Екскурзии Почивки Круизи

bg en tr
оферта: цена до:
 
София
бул."Витоша"131 А
Тел.:
02 468 90 61
02 465 31 96
0895785566
0895672582
КОНТАКТИ www.exotic-ines.com ЕКЗОТИКА ТАЙЛАНД Климатични инсталации на МПС УИКЕНДИ УЧЕНИЦИ екскурзии УЧЕНИЦИ лагери  
 
По държави

ГВАТЕМАЛА, Потъналите тайни, 6 дни, , цена 1984 ЕВРО, ОФЕРТА 60733

ГВАТЕМАЛА, Потъналите тайни, 6 дни, , цена 1984  ЕВРО, ОФЕРТА 60733
 
 
ПРОГРАМА:
 
1 ден

Канкун – Флорес

Полет до Флорес, настаняване в хотел Peten Esplendido **** и свободно време за разходки.

2 ден

Тикал

Посещение на археологическия комплекс в Тикал. “Единствено Гватемала е страната сравнима сама със себе си” – това са думите на нобеловия лауреат Мигел Анхел Астуриас. Въображение, което омайва, земя сякаш сътворена от мечти, неповторимост и загадъчност – така може да бъде описан един от най-големите разкрити до днес градове на маите. Пирамиди и храмове сред непокътнат земен рай. Земя населявана от древните племена преди повече от 2000 години. Каменни пирамиди, загадъчни надписи и рисунки, гениални за времето си конструкции, уникална атмосфера на мистериозност. Тикал е разположен на площ от 576 кв.м, и тук са съхранени едни от най-забележителните останки от Цивилизацията на маите, сред които Храмът на двуглавата змия с височина 65 м, Големия площад - центъра на древния град с Храма на маските, Храма на великия Ягуар, както и стотици каменни скулптури и рисунки свидетелстващи за забележителното развитие на Маите.

3 ден

Сейбал - Агуатека

Отпътуване по суша и вода за Сейбал. Древният град е потънал в гъстите джунгли, разположен в три основни архитектурни групи на няколко хълма в близост до бреговете на река Пасион. Тук са открити едни от най-изящните стели и скулптури от късния класически период на господство на маите, заселили тези земи през далечната 800 г. пр.Хр. Наброявали са около 10 000 жители и през следващото столетие достигат възхода в своето развитие. Около 930 г. градът е изоставен и бива преоткрит от изследователя Мейлър едва през 1895 г. Опитен водач ще разкрие тайните на династията Толтекан, описани по неповторим начин върху каменните плочи. Обяд в гората и плаване до Агуатека. Дори добре укрепената 100-метрова отвесна скала, не е била достатъчна за да защити древната столицата на Маите в началото на 9 в, в години на остри борби за контрол върху тези земи. Бойци от други династии успяват да достигнат и покорят града. Къщи на обикновени хора и палати на благородници са разграбвани и опожарявани, а жителите панически напускали домовете си. Скоро след това нашествениците напускат завинаги района, без да оставят каквито и да било следи, доказващи техния произход. Оттогава никой не се е заселвал в Агуатека. Днес останките на античното селище са истински исторически бисер, доказващ оригиналната и неповторима култура на Маите.

4 ден

Антигуа

Полет до Гуатемала Сити, а оттам пътуване до старата столица Антигуа. Настаняване в хотел Casa Santo Domingo ***. Градът е основан през 1543 г. Скоро след това става седалище на управлението на Кралство Гватемала и се превръща в един от най-важните центрове на Централна Америка. Днес Антигуа е процъфтяващ град с 60 000 души население, с красиви паркове и градини и богато културно-историческо наследство. Обиколката включва централния площад, катедралата, правителствения дворец, историческия музей, църквите Мерсед и Сан Франциско, Арката Санта Каталина, манастири от 18 в.

5 ден

Антигуа

Днeс предстои невероятно приключение – изкачване на действащия вулкан Пакая. Единствено в Гватемала е разрешено качването до кратера на активен вулкан и надникването в горящата паст с бълбукаща лава. Около час катерене през гъста джунгла с опитни водачи и спирки за разкриване тайните на вулканите и района. След това катеренето продължава през лунен изпепелен пейзаж по конуса на вулкана. Гледките към други действащи вулкани са невероятни, а изненадата на върха – покъртителна.

6 ден

Гватемала сити – Мексико сити

Пътуване Гватемала сити и кратка обиколка на главните й забележителности. Полет за Мексико сити.
 
ЦЕНА      1984     ЕВРО
 
Всички цени са на човек, в стая за двама, в ЕВРО и включват:
 
Самолетен билет Канкун – Флорес – Гватемала - Мексико Сити
3 нощ. в Петен
2 нощ Антигуа
5 закуски
1 обяд
Описаните в програмата екскурзии и трансфери
Водач от фирмата туроператор при групи от 10 и 15 човека
Екскурзоводско обслужване
Застраховка за медицински разноски
 
Цената не включва, задължително се заплащат:
 
- Летищни такси (подлежат на препотвърждение) - € 353
- Самолетни билети и летищни такси София-Канкун;
- Самолетни билети и летищни такси Мексико Сити-София
 
 
Цените са приблизителни, като подлежат на препотвърждение
При запитване се изготвя конкретна оферта за индивидуално пътуване.