Екскурзии Почивки Круизи

bg en tr
оферта: цена до:
 
София
бул."Витоша"131 А
Тел.:
02 468 90 61
02 465 31 96
0895785566
0895672582
КОНТАКТИ ЕКЗОТИКА ТАЙЛАНД УИКЕНДИ БЪЛГАРИЯ двудневни БЪЛГАРИЯ еднодневни  
По държави

ИНДОНЕЗИЯ, Тайнствената Нова Гвинея, 5 дни, цена 1875 ЕВРО (без самолетни билети), ОФЕРТА 60740

ИНДОНЕЗИЯ, Тайнствената Нова Гвинея,  5 дни, цена 1875 ЕВРО (без самолетни билети), ОФЕРТА 60740
 
 
ПРОГРАМА:
 
1 ден

О-в Бали – Джаяпура и Вимена / Нова Гвинея /
Трансфер до летище Денпасар на остров Бали и полет за Джаяпура в 02.30 ч. Пристигане в 08.50 ч. и полет до Вамена - столицата на района Джаяуиджая, с население 7 000 души. Това е най-големият град в централната планинска част на Папуа и единственият град в долината Балием. Местното население е разделено на 3 етноса - дани, лани и яли, чиито корени водят началото си от времето на Неолита. До 60-те години на 20 век, когато ”откриват” стоманата, те използват само дърво, кремък и камък за оръжие и инструменти. Плодородната долина Балием се намира само на 45 мин. полет от Джаяпура и се разпростира на площ от 525 кв.км, обградена от стръмната планина Судирман. Посрещане и трансфер до хотел Baliem Valley Resort (www.baliem-valley-resort.de).

2 ден

Западна Нова Гвинея
Днес предстои целодневен тур до Вамена, Синакма, Уесапут и околностите. Първа спирка - големият местен пазар. Стотици дани идват тук всеки ден, за да продават плодове и зеленчуци, които сами отглеждат. Продават се още каменни брадвички, лъкове и стрели, различни традиционни за областта предмети. Оттук се продължава към моста Вамена и река Вамена. Безброй красиви природни картини, които само чакат да бъдат запечатани на лента. Обяд сред прекрасната папуаска природа. Отпътуване към река Балием, която протича до Уесапут и където дълъг висящ мост трябва да бъде преминат, за да се стигне до типичните колиби на племето дани на отсрещния бряг на реката. До скоро тези хора са носели само връв на кръста, а мъжете дълга тръбичка, нанизана на мъжката им чест, и са живяли в къщи високо по дърветата…

3 ден

Западна Нова Гвинея
Днес се прави преход през ждрелото Балием – първо с кола до южната част на долината. Пътят свършва в село Согогмо, ок. 3 км преди Курима. Разходката по продължение на могъщата река Балием започва тук. Първо се преминава висящ мост. Върви се през романтични селища на племената дани с терасовидни насаждения и диворастяща захарна тръстика. През цялото време съпътства смайваща гледка към реката и каньона. В ранен следобяд се стига до църквата в Сейнма където е предвиден обяд в затрогваща атмосфера. Преди да се стигне Курима се пресича отново висящ мост. След преминаване през други селца, различни от досегашните, се стига до автобуса. Този ден е изпълнен с възможности за уникални мотиви за снимки.

4 ден

Западна Нова Гвинея
Днес има традиционно парти с готвене на прасе, или т.н. “фестивал на прасето” в старо селище на дани в района на хотела или в район Дживика. Множество облечени в традиционни носии хора от местното племе празнуват с нас. Фестивалът на прасето, с врелите камъни и дупката в земята, е може би най-интересното изживяване при едно пътуване до Ириан Джая. Любителите фотографи и оператори ще бъдат изцяло задоволени днес – уникалността на това събитие трудно може да се изрази с думи. Трябва да бъде видяно. Обядът е в селцето. Разбира се, за по-авантюристичните, има и възможност да ядат от дупката заедно с местните. Връщане в хотела и трансфер до летище за полет до Джаяпура. Столица на провинция Западна Папуа, Джаяпура има население от 250 000 жители. Посрещане и трансфер до хотел Sentani *** . Свободно време.

5 ден

Западна Нова Гвинея - Бали
Трансфер до летище и полет до Денпасар (остров Бали) в 10.00 ч. Пристигане в 13.55 ч.
 
ЦЕНА      1875  ЕВРО
 
 
Всички цени са на човек, в стая за двама, в ЕВРО и включват:
 
Самолетен билет Денпасар – Джаяпура – Вамена – Джаяпура – Денпасар
Трансфери летище – хотел – летище в Джаяпура и Вамена
1 нощ. в Джаяпура
3 нощ. в долината Балием
4 закуски
3 обяда
турове по програмата
При групи от 10 и 15 човека – водач
Застраховка
 
Цената не включва, задължително се доплащат:
Самолетни билети София-Денпасар (о-в Бали)-София
Летищни такси (подлежат на препотвърждение) - € 50
Виза за Индонезия - € 35
 
Цените са приблизителни, като подлежат на препотвърждение
При запитване се изготвя конкретна оферта за индивидуално пътуване.