Екскурзии Почивки Круизи

bg en tr
оферта: цена до:
 
София
бул."Витоша"131 А
Тел.:
02 468 90 61
02 465 31 96
0895785566
0895672582
КОНТАКТИ ЕКЗОТИКА ТАЙЛАНД УИКЕНДИ БЪЛГАРИЯ двудневни БЪЛГАРИЯ еднодневни  
По държави

МАРОКО, Имперските градове на Мароко, самолет, 8 дни, заминаване всяка събота - индивидуална програма, цена 1199 ЕВРО, ОФЕРТА 60602

МАРОКО, Имперските градове на Мароко, самолет, 8 дни, заминаване всяка събота - индивидуална програма, цена 1199 ЕВРО, ОФЕРТА 60602
 
8 дни/ 7 нощувки
Когато пристигнали, арабите нарекли Мароко „Западните предели” – последната ивица земя преди да започнат океанските дълбини. Земя на безкрайните хоризонти и на многото пътища. Земя, където се срещат два свята и две култури. Земя на контрасти...
Мароко – древна африканска държава, една от най-големите империи разпростирали се някога върху териториите от двете страни на Гибралтар. По времето на своето могъщество е управлявала земите от Франция на север до Либия на изток и Сенегал на юг и чрез влиянието си в Андалусия е изиграла важна роля в европейската история. Многобройните научни постижения на арабите и знанията им за природата и света се вливат в културата на Стария свят и стават една от причините за неговото Възраждане.
Имперските градове на Мароко – Маракеш, Фес, Мекнес и Рабат, създадени да покоряват нови територии и да удивляват посетителите със своите богатства, са столици на различни владетели и династии. Тайнственият Фес разбулва душата на Мароко с хилядолетните си традиции и средновековен облик. Маракеш – чудната „Перла на Юга” искри в розово с многобройните си дворци, джамии и сгради. Мекнес е престолният град на Мулай Исмаил Жестокия. След като дъщерята на Луи ХІV отказала да се омъжи за него, той се заклел, че ще построи столица, надминаваща по разкош двора на Краля Слънце. Съвременната столица на Мароко – Рабат датира от ХІІ в., а смесицата от различни архитектурни стилове й придават неповторима екзотика.
Освен жарка пустиня и древни градове, Мароко притежава още тюркоазени плажове, вековни кедрови гори и заснежени планински върхове, които правят пътешествието между имперските столици още по-приятно.
 
ПРОГРАМА:
Ден 1/ София – Казабланка
Отпътуване от София в 08:30 ч. за Мароко с полет на ALITALIA през Рим. Пристигане в Казабланка в 14:15 ч. Посрещане, трансфер и настаняване в хотел IDOU ANFA 4*. Свободно време. Вечеря и нощувка.
Ден 2/ Казабланка – Рабат – 110 км
След закуска обиколка на Казабланка – вторият по големина град в Африка след Кайро, основан от португалците през 1575 г. на мястото на разрушеното от тях берберско селище Анфа. Разглеждане на площада на Обединените нации, квартал Aнфа, туристическия комплекс Корниш и джамията Хасан II (отвън). Грандиозният храм е построен на брега на океана и прилича на огромен бял кораб на фона на водата и небето. Тя е втората по големина джамия в света след тази в Мека. От върха на минарето й, високо 210 м, лазерен лъч с дължина 30 км. сочи посоката към свещения град.
Следобед потегляне за Рабат – столица на империята през ХІІ в. по времето на големия завоевател Якуб ал Мансур от династията на Алмохадите. Обиколка на мароканската столица – Кралския дворец, Кулата на Хасан, Мавзолея на Мохамед V, римските останки в Шела. Вечеря и настаняване в хотел CHELLAH 4*.
Ден 3/ Рабат – Мекнес – Фес – 250 км
След закуска заминаване за Мекнес, наричан още „мароканския Версай”. Обяд и обиколка на неговите забележителности: Баб ел Мансур (една от най-красивите градски порти в арабския свят), Мавзолея на Мулай Исмаил и останките на римския град Волубилис. Продължаване за Фес и настаняване в хотел ROYAL MIRAGE 4*. Вечеря и нощувка.
Ден 4/ Фес
Денят е посветен изцяло на Фес – най-старият имперски град и столица на Идрисидите, първата арабска династия на Мароко. Днес той е интелектуалният, културен и религиозен център на страната. Обиколката включва: медината Фес ал Бали – истински лабиринт от тесни каменни улички, оживени пазари и традиционни занаятчийници; Баб бу Джелуд – главната порта на крепостната стена на медината; джамията Карауине; ислямското училище Медерса Аттарине и фонтана Нежарине. Вечеря и нощувка.
Ден 5/ Фес – Азру – Бени-Мелал – Маракеш – 500 км
След закуска отпътуване за Азру – берберско градче, разположено в красива скалиста местност на Среден Атлас. Пристигане в Бени-Мелал. Разглеждане на града и следобед заминаване за Маракеш. Настаняване в хотел L'ATLAS ASNI 4*. Вечеря и нощувка.
Ден 6/ Маракеш
След закуска целодневна обиколка на Маракеш – втората имперска столица на Мароко, основана през ХІ в. от династията на Алморавидите. На езика на берберите Маракеш означава „божествена страна” и оттук идва името на цялото кралство. Разглеждане на джамията Кутубия, чието минаре е един от трите шедьовъра на испано-мавританската архитектура, построени от султан Якуб ел Мансур, заедно със севилската Хиралда и Кулата на Хасан в Рабат. Другите чудеса на „розовия град” са: дворецът Бахия; музеят Дар си Саид с прекрасната колекция от произведения на мароканските занаяти; градините Менара, известни с крупната си напоителна система; крепостните стени на града; сука; големия площад Джемаа ел Фна, където изнасят свои представления фокусници, акробати, жонгльори, змиеукротители и разказвачи на приказки. Вечеря с фолклорно шоу “Фантазия” в старинния дворец “Chez Ali”. Нощувка в Маракеш.
Ден 7/ Маракеш – Казабланка – 242 км
Закуска в хотела. Свободно време в Маракеш. Следобедно заминаване за Казабланка. Вечеря и настаняване в хотел IDOU ANFA 4*.
Ден 8/ Казабланка – София
Трансфер за летище. Отпътуване в 01:50 ч. с полет на ALITALIA през Рим за София. Пристигане в София в 13:30 ч. Край на програмата.
 
ЦЕНА:
Възрастен в двойна стая стандарт - 1199евро
Цената включва:
• Самолетен билет София – Казабланка – София с ALITALIA;
• Трансфери летище – хотел – летище;
• 7 нощувки със закуски и вечери в 4* хотели;
• Транспорт с климатизиран туристически автобус;
• Екскурзоводско обслужване на английски език през цялото време;
• Входни такси на посещаваните обекти;
• Специална шоу програма “Фантазия” в ресторанта “Chez Ali” в Маракеш;
• Медицинска застраховка.
 
Цената не включва:
• Летищни такси – 133 евро*;
• Доплащане за пълен пансион - 61 евро;
• Доплащане за единична стая в 4* хотел - 178 евро;
• Доплащане за 5* хотел - 182 евро;
•Доплащане за единична стая в 5* хотел - 220 евро;
• Бакшиши и разходи за лични нужди.
* Летищните такси се фиксират точно в момента на издаване на билетите поради честата им променливост!
 
Важно!
• Цената е валидна при минимум 2 туриста.
• Краен срок за записване с внасяне на депозит от 500 евро - 35 дни преди датата на тръгване
• Необходими документи – валиден международен паспорт /минимум 6 месеца от датата на отпътуване/ и попълнена заявка-договор