означава “делфин”, а “нега” – “къща”. Наистина, срещи с тези красиви морски приятели – делфините, съвсем не са изключени. Нощувка в Uaguinega Eco Lodge.

5 ден

Сан Блас

Днес е време за пълно отпускане и отмора в това райско кътче. Възможност за отдаване на морските ласки на кристалните карибски води, слънчеви бани на златистия пясък или пътешествие до съседните острови – Ачупу, Аилиганди и Мамитупу. Островите са изключително богати на биоразнообразие – пъстроцветни птици, мигрирали от всички части на света, много от тях – застрашени видове, различни видове диви цветя и лековити билки.

6 ден

Сан Блас – Панама Сити – Давид – Бокете

Обратен полет до Панама Сити, а оттам пътуване за Бокете. От екзотичните острови обиколката ви отвежда в прекрасен град сред основната планинска верига в Панама. Настаняване в Panamonte Inn & Spa. Свободно време за разходки из града, както и първи впечатления от прекрасните планински пейзажи наоколо.

7 ден

Бокете

Посещение на истинска плантация за кафе. Фермата Finca Fernandez е основана през 1880 г. от френски инженер, участвал в първите опити за строеж на Канала. В търсене на климат по-сходен до родна Франция, той открил прелестната свежест на Бокете. Зелени хълмове, меки склонове и кафе! Тези места дават една от най-добрите реколти в света. Ароматното кафе се бере от индианците от октомври до февруари, а периодът е съпътстван с много народни празненства и веселия, в които местните изразяват радостта и благодарността от богатата реколта. Тук се наблюдават и редки видове птици, както и местния любимец Howler Monkey – особена порода южно-американска маймуна, известна, и с основание, като най-шумната в света.

8 ден

Бокете - Гамбоа

Обратен полет до Панама Сити, а оттам преход до Гамбоа в тропическите гори на Панама. Настаняване в Gamboa Rainforest Resort и свободно време.

9 ден

Селището Ембера

Денят предвижда изключително приключение. За да се достигне до селището на местните индианци Ембера, следва пътуване с ръчно-направено кану по спокойните води на реката. Плаването превежда през невъзмутимата тропическа природа, в цветна феерия и свежест, с причудливите звуци на животни и птици. Прекосява се езерото Алахуела, където са намерени и първите признаци за човешко присъствие по тези земи, датиращи от преди 11 000 години. Пристигайки в селото се потапяте в непроменена от 500 години насам атмосфера на музика, традиционни танци, индиански обичаи. Заедно с индиански водачи ще опознаете тайните на околната природа, ще научите за свойствата на билките и за някои от мистичните местни ритуали. Ще ви научат да плетете кошници и да правите фигурки от листа, корени и клонки. А ако искате да боядисате тялото си в цветовете на местните – нека ви покажат как!

10 ден

Гамбоа

Днешният ден ще ви поведе на изумителна обиколка с въздушния трамвай на Гамбоа. Линията минава над тропическите гори, слиза сред дърветата и крясъците на гласовитите маймуни, край вас прелитат уникални птици, а гледката е неповторима. Трамваят спира на върха на зелен хълм, откъдето пешеходен преход отвежда до Наблюдателната Кула. Тя разкрива впечатляващи гледки – до реката и Канала, до горите и град Гамбоа.

11 ден

Гамбоа – Панама Сити - Каракас

До скоро, прекрасна Панама! Трансфер и полет за дома.

12 Ден

Каракас – Париж - София

Пристигане в София.
 
ЦЕНА    2427 ЕВРО
 
Всички цени са на човек, в стая за двама, в ЕВРО и включват:
 
Всички самолетни билети
Трансфери и екскурзии по програмата
Нощувки:
2 в Панама Сити
2 в Сан Блас
2 в Бокете
3 в Gamboa Rainforest Resort
8 закуски
3 обяда
2 вечери
Медицинска застраховка
Водач от фирмата при група от 10/15 човека.
 
Цената не включва, задължително се доплащат:
 
Летищни такси (подлежат на препотвърждение) - € 234
Виза - $ 85
Разходи по получаване на визата от посолството в Будапеща - подлежат на уточнение
 
Цените са приблизителни, като подлежат на препотвърждение
При запитване се изготвя конкретна оферта за индивидуално пътуване