Екскурзии Почивки Круизи

bg en tr
оферта: цена до:
 
София
бул."Витоша"131 А
Тел.:
02 468 90 61
02 465 31 96
0895785566
0895672582
КОНТАКТИ ЕКЗОТИКА ТАЙЛАНД УИКЕНДИ БЪЛГАРИЯ двудневни БЪЛГАРИЯ еднодневни  
По държави

ЯПОНИЯ, Токио, пл.Фуджи, Киото, Нара, Осака, 9 дни, дати на заминаване – по желание, цена 4795 лева, ОФЕРТА 60563

 

ЯПОНИЯ, Токио, пл.Фуджи, Киото, Нара, Осака, 9 дни, дати на заминаване – по желание, цена 4795 лева, ОФЕРТА 60563
 
Цената е за група от минимум 15 туристи
 
ПРОГРАМА:
 
1-ви ден Полет София – Москва – Токио.

2-ри ден Пристигане на летище Нарита в 10 ч. Трансфер до хотела и полудневна панорамна обиколка на Токио – районът на Императорския дворец, районът Асакуса, запазил атмосферата на стария Токио, и намиращият се там храм на богинята на милосърдието Канон, търговската улица Накамисе на възраст няколко века, кварталът Акихабар - търговски район за евтина електроника, прочутата търговска улица, в квартала Гинза и др. Настаняване в хотела, вечеря и нощувка.

3-ти ден Закуска. Целодневна екскурзия с минибус до Камакура - крайбрежен град на около час от Токио, столица на Япония през ХІІ в. Разглеждане на забележителностите - храмът Котоку-ин с втората по големина статуя на Амида Буда в страната, храмът Хазе на сектата Джодо със статуята на богинята на милосърдието Канон – най-голямата дървена статуя в Япония, храмът Кенчоджи от в. – главният храм на школата Кенджожи от сектата Рикай на Зен будизма, Цуругаока Хачимангу – светилището на бог Хачиман, покровител на феодалната фамилия Минамото и на самураите въобще, светилището Зениарай Бентен, където, ако си измиете парите, те ще се удвоят, и др. Връщане в Токио и свободно време. Вечеря и нощувка в хотела.

4-ти ден Закуска. Целодневна екскурзия с минибус до националния парк Нико и едноименния град. Посещение на светилището Тошогу, прекрасно украсения мемориал на шогуна Иеясу Токугава. Обяд в местен ресторант по японски. Пътуване по планинския път Ирохазака (с 48 завоя - колкото са буквите в японската азбука Ироха и затова е кръстен на нея) до езерото Чузенджи, в подножието на свещения вулкан Нантай.Посещение и на прекрасния водопад Кегон с 97 м пад. Връщане в Токио и нощувка в хотела.

5-ти ден Закуска. Изпращане на основният багаж до Киото и отпътуване на групата (с багаж за еднодневен престой) с минибус за Хаконе, част от национален парк на 100 км от Токио. Изкачване на част от планината Фуджи, най-високата в Япония – спящ вулкан с почти идеална конична форма и 3776 м височина. Разходка с лодка в езерото Аши, зад което се извисява Фуджи, изкачване с лифт до върха Комагатаке и др. Вечеря в типичен японски хан – рьокан, и нощувка в Хаконе.

6-ти ден Закуска. Трансфер до гара Одавара и пътуване със скоростен влак до Киото. Пристигане и обяд. Следобяд полудневен тур по забележителностите на Киото, столица и резиденция на императорите от края на VІІІ до средата на ХІХ в. – Зен будисткия храм Кинкакуджи, наречен Златният павилион, позлатен,защото съхранява реликви на Буда, замъка Ниджо, построен от шогуна Токугава, паметник от световно значение, храма Кюмицу, или “Храм на чистата вода” – VІІІ в., един от най-прочутите в Япония и др. Настаняване в хотел и нощувка.

7-ми ден Закуска. Посещение на Нара, първата постоянна столица на Япония, основана през 710 г., и разглеждане на забележителностите – храма Тодайджи, или “Големия източен храм” - най-известния и исторически важен храм в Япония от VІІІ в. и най-голямата дървена сграда в света, пазеща най-голямата статуя на Буда в страната, светилището Касуга Тайша, посветено на бога-покровител на града, храма Кофукуджи, семеен храм на фамилията Фудживара, с 5-етажна пагода – символ на града. И трите забележителности са в парка Нара, чиито елени са обявени за национално богатство. Обяд. Връщане в Киото и посещение на храма Санджусангендо в източната част на града, прочут с 1001 статуи на богинята на милосърдието Канон – ХІІІ в. Нощувка в хотела.


8-ми ден Закуска. Багажът на групата се изпраща отделно в Токио. Целодневна екскурзия в Осака с автобус и разглеждане на забележителностите – замъка Осака, възстановка на средновековния, светилището Сумийоши Тайша от ІІІ в., едно от най-старите в Япония, в което се почитат шинтоистките богове – Ками, пазещи пътниците, рибарите и моряците, посещение на въздушната градина – панорамна площадка на небостъргача Умеда и др. Обяд и свободно време в района Дотонбори. Следобяд трансфер до гарата Шин-Осака и пътуване със скоростен влак до Токио. Трансфер от гарата до хотела, настаняване и нощувка.

9-ти ден Закуска. Трансфер от хотела до летище Нарита и полет Токио – Москва -София.
Цената е за група от минимум 15 туристи и включва:
 
самолетен билет София-Москва – Токио - Москва-София;
 
  
трансферите до/от хотелите и автобусният и влаков транспорт в Япония;
 
 
7 нощувки със закуски в стая с две легла в хотели минимум 3*;
 
 
3 вечери и 4 обяда;
 
 
входните такси за музеите и атракционите;
 
 
екскурзоводско обслужване на български език по време на цялото пътуване.

Цената не включва:
 
медицинска застраховка за времето на пътуването на стойност 13 лв;
 
 
летищни такси на стойност 136 € (01.12.2007 г.);
 
 
доплащане за единична стая на стойност 290 €

Допълнителни условия:
 
туристите пътуват с международен паспорт с валидност минимум 6 месеца след датата на пътуването;
 
 
туристи над 60 г. възраст доплащат 13 лв. за медицинска застраховка;
Туроператорът запазва правото си да извършва промени в програмата, като се задължава да уведоми за тях потребителя преди сключването на договора.
Запазваме си правото на смяна на Авиокомпанията при нужда и не носим отговорност за промяна на полетите.