Екскурзии Почивки Круизи

bg en tr
оферта: цена до:
 
София
бул."Витоша"131 А
Тел.:
02 468 90 61
02 465 31 96
0895785566
0895672582
КОНТАКТИ www.exotic-ines.com ЕКЗОТИКА ТАЙЛАНД Климатични инсталации на МПС УИКЕНДИ УЧЕНИЦИ екскурзии УЧЕНИЦИ лагери  
 
По държави

ЕКВАДОР, Лима, Кито, Каракас, острови ГАЛАПАГОС, 6 дни, цена 1465 ЕВРО (без самолетен билет), ОФЕРТА 60734

ЕКВАДОР, Лима, Кито, Каракас, острови ГАЛАПАГОС, 6 дни, цена 1465 ЕВРО (без самолетен билет), ОФЕРТА 60734
 
 
ПРОГРАМА:
 
1 ден

Лима – Кито
Полет за Кито и настаняване в хотел Howard Johnson ***. Свободно време. Сравнително малка по територия страна, разположена сред високопланинските части на Андите, Еквадор и до днес живее със своята уникална самобитната култура, с неземните вулканични пейзажи и гъстите дъждовни гори. Земя, съсредоточила огромно биологично разнообразие. Земя, в която времето и пространството са в пълна хармония, в един очарователен микрокосмос.

2 ден

Кито
Кито е приказно разположен в прегръдката на планината на височина от 2 800 м, само на 25 км. северно от екватора и е блестящ пример за колониална и съвременна архитектура, поради което е включен в листата на UNESCO. Град с богато културно наследство, сгради с пищно орнаментирани фасади и църкви с бляскави позлатени олтари. Обиколката на града включва посещение на Манастира Сан Франциско, църквата Сан Августин, Площада на независимостта, Архиепископския дворец и Катедралата. В края на деня екскурзия до хълма Панесийо, откъдето се открива красив панорамен изглед към града. По желание може да бъде организиран тур до “Средата на света” – мястото определено от географите с географска ширина 0 00’ 00’’ - една уникалната възможност човек да стъпи едновременно на двете полукълба. Следва посещение на колониално село и Музея на Екватора, в който са представени културните и географските аспекти на различните климатични зони.

3 ден

Кито – Острови Галапагос
Отпътуване за островите Галапагос. Пристигане и настаняване в хотел Lobo de Mar ***. Архипелагът е образуван при специфични геоложки условия допринесли за създаването на несравнимо красиви екосистеми. Преди около 5 млн. години, след изригването на подводни вулкани, се формират 60–те фантастични острова. С помощта на ветровете и водните течения от двете полукълба – топли тропически води и течението Хумболт - през годините до тук са достигали и са се настанявали различни видове птици и водни обитатели, превърнали днес островите в неповторим природен резерват с изключително богат подводен свят. Островите се считат за най-голямото природно съкровище на планетата, жива книга за еколози и природолюбители. Тук живеят несмущавани от никого гигантски костенурки, пингвини, буби, албатроси, фрегати, колонии от огромни морски игуани и още много други екзотични видове, наследници на динозаврите. В океанските води на воля плуват морски костенурки, морски лъвове, акули, делфини, китове и общо 300 вида риба.

4 ден

Остров Бартоломей
Днес предстои очарователен целодневен тур до остров Бартоломей, известен с Пинекъл Рок – монолитна скала с вулканичен произход и специфична изострена форма, образувана от ерозивните процеси през годините. Тук може да бъде наблюдаван галапагоския пингвин - единствения живеещ на север от екватора. По желание може да се изкачи и най-високата точка на Бартоломей, откъдето островът изглежда като истински музей по вулканология на открито. Вечеря.

5 ден

Остров Пласа
Най-интересното от остров Пласа са кактусите опунтия, както и редкия вид сесувий - растение съхраняващо големи количества вода в листата си. Хълмовете тук са осеяни с гнезда на игуани, а отвесните скални брегове са истинска обсерватория за редки видове птици.

6 ден

Острови Галапагос - Кито
Полет за Кито и настаняване в хотел Howard Johnson ***. Свободно време.
 
ЦЕНА      1465     ЕВРО
 
 
Всички цени са на човек, в стая за двама, в ЕВРО и включват:
 
Самолетен билет Лима–Кито–Каракас
3 нощ. в Кито
3 нощ. на островите Галапагос
6 закуски
1 обяд
3 вечери
Описаните в програмата екскурзии и трансфери
Водач
Мед. застраховка
 
Цената не включва:
 
- Летищни такси (подлежат на препотвърждение) - € 62
- Такса за национален парк Галапагос - $ 100
- Държавна такса излитане - $ 25
- Самолетни билети и летищни такси София-Лима
- Самолетни билети и летищни такси Кито-София
 
 
Цените са приблизителни, като подлежат на препотвърждение

При запитване се изготвя конкретна оферта за индивидуално пътуване