Екскурзии Почивки Круизи

bg en tr
оферта: цена до:
 
София
бул."Витоша"131 А
Тел.:
02 468 90 61
02 465 31 96
0895785566
0895672582
КОНТАКТИ ЕКЗОТИКА ТАЙЛАНД УИКЕНДИ БЪЛГАРИЯ двудневни БЪЛГАРИЯ еднодневни  
По държави

БОТСВАНА и водопадът ВИКТОРИЯ, Дивото зове, 14 дни, цена 8490 ЕВРО, ОФЕРТА 60729

БОТСВАНА и водопадът ВИКТОРИЯ, Дивото зове, 14 дни, цена 8490  ЕВРО, ОФЕРТА 60729
 
 ПРОГРАМА:
 
1 ден

София – Париж – Йоханесбург
Полет София-Йоханесбург през Париж.

2 ден

Йоханесбург – Калахари и Макгадигади
Пристигане и полет за Маун. Продължаване с малък самолет за Jack’s Camp в нац. парк “Калахари и Макгадигади” в традиционен източноафрикански сафари стил от 40-те години на 20-ти век, разположен сред необятния простор на хълмисти златисти пасища и пустиня с палми!

3 и 4 ден

Калахари и Макгадигади
Посещението на това място е незаменимо преживяване и изключителна възможност за среща с уникални за района видове животни. Не по-малко забележителни са и фактите за геологията, археологията и антропологията. Макгадигади е едно от малкото оставащи влажни места в Африка. През влажния сезон котловината се пълни с вода, която привлича огромни ята от фламинго и единствено тук в южна Африка се наблюдава миграцията на стада от десетки хиляди антилопи гну и зебри, следвани от хищници. Макгадигади е едно от най-големите някогашни езера, пресъхнало преди хиляди години поради продължително изменение на земната кора.

5 ден

Резерватът Мореми
Полет до Chiefs Camp, разположен в северозападния край на Chiefs Island в резервата Мореми. Районът на Момбо е дом на единствената дива популация на бял носорог в Ботсвана. Земята е богата на минерални соли, привличащи голямо разнообразие от тревопасни животни, следвани от хищници. Районът има уникален силует със специфични дървесни видове.

6 ден

Резерватът Мореми
Chiefs Camp е в район, известен с богатството от диви животни – големи популации на слонове, хипопотами, биволи, лъвове, леопарди, гепард и диво куче. Островът е уникален с това огромно разнообразие от тревопасни животни и хищници, които са тук през цялата година. Едно от най-неопитомените и неизследвани места на Африка, тази сезонна делта претърпява постоянни промени, с приказни пейзажи от лагуни, лъкатушещи потоци, горички от мопани, тръстика и акации.

7 ден

Окаванго
Полет до Baines Camp, разположен в делтата на Окаванго, с атмосфера на класическа Африка, внесена от ръчно изработени легла, антични мебели и картините на Томас Бейнс - известния изследовател и художник от 19 в., вдъхновен от пейзажа на Окаванго и феноменалната гледка към р. Боро с лагуната, гъмжаща от живот. За желаещите има напълно подвижни легла, които дават възможност за сън под осеяното със звезди африканско небе.

8 ден

Окаванго
Уникалното на делтата на Окаванго е, че реката днес не се влива в море, а формира делта и завършва в пясъците на пустинята Калахари. Всяка година 11 кубични километра вода достигат делтата, част от нея дори продължава по на юг, за да създаде ез. Нгами. Образувайки множество островчета, водата на Окаванго се изпарява, оставяйки след себе си големи количества сол. Окаванго е дом на много диви животни африкански слон, бивол, хипопотам, синя антилопа гну, жираф, нилски крокодил, леопард, гепард, хиена, диво куче, африкански глиган, павиан и на птици като африкански орел рибар, качулат жерав, свещен ибис.

9 ден

Парк Чобе
Полет до Казане и трансфер до Chobe Chilbero Lodge, на хълм с изглед към реката. Нац. парк Чобе е едно от последните запазени непокътнатни места на дивата природа.

10 ден

Парк Чобе
Районът е приказно красив с животни както през сухия, така и през влажния период на годината. През сухия се срещат африкански глиган, антилопа куду, антилопа импала, зебра, антилопа гну и много др. Не по-малко привлекателен и разнообразен е и светът на птиците, който населява това чудно място (над 450 вида)!

11 ден

Водопадите Виктория
Отпътуване за комплекс Sussi Lodge & Chuma House, кръстен на най-добрите приятели на Дейвид Ливингстън, в непосредствена близост до величествените водопади Виктория до бреговете на омагьосващата р. Замбези. Свободно време и възможност за тур с хеликоптер над водопадите.

12 ден

Водопадите Виктория
Д-р Ливингстън, откривателят на водопадите Виктория, ги описва като картината, толкова небесно красива, че прилича на полет на ангели, който човек може да изпита само летейки над Виктория и могъщата р. Замбези с неопитомената й природа и да се гмурне в красотата и дълбините на пролома Батока. Време е за разглеждане на този райски пейзаж!

13 ден

Водопадите Виктория – Йоханесбург - Париж
Полет за Йоханесбург и Париж.

14 ден

Париж - София
Пристигане в София.
 
ЦЕНА     8490    ЕВРО
 
Всички цени са на човек в ЕВРО и включват:
 
Cамолетен билет София–Йоханесбург–София
Bсички местни полети
3 нощувки в Jacks Camp
2 нощувки в Chiefs Camp
2 нощувки в Baines Camp
2 нощувки в Chobe Chilwero Lodge
2 нощувки в Sussi Lodge
Пълен пансион
Турове
Сафари
Трансфери по програмата
Медицинска застраховка
 
Цената не включва:
 
Летищни такси (подлежат на препотвърждение) - € 245
Двойна транзитна виза за ЮАР - € 84
Виза за Зимбабве - € 70
Виза за Ботсвана - 140 CHF
 
Цените са приблизителни, като подлежат на препотвърждение

При запитване се изготвя конкретна оферта за индивидуално пътуване