Екскурзии Почивки Круизи

bg en tr
оферта: цена до:
 
София
бул."Витоша"131 А
Тел.:
02 468 90 61
02 465 31 96
0895785566
0895672582
КОНТАКТИ ЕКЗОТИКА ТАЙЛАНД УИКЕНДИ БЪЛГАРИЯ двудневни БЪЛГАРИЯ еднодневни  
По държави

КОСТА РИКА, Брегът на богатствата, 9 дни, цена 2309 ЕВРО, ОФЕРТА 60746

КОСТА РИКА, Брегът на богатствата, 9 дни, цена 2309 ЕВРО, ОФЕРТА 60746
 
 
ПРОГРАМА:
 
1 ден

София – Париж – Сан Хосе
Полет от София за Сан Хосе през Париж


2 ден

Сан Хосе
Пристигане и настаняване в хотел Melia Cariari ****. Предстои полудневен тур на столицата. От Пасео Колон се преминава през красивия парк Ла Сабана, навлиза се в сърцето на града, където се посещават Националния Театър, строен през 19 в, Националния Музей, в който се съхраняват ценни експозиции от епохата преди колониализма, Катедралата, Парламента и Съдебната палата.

3 ден
Сан Хосе - Тортурего
След закуска отпътуване за Тортугеро. Пътяt преминава през Браулио Карийо – национален парк опазващ естествени тропически гори с хиляди пъстроцветни орхидеи и красиви водопади. След около 2 ч. се пристига в Матина Док. Вкусен обяд и отпътуване на борда на катер сред живописни речни системи към нац. парк Тортугеро. Пристигане и настаняване в Mawamba Lodge *** . След обяд полудневен тур на града.

4 ден

Тортурего
Един ден в националния парк. Разположен на карибското крайбрежие с обща площ от над 71 000 ха, паркът е една от най-обширните територии, на които в естествената си среда живеят няколко от най-екзотичните видове костенурки, включително и най-голямата в света, достигаща 5 м дължина и тегло 500 кг. Фауната на Тортугеро е изключително богата. Тропическите дъждовни гори тук са обитавани от 57 вида земноводни, 111 вида влечуги, 60 вида бозайници и над 300 вида птици. Един ден за среща отблизо с уникалното биологично разнообразие на Тортугеро. Основан през 1970 г, паркът закриля над 350 животински вида. Сред девствената природа и под закрилата на закона тук свободно живеят зеления ара, ягуари, морската костенурка, конгосът, миещата мечка, дантата и др.

5 ден

Тортурего - Аренал
Отново на борда на лодка отпътуване обратно към Матина Док. Обяд и продължение към Аренал. Предстои интересен тур до ферма за едър добитък. Тук гостите се посрещат от собствениците на фермата и се запознават с целия процес на отглеждане на животните - абсолютно естествени методи на използуване на природните ресурси при минимално въздействие върху природата. Пътят преминава покрай захарни и кафени плантации, сред обгърнати от облаци тропически гори. Следва посещение горещите извори край курортното селище Табакон. Десетте отделни водни басейна са постоянно захранвани от минерални води, силно загрети от вулканичната дейност. Тук се намират и едни от най-красивите тропически градини на Коста Рика. Денят продължава с екскурзия до един от най-внушителните вулкани в страната - Аренал. Активен е от 1969 г, височината му е 1 633 м. и заема площ от 5600 хектара. Честото изхвърляне на пушек и пепел и стичащата се огнена лава са уникална гледка след падането на нощта. В района на вулкана има зони с оскъдна растителност, но и обширни гори с ниски дървета, влажна и гъста тропическа гора с дървета, достигащи до 20 м височина, по чиито стебла се увиват папрати и красиви орхидеи. Районът е обитаван от над 80 вида птици, койоти, зайци, скунксове и др. В северната част на вулкана се намира Националния парк Кано Негро, привличащ с чудните си водопади, интересни пещери и горски резервати. Настаняване в хотел Arenal Paraiso ***.

6 ден

Аренал – Папагайо Бийч
Денят започва с посещение на еко-центъра Данаус. Невероятна е красотата от прелитащите навред из тропическата гора стотици пъстроцветни пеперуди. Тук могат да се видят уникални видове, сред които: монархът, пеперудата бухал, лястовичата опашка, синият морфо и мн.др. Пътешествието продължава към тихоокеанското крайбрежие - провинция Гуанакасте. Пътьом се минава през Ареналските висящи мостове – 250 ха резерват с естествена гора до р. Табакон. Прекосяват се 15 моста с дължина от 5 до 100 метра и се пресича 3 км тропическата гора по специално направени за целта еко-пътеки. Пътуване до Папагайо бийчи настаняване в хотел Allergo Papagayo Resort ****, разположен на плажа Мансанийо – място с изключителна красота.

7 ден

Папагайо Бийч
Днес предстои тур с езда на коне в Буена Виста с цел горещите извори. Тук се изпитва ефектът на местните кални бани, богати на сяра и изключително ревитализиращ. Посещава се още естествена турска баня и басейн с термална сярна вода. Впечатленията и удоволствието са пълни след ездата от главната лоджа, през зелената и буйна тропическа растителност до турската баня. Обяд и вечеря.

8 ден

Папагайо Бийч - Сан Хосе
Свободно време за почивка. По пътя за Сан Хосе се посещава малкото градче Сарчи - известен център за художествени занаяти. Жителите му са прочути и с оригинално орнаментираните волски каруци. Настаняване в хотел Occidental Torremolinos ***. Свободно време.

9 ден

Сан Хосе – Париж - София
Полет за София през Париж и завръщане у дома.
 
ЦЕНА     2309  ЕВРО
 
Всички цени са на човек, в стая за двама, в ЕВРО и включват:
 
Самолетен билет София–Париж–Каракас–Сан Хосе-Каракас–Париж–София2 нощ. в Сан Хосе
2 нощ. в Тортугеро
1 нощ. в Аренал
2 нощ. в Папагайо бийч
7 закуски
4 обяда
3 вечери
Описаните в програмата екскурзии и трансфери
Водач при група от 20 човека
Мед. застраховка
 
Цената не включва, задължително се заплащат:
 
    Летищни такси (подлежат на препотвърждение) - € 250
 
 
Цените са приблизителни, като подлежат на препотвърждение
При запитване се изготвя конкретна оферта за индивидуално пътуване

.