Екскурзии Почивки Круизи

bg en tr
оферта: цена до:
 
София
бул."Витоша"131 А
Тел.:
02 468 90 61
02 465 31 96
0895785566
0895672582
КОНТАКТИ ЕКЗОТИКА ТАЙЛАНД УИКЕНДИ БЪЛГАРИЯ двудневни БЪЛГАРИЯ еднодневни  
По държави

МОЗАМБИК, Йоханесбург, Свазиленд, Мапуто, Маракуене, 11 дни, цена 4665 ЕВРО, ОФЕРТА 60751

МОЗАМБИК, Йоханесбург, Свазиленд, Мапуто, Маракуене, 11 дни, цена 4665 ЕВРО, ОФЕРТА 60751
 
 
ПРОГРАМА:
 
1 ден

София – Париж – Йоханесбург

Полет София-Йоханесбург през Париж.

2 ден

Свазиленд

Посрещане и придвижване от Йоханесбург до парка “Крюгер”, откъдето с джип се навлиза в Свазиленд сред живописна природа, през градчето Пигс Пийк, известно с хазартните игри и забавления; красивите водопади Фофоняне, язовира Магуга на река Комати и се продължава към фабрика за стъкло и красиви стъклени сувенири Нгвеня. Обиколката ни води до планина с формата на крокодил. На върха й се намира най-старата желязна мина в света. Продължаване към столицата Мбабане, разположена на едноименната река. От прекрасната природна картина пътя към кралската резиденция е доста различен - луксозни хотели, съоръжения за забавления и спорт. Резиденцията на Мсвати III, крал на Свазиленд, е впечатляваща сграда в долината Езулвини. Настаняване в х-л Royal Swazi Sun ***.

3 ден

Свазиленд

Предстои потапяне в творчеството на местните африкански занаятчии! Посещение на пазара за ръчни изделия, галерия, работилница за автентични домакински съдове и екстравагантни африкански сувенири. Ще научите как се боядисват ръчно дрехи с помощта на восък и как се правят ръчно цветни свещи. Обяд и спирка на пазара за закупуване на хранителни провизии. Отпътуване за местен чифлик, където мъжете и жените се разделят - всеки има свои задачи. Предстои вълнуващо потапяне в света на южноафриканския начин на живот! Посещение на местна църва, разходка сред естествена африканска гора, приготовление на местни специалитети, изпълнение на традиционни танци и обичаи са само част от незабравимите преживявания в истинската Африка, завършващи с вечеря под открито небе с вълшебни песни и танци на деца.

4 ден

Мапуто

На път за Мапуто се спира в Манзини – търговски и индустриален център на Свазиленд. Градът е известен с колоритния си пазар, който ще бъде посетен. След това е време за отпускане, пътувайки към Мапуто – столицата на Мозамбик. Градът е пристанище на Индийския океан, където влияние имат няколко култури – банту и португалската преобладават, съчетани с елементи от арабската, индийската и китайската. Настаняване в хотел Maputo Holiday Inn *** - единствения разположен на брега на океана. Свободно време за разходка и пазар из близките занаятчийски магазинчета.

5 ден

Мапуто

Обиколка на пленяващия град със силно португалско влияние, формирало космополитната му култура. Посещение на сградата на градската управа, катедралата, историческата железопътна гара, Casa do Ferro – къща, построена изцяло от желязо. Неин архитект е самият Густав Айфел, създател на Айфеловата кула в Париж. Продължава се с посещение на известния рибен пазар, мемориала Trichardt в памет на Voortrekkers - датските заселници, дошли в средата на 19 в южна Африка. Следобядът е отделен за почивка на слънчевия плаж на Индийския океан. Вечерта има възможност за посещение на известния исторически ресторант Costa do Sol за невероятна вечеря с морски дарове.

6 ден

Маракуене

Потегляне към по-неизвестната част на Мапуто, а след това отправяне към малкото, но изключително красиво градче Маракуене – известно място за почивка от колониалната епоха на Мозамбик с неговия 34-километров плаж. Продължава се с ферибот през спокойната река Нкомати до отсрещния бряг, където елегантно е разположен Motapa Estuary Lodge. Късният следобяд може да бъде използван за пътуване с лодка по реката или просто за отпочиване на брега, наслаждавайки се на красивия пейзаж.

7 ден

Полуостров Маканета

Днес е ред на п-в Маканета и среща с местните хора, пътуване с лодка или джип, приятни разговори с местните рибари на брега, към които може да се включите в разстилането на мрежите и очакване на улова! Местните хора са от племето Шангаан и са изключително гостоприемни и дружелюбни. Време е за потапяне в тайните на техните обичаи, легенди и традиции. Следва обяд - на пикник сред африканската природа. Полуостровът е известен и с голямото си биоразнообразие и особено с богатството на различни видове птици. Вечерта е предвиден круиз под залеза на африканското слънце ...

8 ден

Маракуене – Мапуто – Lukumbi Safari Lodge

Сутринта се потегля с лодка или джип 4 х 4 към ферибота в Маракуене. Оттам следва незабривимо приключение – на сафари! Настаняване в Lukumbi Safari Lodge.

9 ден

Втори ден сафари, игри и изненади сред изумителната африканска природа! Изживейте емоции, които ще ви пренесат в друга вселена!

10 ден

Отпътуване за летището в Мапуто, откъдето е полетът за Европа през Йоханесбург.

11 ден

София
Пристигане у дома.

Забележка: При желание, програмата може да бъде продължена с почивка на някой от прекрасните острови на Мозамбик.
 
ЦЕНА    4665 ЕВРО
 
Всички цени са на човек, в стая за двама, в ЕВРО и включват:
 
Cамолетен билет София–Париж – Йоханесбург - Париж–София
Bсички трансфери, описани в програмата
9 нощувки
9 закуски
8 обяда
8 вечери
Bходни такси
Eкскурзи, игри и др., описани в програмата
Гид на английски език
Водач от фирмата при групи 10/15 човека
Медицинска застраховка
 
Цената не включва, задължително се доплащат:
 
Летищни такси (подлежат на препотвърждение) - € 215
Виза- $ 30
 
Цените са приблизителни, като подлежат на препотвърждение
При запитване се изготвя конкретна оферта за индивидуално пътуване