Екскурзии Почивки Круизи

bg en tr
оферта: цена до:
 
София
бул."Витоша"131 А
Тел.:
02 468 90 61
02 465 31 96
0895785566
0895672582
КОНТАКТИ www.exotic-ines.com ЕКЗОТИКА ТАЙЛАНД ПОЧИВКИ ЛЯТО 2018 УИКЕНДИ  
По държави

Танзания, ВУЛКАНИ, Нгоронгоро, Танзания, Духът на масаите, самолет, 11 дни, цена 1549 евро, ОФЕРТА 71204

 

Танзания, ВУЛКАНИ, Нгоронгоро, Танзания, Духът на масаите, самолет, 11 дни, цена 1549 евро, ОФЕРТА 71204
 
 
Нгоронгоро е кратер на угаснал вулкан, намиращ се в областта Серенгети в северната част на Танзания. Угаснал е преди около 250 000 години, а за пръв път изригнал преди около 2 500 000 години. Мощните взривове унищожили върха му и оформили кратер със съвършена купообразна форма. Той е най-големият вулкански кратер на Земята. Диаметърът му е 20 км. Стените на кратера се издигат стръмно на височина 600 м от дъното му, което днес представлява обширна долина. Тишината на разредения въздух на 1800 м надморска височина се нарушава само от шумоленето на листата при появата на топлия бриз, който повява от околните равнини, препуска над билото на вулкана и изчезва към морскосиньото небе на Африка. Дъното на кратера с площ от 260кв.км е едно от най-гъсто населените места с диви животни в Африка.
Кратерът Нгоронгоро е обявен за резерват и служи за убежище на много редки африкански животни. Тук се срещат 50 вида едри бозайници (лъвове, слонове, носорози, хипопотами, жирафи), няколко вида антилопи (голяма антилопа и ампала), африкански маймуни, бабауни, африкански глигани и хиени. Има и над 200 вида птици (щрауси, патици и токачки). Всяка година след "обилните" дъждове от декември до май пасищата на кратера стават изумруденозелени, отрупани с розови, жълти, сини и бели цветчета петунии, лупина, маргаритки и рядка синя детелина, виреещи върху богатата вулканична почва. В кратера има много извори и потоци и голямо солено езеро с яркосиня вода. То не пресъхва напълно и при силни горещини.
Нека Ви покажем някои от най-драматичните пейзажи на Земята: Великата източноафроканска долина Rift Valley; кратера Нгоронгоро, изумителния контраст между зелените хълмове и богатия див живот по тях и пустинните гледки в Rift Valley със солените езера и пълния с изненади активен вулкан на Ol Doinyo Lengai. Вълнуващи сафарите сред дивите животни, релаксиращи разходки и лагеруване на места, които спират дъха ни...
Програма:
Ден 1:Полет София - Дубай - Найроби - КилиманджароТрансфер до АрушаНастаняване в Аруша, хотел 3* на база BB
Ден 2:Сафари край езерото Маняра - Възвишенията НгоронгороТръгване рано сутринта, шест часов разходка с джип в различни части на Rift Valley, преминаване през местности със забележителни гледки и селища на масаи. Възможни са близки срещи с маймуни, жирафи, слонове и фламинго. Късно следобяд пристигаме в собствена база - лагер на ръба на кратера Нгоронгоро.
Ден 3:Сутрешна разходка сред дивите животни на Нгоронгоро - изкачване до вулкана OlmotiОтпътуване с джип към вулкана Olmoti в следобедните часове (вулканът е разположен на около 1 час път с автомобил от кратера на Нгоронгоро). Изкачване до ръба на кратера и спускане надолу към водопадите.Настаняване за нощувка в лагер при вулкана Olmoti.
Ден 4:Преход от вулкана Olmoti до кратера EmpakaiЦелодневен преход до кратера Empakai през впечатляващата депресия Embulbul. Нощувка в лагер на ръба на кратера Empakai.
Ден 5:Пълен ден около кратера Empakai. Нощувка в същия лагер.
Ден 6:Преход от кратера Empakai до ръба на впечатляващата Rift ValleyСпускане от кратера Empakai към ръба/края на Rift Valley Escarpment. Багажа от лагера се пренася с помощта на магарета. Лагеруване на място с приказна гледка към Rift Valley и изумителния конус на вулкана Lengai: за масаите - планината на Бога. Нощувка в специален лагер Acacia в Rift Valley escarpment.
Ден 7:Преход в Rift Valley, подножието на планината Ol Doinyo LengaiПреход в долината Rift Valley: стръмни скалисти зъбери от едната страна, езерото Natron отпред и забележителния вулкан Lengai от другата страна. По-надолу в долината правим почивка в удобен лагер, близо до езерото. Нощувка в добре оборудван лагер до езерото Natron или частни палаткови лоджове.
Дни 8-9:2 пълни дни при езерото Natron: водопади, соленото езеро, вулкана Lengai, масаи..Прекарваме два цели дни в изучаване на местността при езерото Natron: солените "гьолове" по брега на езерото с многобройни фламинго, предприемаме изкачвания до някои по-впечатляващи водопади в близост, наблюдаваме/изкачваме вулкана Lengai, посещаваме традиционно селище на масаи. Нощувка в същия лагер.
Ден 10:Завръщане в АрушаОтпътуване с джипове обратно през долината Rift Valley към Аруша. Нощувка в хотела от Ден 1.
Ден 11:Полет Килиманджаро - Найроби - Дубай - СофияПри желание от Ваша страна - възможност за удължаване на приключението
индивидуални дати по заявка - виж по-долу
Допълнителна информация:
- Най-добри периоди за реализиране на тура - от средата на декември до март; от юни до август
Цената включва:
- всички нощувки (цените са определени на база двойно настаняване) в хотел (1 нощувка в Аруша), къща за гости (1 нощувка при езерото Маняра) и 8 нощувки в различни лагери.
- изхранване по време на цялото пътешествие - All Inclusive
- екип, който подготвя всяко лагеруване и приготвя храна по време на престоя в лагерите
- пълно оборудване в лагерите, в т.ч. просторни луксозни палатки, специални удобни легла, завивки и бельо и кърпи, палатка за хранене, маса, столове, контейнер с вода за миене и др.
- професионален англоговорящ водач/и за сафаритата, местен масаи водач
- магарета и водачи на кервана
- пазач от парка Ngorongoro при обходите на кратерите Olmoti и Empakai
- всички непешеходи преходи се реализират с удобни, частни джипове за сафари (4WD Toyota Land Cruiser) Транспорт от/до летище Килиманджаро с частен превоз в първия и последния ден
- всички такси за различните паркове и лагери (езеро Маняра, Нгоронгоро, езеро Natron + транзитни такси) и такси екотуризъм
- такса за сафари в Нгоронгоро (възможност за допълнителен престой сред дивите животни с доплащане)
При избор на ниво "Комфорт":
- превоз на личния Ви багаж
- палатка с душ
- екстра лукс на леглата в палатките
Цената не включва:
- самолетни билети и трансфери до Аруша (транспортът от/до летището може да бъде уреден индивидуално на ниски цени)
- единично настаняване (доплащане 75 Euro)
- алкохолни напитки
- визи (50 USD)/такси "Напускане на страната" (30 USD) и необходими ваксини
- бакшиши
Физическа подготовка:
Необходимо е да имате предвид, че дневните преходи са не по-дълги от 20км (с възможност за съкращаване на прехода с автопревоз), изкачванията са със средна трудност.
Необходима екипировка:
- удобни планински обувки
- дъждобрани и ветроустойчиви якета, fleece jacket
- слънцезащитни кремове, очила и шапки
- бинокли (силно препоръчително!)
- фенер/прожектор (за глава) и резервни батерии
- спален чувал
(подробен списък с необходимите принадлежности и екипировка ще получите от фирмат след записване)
Необходими ваксини:
- ваксина срещу жълта треска
- медикаменти за профилактика срещу малария (въпреки че регионът е отбелязан като малариен, рискът по време на пътуването и през сухия сезон е относително нисък)
- фирмата ще ви съдейства при избор на специалист за набавяне на антималарийни медикаменти
Планирани дати: 
Стандартно сафари (11 дни)
Ниво "Комфорт" (11 дни)
Брой хора в групата: 
5
4