Екскурзии Почивки Круизи

bg en tr
оферта: цена до:
 
София
бул."Витоша"131 А
Тел.:
02 468 90 61
02 465 31 96
0895785566
0895672582
КОНТАКТИ www.exotic-ines.com ЕКЗОТИКА ТАЙЛАНД ПОЧИВКИ ЛЯТО 2018 УИКЕНДИ  
По държави

ЮЖНА АФРИКА, ЧЕРНО И БЯЛО, 10 дни / 7 нощувки, индивидуални програми, цени от 1955 до 2399 ЕВРО в зависимост от датата и броя на пътуващите, ОФЕРТА 720


ЮЖНА АФРИКА, ЧЕРНО И БЯЛО, 10 дни / 7 нощувки, индивидуални програми, цени от 1955 до 2399 ЕВРО в зависимост от датата и броя на пътуващите, ОФЕРТА 720

ПРОГРАМА:
1 ден СОФИЯ - ПАРИЖ - ЙОХАНЕСБУРГ
Отпътуване в 14.55 ч. Пристигане в Париж в 16.50 ч. Полет за ЮАР в 23.15 ч.
2 ден ЙОХАНЕСБУРГ
Пристигане в Йоханесбург в 10.50 ч. Настаняване в хотел ***. Разположена в най-южната част на мистериозния, див, пленяващ и древен африкански континент, ЮАР е страна на поразителни контрасти. Тук зад всеки ъгъл очаква да бъде открито ново богатство. Това е мястото, където се намира най-старата скала, най-древния фосил и най-младата демокрация в света. Тук нашият прародител се е превърнал за първи път в човешко същество. Из дивите части на страната човек може да прекара дни наред, наблюдавайки огромно разнообразие на животни. А има ли по-вълнуващо нещо от това, да се отпуснеш с реещ поглед, вглъбен в огненочервения диск на залязващото над африканския буш слънце, на фона на спокойно преминаващо стадо слонове. Свободно време.
3 ден ЙОХАНЕСБУРГ
Преди обяд предстои един различен тур - Совето - бившия световноизвестен център на апартейда. Град, в който днес на площ от едва 63 км2 живеят над два милиона чернокожи. Преди да бъде обявен за гето на Йоханесбург, Совето е представлявало временно селище за работещите в прочутите златни мини. Разглеждане на музеите на Нелсон Мандела и Апартейда, както и църквата построена в памет на Регина Мунди (Кралицата на света). Обяд. След обяд посещение на действаща мина в най-богатото и едно от най-дълбоките златни находища в света - близо 4 км. Следва наблюдение на процеса преработка на злато. Могат да бъдат посетени и някои от подземните галерии и разгледани ценни исторически експонати, а желаещите, разбира се, да напазаруват. Вечеря.
4 ден ЙОХАНЕСБУРГ - СТЪРКФОНТЕЙН - ПРЕТОРИЯ

Посещение на пещерите Стъркфонтейн. Тази уникална пещерна система е изградена от много подземни галерии с големи пещерна езера. Формированието датира от 2 милиарда години и за първи път е открито от Д-р Робърт Бруум едва през 1936 г. Четири години по-късно, при разкопки, той открива тук и череп на Астралопитек от мъжки пол, оценен на възраст около 2,5 милиона години. Обяд и отпътуване към Претория. След обяд полудневен тур с разглеждане на най-важните забележителности на Южноафриканската столица, сред които: монументът на Фортрекер, къщата на Пол Крюгер, църквата и историческия площад, кметството и ред забележителни архитектурни обекти. Настаняване в хотел Misty Hills **** (www.places.co.za/html/8368.html). Денят завършва в типичен ресторант - Карнивор (канибалски). Тук на големи шишове във формата на саби се предлагат вкусно изпечени на открит огън различни видове меса, нарязвани директно от сабята - зебра, крокодил, гну, антилопа, щраус, жираф, дори и агнешко, свинско, говеждо, пилешко и елен. Удоволствието от вкусната вечеря е гарантирано!
5 ден ПРЕТОРИЯ - НАЦИОНАЛЕН ПАРК ПИЛАНЕСБЪРГ
Отпътуване към Национален парк Пиланесбърг - третият по големина в страната, разположен в северозападната част на площ от 50 000 ха. Намира се в преходната зона между сухите земи на Калахари и влажните растителни зони на Лоувелт. В Пиланесбърг има уникално животинско разнообразие, в сравнение с много други защитени зони, тук само видовете птици са над 350. Пленителните цветни нюанси и панорами допълват романтиката и приключението сред дивата природа на парка, чийто ландшафт се е формирал вследствие на вулканични изригвания още преди 1 милиард години. Обяд. Следва сафари с джипове, преминаващо сред земите на слонове, гепарди, лъвове, леопарди, жирафи, носорози, газели, антилопи и още много животни. Вечеря.
6 ден ПИЛАНЕСБЪРГ
Още един незабравим ден, посветен на уникалната фауна на африканския буш. Със специално подготвени джипове се отпътува за наблюдение на десетки представители в естествената им среда на живот. Обяд. Следобед приключенията продължават. По залез слънце, на прохлада, край огъня под необятното африканско небе предстои несравнима вечер, изпълнена с разкази за този толкова различен от европейската действителност свят!
7 ден ПИЛАНЕСБЪРГ - СЪН СИТИ
Отпътуване за Сън сити - градът на приказките. Построен върху угаснал вулкан, той е едно забележително архитектурно творение от каменни статуи на животни, някои от които вградени в скалите, лъскави сгради и хотели с разкошни басейни, изкуствено море с “истински” вълни и още десетки чудати атракции. Сън Сити е град-фантазия, създаден само за живот и удоволствия - голф, водни атракции, дискотеки, казина, ресторанти, кина - забавления за всяка една минута от денонощието. Африканското царство на удоволствията е може би най-уникалният комплекс в света - дворци, потънали в пищен разкош, типично африкански стил, заимстван от богатството на африканската природа и ултрамодерните удобства на съвременността. Огромен, бляскав, разточителен и екстравагантен, с луксозни хотели и изискани ресторанти и центрове за забавления, Сън сити без съмнение отвежда в страната на приказките. Легендата разказва, че преди много години тук се заселва и установява своето кралство древна африканска цивилизация. На мястото на днешния Палат в центъра на Сън Сити е бил някогашният царски палат, разрушен от силно земетресение, прогонило изцяло жителите на града. Оттогава той съществува само в преданията като Изгубения град до 1992 г, когато бива преоткрит и наречен Сън Сити - Град на Слънцето - една малка страна на фантазиите, където всички детски мечти се сбъдват. Настаняване в хотел Sun City Cabanas *** (
www.places.co.za).
8 ден СЪН СИТИ
Един ден за Фантазии.
9 ден СЪН СИТИ - ЙОХАНЕСБУРГ - ПАРИЖ
Свободен ден. Отпътуване за Йоханесбург и полет за Париж в 22.15 ч.
10 ден ПАРИЖ
Пристигане в 08.05 ч. Полет за София в 10.10 ч. Кацане на родна земя в 13.55 ч.

ЦЕНА:
От 1955 до 2399 ЕВРО в зависимост от датата и броя на пътуващите

ЦЕНАТА ВКЛЮЧВА:
- самолетен билет София - Париж - Йоханесбург - Париж - София;
- 2 нощ. в Йоханесбург; 1 нощ. в Misty Hills; 2 нощ. в Пиланесбърг; 2 нощ. в Сън Сити; 7 закуски; 4 обяда; 4 вечери;
- всички описани в програмата екскурзии и трансфери;
- екскурзоводско обслужване;
- медицинска застраховка .