Екскурзии Почивки Круизи

bg en tr
оферта: цена до:
 
София
бул."Витоша"131 А
Тел.:
02 468 90 61
02 465 31 96
0895785566
0895672582
КОНТАКТИ ЕКЗОТИКА ТАЙЛАНД УИКЕНДИ БЪЛГАРИЯ двудневни БЪЛГАРИЯ еднодневни  
По държави

БРАЗИЛИЯ, Рио, Амазония, Манаус,12 дни, цена 2875 ЕВРО, ОФЕРТА 60728

БРАЗИЛИЯ, Рио, Амазония, Манаус,12 дни, цена 2875  ЕВРО, ОФЕРТА 60728
 
 ПРОГРАМА:
 
1 ден

София – Сао Пауло
Излитане от София.

2 ден

Сао Пауло
Пристигане в Сао Пауло и трансфер до хотел Bourbon ****.

3 ден

Сао Пауло
Полудневен тур на града, създаден още през 16-ти век от португалски мисионери, които основават йезуитска мисия с цел християнизиране на местните племена. Селището се превръща в естествен вход към обширната и плодородна равнина на днешния едноименен щат. Обявен е за град през 18-ти век, а през 19-ти се разраства рязко, поради превръщането му в център на производството на кафе. Днес Сао Пауло е най-големият по население град в Южното полукълбо. Полет за Рио. Трансфер до хотел Rio Copa ***.

4 ден

Рио де Жанейро
Екскурзия до Захарната глава – без съмнение един от най-впечатляващите символи на Рио. Удоволствието от разкриващата се гледка от високия 396 метра гранитен хълм е сравнимо с малко неща по света. Само за 3 мин. с кабинков лифт се стига до върха на Моро де Урка (220 м), а от него и до Захарната глава. Разкрива се приказен пейзаж – гъмжащия град, златните плажове, кокетните заливи и безбрежната океанска шир. Възможност за панорамен полет с хеликоптер над Рио (доплащане).
Време е за нова изненада! Разположена на върха на планината Корковадо, статуята на Христос безспорно е един от най–известните и впечатляващи монументи в света. От горе се открива смайваща гледка към Рио, простиращ се като на длан.

5 ден

Тропически остров
Днес е ден за щур купон на борда на стара баржа, плавайки към тропически остров в залива Сепетиба. Много ведро настроение, бански костюм, хавлия, защитни фактори, слънчеви очила и фотоапарат - това са нещата, които са необходими, за да се превърне този ден в завинаги оставащ ярък спомен. Плаване с “баржа” сред прелестни гледки от десетки острови. Гмуркане в бистрите води на океана, обяд на плажа на един от островите. Свободно време за плаж, плуване или разходка из острова.

6 ден

Рио де Жанейро
Свободен ден за разходка и пазар в Рио. В центъра на града се намират Градският театър, Националната библиотека, Националният исторически музей, дворецът Итамарату, Националният музей на изкуствата и много други институции, заслужаващи внимание.

7 ден

Рио де Жанейро - Манаус
Трансфер до летище и полет до Манаус. Трансфер до хотел Tropical Manaus *****.

8 ден

Амазония
Свободно време до обяд. Следобяд настаняване на кораба Amazon Clipper Premium *****. Качване на борда и отплаване към река Пагодао (приток на Негро). Пътешествие с кану преди залез слънце и връщане по тъмно с възможност за наблюдение на нощно активните животни и наслаждаване на промяната на гората при залез. Плаване до заливчето Асу или близките притоци.

9 ден

Амазония
Пътуване по р. Амазонка. Разходка в джунглата с професионален водач и смайваща информация за местната флора и фауна. Посещение на семейство “caboclo” (метиси между бразилски индианци и европейци), въвеждане начина им на живот, приготвяне на брашно от маниока. Плаване през Анавилханас – най-големият архипелаг в несолена вода в света - на повече от 1000 мили от океана! Посещение на селището Ново Аирао, известно с ръчната изработка на лодки, където самата Amazon Clipper е произведена; посещение на дъскорезници, пазар и други. Отплаване. Нощна експедиция по следите на алигаторите, а също така и на жаби, ленивци и други (в зависимост от времето на годината).

10 ден

Амазония
Отпътуване за Прая Гранде - поредния бял плаж и време за плуване. Наблюдение на растенията в пясъчните райони. Пътешествие с кану в езерото Акаджуба и разглеждане на типична флора и фауна - каучуково дърво, бразилски фъстък, различни видове палми и пиранята. Спирка в селището Парикатуба за разглеждане на изоставени сгради от времето на масовото добиване на каучук. Отплаване.

11 ден

Манаус - София
Плаване в ез. Джанавари. Пътешествие с кану на изгрев слънце и наблюдение на различни видове птици от тропика. Отплаване за “Срещата на водите” – изключително красивото и впечатляващо вливане на две от най-големите реки, формиращи Амазонка – Рио Негро и Рио Солимоес. Тъмните, почти черни, води на Негро не се смесват с песъчливо кафявите води на Солимоес в продължение на няколко мили и образуват приказно красиво явление. Отплаване за Манаус и акустиране на кея на хотел Tropical. Трансфер до летище и полет за Сао Пауло, а оттам до София.

12 ден

София
Пристигане у дома..
 
ЦЕНА     2875   ЕВРО
 
Всички цени са на човек в ЕВРО и включват:
 
Самолетен билет: София–Сао Пауло–Рио–Манаус–Сао Пауло-София
1 нощувка в Сао Пауло
4 нощувка в Рио де Жанейро
1 нощувка в Манаус
3 нощувка на Amazon Clipper Premium
9 закуски
3 обяда
3 вечери
Трансфери и турове по програмата
Водач от фирмата организатор (при група над 10 човека)
Застраховка
 
Цената не включва:
 
Разходи от личен характер
Летищни такси (подлежат на препотвърждение) - € 254
 
Цените са приблизителни, като подлежат на препотвърждение
При запитване се изготвя конкретна оферта за индивидуално пътуване.