Екскурзии Почивки Круизи

bg en tr
оферта: цена до:
 
София
бул."Витоша"131 А
Тел.:
02 468 90 61
02 465 31 96
0895785566
0895672582
КОНТАКТИ ЕКЗОТИКА ТАЙЛАНД УИКЕНДИ БЪЛГАРИЯ двудневни БЪЛГАРИЯ еднодневни  
По държави

АНГЛИЯ И ШОТЛАНДИЯ, Лондон, Единбург, Езерната област, Стратфорд ъпон Ейвън, Оксфорд, самолет, 7 дни, дати по желание, цена 1800 ЕВРО, ОФЕРТА 60372

АНГЛИЯ И ШОТЛАНДИЯ, Лондон, Единбург, Езерната област, Стратфорд ъпон Ейвън, Оксфорд, самолет, 7 дни, дати по желание, цена 1800 ЕВРО, ОФЕРТА 60372
 
Предлагаме Ви пътуване, предоставящо Ви възможността да влезете в съприкосновение с една от най-интересните цивилизации на Европа, която с колонизацията оказва съдбовен отпечатък върху целия свят, а тя самата добива космополитно измерение. Маршрутът и съставената по него програма имат за цел да създадат една по-широка представа за острова и са фокусирани около три тематични ядра: културните пластове на Лондон от една страна като британска столица, от друга като световен град, романтичната красота на Езерната област на Англия и Шотландия, с акцент върху нейната религиозна, художествена и фолклорна идентичност.
Не по-малко впечатляващи са природните красоти и пейзажи, които се редуват по време на пътуванията: от вулканичните хълмове на Единбург до мистичната красота на езерата, вдъхновили поколения благородници, обикновени хора, артисти и интелектуалци, от студената красота на скалистите брегове и горите до безкрая на океанския хоризонт, от богатите архитектурни традиции, белязали спокойния автентичен облик на всяко едно малко градче като Стратфорд и Оксфорд до съвременния градоустройствен дизайн на лондонското сити.

ЛОНДОН - ЕДИНБУРГ – ЕЗЕРНАТА ОБЛАСТ – СТРАТФОРД ЪПОН ЕЙВЪН – ОКСФОРД –ЛОНДОН
 
ПРОГРАМА:
ПЪРВИ ДЕН /СОФИЯ – ЛОНДОН – ЕДИНБУРГ/ : Самолетен трансфер от София до Лондон. /предвиден е полет на авиокомпания „Bulgaria Air”, който е сутрешен, но трансферът може да бъде осъществен и с други авиокомпании/.
От Лондон се взима полет за Единбург, столицата на Шотландия, където се очаква пристигане следобед. Трансфер до хотела в Единбург и настаняване. Вечеря. Нощувка.
 
ВТОРИ ДЕН /ЕДИНБУРГ/: Слез закуска културна програма в ЕДИНБУРГ, включваща акцентите на този красив град, разположен на вулканични хълмове и съхраняващ ценни свидетелства за историческата и културна идентичност на Шотландия. Разходката в Стария град, наречена „кралската миля” започва с посещение на Замъка с интересната колекция, наречена „Славата на Шотландия”, кралските апартаменти, Центъра за наследството на Скотч Уиски, катедралата „Сент Жил” и завършва с двореца на Холируд, официалната шотландска резиденция на английския монарх. Следва разходка в Новия град, построен в периода между 1767 и 1830 година като разширение на кралските владения в Единбург и впечатляващ със стила и елегантността на улиците, фасадите и площадите. Вечеря. Нощувка в хотела.
 
ТРЕТИ ДЕН /ЕДИНБУРГ – ЕЗЕРНА ОБЛАСТ/ : След закуска потегляне с автобус /или минибус/ към ЕЗЕРНАТА ОБЛАСТ на Англия, прочута с уникалните си пейзажи и природа, вдъхновили множество поети романтици като Ръскин, Уърдсуорт, Колридж и Саути, както и артисти като художниците – прерафаелити. Пътьом се преминава през Адриановия Вал - стената, издигната от римския император Адриян във втори век като граница на римската провинция Британия с келтските племена на север. Пристига се в Езерната област, край езерото Уидърмеър, най-дългото в Англия, предвижда се разходка по езерото. Остатъкът от деня е предвиден за маршрут под надслов „Поетичните маршрути из езерната земя” с коментар върху Хоуксхед, Брантуд, Грасмеър и другите прелестни селца, разположени по брега и в близост до езерото сред тищината на националния парк. Вечеря. Нощувка в Езерната област.
 
ЧЕТВЪРТИ ДЕН /ЕЗЕРНА ОБЛАСТ – СТРАТФОРД ЪПОН ЕЙВЪН – ОКСФОРД – ЛОНДОН/ : След закуска отпътуване за Лондон. Пътьом кратки посещения на Стратфорд ъпон Ейвън и на Оксфорд. СТРАТФОРД ЪПОН ЕЙВЪН е родното място на Уилям Шекспир /1564 – 1616/ Програмата в градчето, разположено на реката Ейвън, запазило автентичната си атмосфера с характерните дървени фасади на къщите, предвижда разходка започваща от родната къща на Шекспир, новата къща на поета, в която се установява след 1611 година, къщата на Харвард, където е живяла майката на основателя на Харвардския университет, Гилд Чапел- духовният център на Стратфорд от тринадесети век до епохата на Реформацията и завършва до Кралския Шекспиров театър. Обяд в Стратфорд. ОКСФОРД, разположен на северния бряг на Темза е градчето, където се намира най-старият университет на Англия, възникнал около 1200 година и най-малката катедрала. Кратка разходка сред оксфордските колежи с коментар върху архитектурата и традициите. Присигане в Лондон, настаняване, нощувка.
 
ПЕТИ ДЕН /ЛОНДОН/ : Закуска. Панорамната обиколка с цел разглеждане на акцентите на английската столица предвижда коментар върху Трафалгар Скуеър и Колоната на Нелсон, Уестминстърската катедрала и абатство, Бъкингамският дворец и Уайтхол, парка и двореца Сейнт Джеймс, Парламента с часовниковата кула – Биг Бен и др.
Посещение на Националната Галерия. Галерията приютява значителен брой и като стойност живописни творби от Ранния и Зрял италиански Ренесанс, творби от нидерландски, фламандски, германски, френски и испански майстори /от Ренесанса до Романтизма/, както и шедьоврите на английската живописна школа от 18 век.
За желаещите – посещение на музея с восъчните фигури на мадам Тюсо или шопинг /препоръчва се квартала Мейфеър, между Риджънт, Бонд и Оксфорд стрийт/. Вечеря. Нощувка в хотела.
 
ШЕСТИ ДЕН /ЛОНДОН/ : Закуска. Посещение на Британския музей.
Британският музей представлява най-уникалната в количествено и в качествено отношение антична сбирка – праистория, неолит, бронзова епоха, цивилизациите на Асирия, Египет, Месопотамия, Персия, антична Анатолия и хетската държава, цикладските острови, Гърция, предроманска Италия и Рим, келтските култури и културите по британските острови са тематично и хронологично разпределени с едни от най- предствителните . Тук се намира и Британската библиотека с над 1 300 000 книги.Посещение на квартала Сохо, на Операта и на пазара Ковънт Гарден, Пикадили, посещение на лондонското City и Барбикан.
Следобед – свободно време за интереси. Вечеря .
Вечерта за желаещите – посещение на английски pub или на спектакъл в операта.
 
СЕДМИ ДЕН /ЛОНДОН/ : Закуска. Още няколко акцента на Лондон – Катедралата Сен Пол, Хайд Парк, Кю Гарденз /Кралската ботаническа градина, двореца Кю, селцето Кю/, Хайд Парк.
Свободно време до вечерта. Трансфер до летището откъдето се взема късен полет за София. Пристигане в София след полунощ. Край на тура.
 
 
В цената се включва:
1. Двупосочният самолетен билет София-Лондон-София /независимо от авиокомпанията/
2. Самолетен билет Лондон- Единбург
3. Шест нощувки в хотели три звезди от които три в Лондон, две в Единбург и една в Езерната област на Англия,
4. Шест закуски и шест вечери /някои от вечерите могат да бъдат обеди/,
5. Екскурзията до Езерната област на Англия,
6. Екскурзията от Езерната област през Оксфорд и Стратфорд до Лондон
7. Трансферите от летищатата до хотелите и обратно.
8. Разходката с корабче по Темза до Гринуич и обратно,
9. Застраховка „Помощ при пътуване” с покритие 20 000 евро и асистанс
10. Културно-туристическата програма – лекции, екскурзоводски беседи, пешеходни разходки /без стойността на музейните входове/,
 
 
В цената не се включва:
1. Летищни такси
2. Картата /или билетите/ за метрото, с която ще се осъществяват по-големите придвижвания в Лондон и околностите. Картата важи също така и за почти всички превозни средства,
3. Музейните входове /някои от предвидените в програмния минимум Британски музей и Националната Галерия са безплатни/,

ЦЕНА: 1 800 евро / = 3520,49 лева/
Цената е валидна за група от минимум 10 плащащи туриста. При по-малък брой, но не по-малко от 7 туриста, към базовата цена се прибавят още 110 евро.
 
НЕОБХОДИМИ ДОКУМЕНТИ и ФОРМАЛНОСТИ
1. Паспорт с поне шестмесечна валидност;
2. Фотокопие на 2 и 3 страница на задграничния паспорт;
3. Информационен формуляр «Набор данни» въз основа на който се съставя Договоор за организирано пътуване в чужбина;
4. Нотариално заверено родителско разрешение, с назначен настойник, в случай, че пътува само лице под 18 години ;
5. Капаро - 700 EUR или 1400 лева, които се внасят при записване ;
Откази и анулации: Лицето може да сеоткаже без финансови последствия за него до 90 дни преди обявената дата за заминаване. В случай, че записването е станало в период по- малък от 90 дни преди датата на заминаване, но не по-малък от 20 дни лицето има право да се откаже без финасови последствия в рамките на 48 часа след записване. При отказ от екскурзията в срок между 90 и 30 дни преди датата на заминаване се удържат 50 % от размера на капарото. При отказ в периода между 29 месец и 15 дни преди датата на заминаване се удържат 100 % от размера на капарото. При отказ по- малко от 14 дни преди заминаването се удържат 50 % от размера на цената на екскурзията.
6. Останалата част от сумата за екскурзията се внася в срок не по-късно от 30 дни преди датата на заминаване /в случай, че пътуването е потвърдено, т.е. има събрана група/.