Екскурзии Почивки Круизи

bg en tr
оферта: цена до:
 
София
бул."Витоша"131 А
Тел.:
02 468 90 61
02 465 31 96
0895785566
0895672582
КОНТАКТИ www.exotic-ines.com ЕКЗОТИКА ТАЙЛАНД ПОЧИВКИ ЛЯТО 2018 УИКЕНДИ НАУКА И ПРАВОСЛАВИЕ ПО СВЕТА  
По държави

ЮАР, ЗАМБИЯ, Кейптаун, Национален парк Крюгер, Мпумаланга, Йоханесбург, Водопада Виктория, 11 дни/8 нощувки на база BB, индивидуални пътувания, цени от 1910 ЕВРО (плюс самолетни билети), ОФЕРТА 90002

ЮАР, ЗАМБИЯ, Кейптаун, Национален парк Крюгер, Мпумаланга, Йоханесбург, Водопада Виктория, 11 дни/8 нощувки на база BB, индивидуални пътувания, цени от 1910 ЕВРО (плюс самолетни билети), ОФЕРТА 90002

 
ПРОГРАМА:
1 ден-петък: София – Лондон - полет
Полет BA 891 София – Лондон 14:40-16:00 ч. В 19:20 ч. полет ВА 059 от Лондон.

2 ден-събота: Кейптаун
В 07:50 ч. пристигане в Кейптаун.Посрещане на летището, трансфер и настаняване в хотела. Почивка. След обяд запознаване със Кейптаун – удивителен град, изпълнен с безгрижност и дружелюбност, град с богата история и култура (основан е през 1652 г.), обединил съдбата на местните африкански племена и стотици заселници от Холандия, Франция, Великобритания и Германия. Изкачване с лифт до Тейбъл Маунтин (ако времето позволява) - планината е с форма на маса, върху която често се спускат облаци като покривка. Минава се покрай старото пристанище и екскурзията завършва с разходка по крайбрежния булевард Виктория и Аллфред - любимо място за развлечение и за жителите и за гостите на града. Тук се намират много кафенета, яхтеното пристанище, а по улиците изпълнители на джаз и африкански барабани доставят удоволствие с музиката си на минувачите. Нощувка.

3 ден-неделя: Кейптаун
Закуска. Екскурзия до "края на земята" – природния резерват Нос Добра Надежда – една от най-южните точки на африканския континент, мстото, където си дават среща двата океана – Атлантическия и Идийския. Именно тук се е родила легендата за "Летящия Холандец". Пътува се през живописния залив Хоут Бей по най-красивия планински път в света, следва круиз до острова на морските котки. Обяд в ресторант с морски дарове и среща с пингвините. Нощувка.

4 ден-понеделник: Кейптаун
Закуска. Свободен ден за почивка и *екскурзии по желание като в "света на виното", западното крайбрежие, ферма за щрауси и в "света на пеперудите", светът на птиците и островът на тюлените, пътят на китовете... Нощувка. 
 
5 ден-вторник: Кейптаун – Национален парк Крюгер
Закуска. Трансфер до летището. Полет SA 314 Кейптаун - Йоханесбург 08:00 - 10:00 ч.  и полет SA 1225 Йоханесбург -  Худспрут 10:35 – 11:35 ч. Пристигане и трансфер до лоджа, където в близките два дни ви очакват увлекателни пътешествия и сафарита в националния парк Крюгер. След обяд сафари с открити джипове в търсене на "Голямата петорка на Африка" (лъв, леопард, слон, носорог и бивол). Връщане в лоджа и вечеря -  възможност да пробвате екзотичната африканска кухня. Нощувка.

6 ден-сряда: Национален парк КрюгерСутринта сафари с опитни рейнджъри – сутрин и привечер животните са най-активни. Закуска и почивка. Националният парк Крюгер е най-големият на Южна Африка и световно съкровище от растителни и животински видове. Той е дом не само на „Голяма петорка” но и на 147 вида бозайници, 114 вида влечуги, 49 вида риби, 34 вида амфибиоподобни и 507 вида птици. Обяд. Почивка и разходки. Вечерно сафари. Вечеря. Нощувка.
 
7 ден-четвъртък: Крюгер - Йоханесбург
Закуска. Тръгване от националния парк Крюгер за Йоханесбург. Целият ден се пътува по прочутия "Панорамен път", който минава през северните склонове на Драконовата планината (Дракенсберг) ипрез живописната провинция Мпумаланга. Поразяващи въображението пейзажи, изключително красивата природа и атмосфера на спокоен живот в разположените около пътя селища оставят незабравими спомени във всеки, пътувал оттук.
От "Прозореца на Господа"  може от 1000 м. височина като от "Небесата" да съзерцавате долината Лоу Велд, гъстата растителност на националния парк Крюгер и в далечината, там, където е хоризонта – границата с Мозамбик. За дълго се запомнят издълбаните от водите на река Блайд скали, високо надвиснали над каньона и тогава човек несъзнателно се прекланя пред силата и мощта на природата. Каньонът започва с изключително красивата гледка при разположените между две цепнатини водопади и "Щастливите понори на Брук" – странно изваяни от водата пясъчни камъни, образувани в резултат на милиони години ерозия и наречени на името на своя откривател – златотърсача Том Брук, а завършва с природния феномен "Трите цилиндрични скали",  често сравнявани с "Лунен пейзаж". 
Разхождайки се по централната улица на градчето-музей "Пилгримс Ррест" ще се отзовете в епохата на "златната треска", когато мечтатели и търсачи на приключения от всички краища на света с надеждата за бързо забогатяване, търсили "скритите тук съкровища". Посещават се водопадите "Берлин" и "Лисабон". Следва лек обяд и пътуване към Йоханесбург.Пристигане и настаняване в хотела. Нощувка.
 
8 ден-петък: Йоханесбург – Водопада ВикторияЗакуска. Трансфер до летището. Полет от Йоханесбург  за Замбия – Ливингстън (1.5 ч.). Градът е наречен така по името на своя откривател – шотландеца Дейвид Ливингстън, който през 1855 г. за първи път посещава водопадите  и впечатлен от природния феномен им дава красивото име на своята  кралица - Виктория.  Посрещане на летището и трансфер до хотела. Привечер „Круиз към залеза” - разходка с луксозния кораб „Кралицата на Африка” по течението на река Замбези (около 3 ч.) - леки закуски, алкохолни и безалкохолни напитки включени. Преди челото на водопада се тръгва по горното течение на реката, преминава се покрай множество големи и малки островчета с гъсти дъждовни гори, наблюдава се богатата флора и фауна на сушата и в реката, а в края на круиза - докосване до мига на невероятния африкански залез и червените вълни. Нощувка.

9 ден-събота: Водопада Виктория
Закуска. Екскурзия до едно от седемте природни чудеса на света - водопада Виктория, наричан „бучащия пушек” (падащата вода разпръсква капки вода, която създава впечатление за пушек).  Изливащи се от мощните води на река Замбези, разделяща Замбия и Зимбабве, водопадите са едни от най-красивите в света. Площта, която заемат и забележителната височина от 130 м. на стихийно падащата в огромната бездна вода, създават неподозирано завладяващи усещания. Човек с часове стои омагьосан от тътена на неукротимата водна маса. Свободно време за отдих сред невероятната природа около водопада. Предлагат се различни екскурзии и възможности да изживеете по неповторим начин съприкосновението с една от най-величествените гледки. Нощувка.

10 ден-неделя:Водопадът Виктория - полет
Закуска. Свободно време за допълнителни екскурзии. Трансфер до летището. Полет до Йоханесбург.  В 21:15 ч. полет ВА 054 от Йоханесбург.

11 ден-понеделник: Лондон - СофияВ 07:20 ч. кацане в София. Полет BA 890 Лондон – София 08:30 – 13:35 ч. 
 
ЦЕНИ: на човек в ЕВРО
хотели 3*
хотели 4*
в стая с
2 легла
в стая с
1 легло
дете
до 12 г.
в стая с
2 легла
в стая с
1 легло
дете
до 12 г.
1910 ЕВРО
2440 ЕВРО
1070 ЕВРО
2180 ЕВРО
2830 ЕВРО
1220 ЕВРО
Екскурзията се провежда целогодишно.
 
Цените са в ЕВРО и включват:
- 8 нощувки със закуски в хотели по избор 3* / 4* и независимо от избраните хотели: в Крюгер - Kapama River Lodge (пълен пансион), на Водопада Виктория в ZambeziSun;
- 2 вечери, 3 обяда,
- самолетни билети Йоханесбург-Ливингстън-Йоханесбург,
- трансфери и екскурзии с екскурзовод на руски език в Кейптаун и включени входни такси,
- 3 сафарита в Крюгер с англо-говорящ рейнджър,
- екскурзия до Водопада Виктория с екскурзовод на англ. език,
- круиз по река Замбези с храна и напитки,
- неограничен достъп до водопадите по време на престоя.
 
Допълнително се заплащат:
- Виза за ЮАР: 84 лв.
- Самолетни билети с такси София - Кейптаун / Йоханесбург - София  ~ 930 евро и вътрешни полети ~ 350 евро
- Заплащане на място: в Худспрут 20 ш.д.
- Виза за Замбия (полага се на летището) : 50 щ.д. 
- Такса на летището при отпътуване от Замбия: 20 щ.д. 
- Медицинска застраховка (15 000 евро): 12.43 лв.  
- Екскурзии по желание и бакшиши. 
 
Записване и плащане:
Депозит 1500 ЕВРО + 4 цветни снимки + международен паспорт с валидност 6 месеца след датата на връщане + служебна бележка от работодателя, че лицето е в платен отпуск по време на пътуването (за собственици на фирми - копие от съдебното решение на фирмата) + банкова референция, удостоверяваща наличността на средства + собственоръчно подписан формуляр + копие на личната карта.
Доплащане при издаване на визата.
 
Валута:
Южна Африка: ранд (ZAR)
1 USD = 6.75 ZAR  / 1 EUR = 9.88 ZAR / 1 BGN = 5,10 ZAR
Замбия: квача (ZМК)
1 USD = 3.72 ZМК  / 1 EUR = 5.50 ZМК / 1 BGN = 8,82ZМК
 
Препоръчва се ваксинация против хепатит,  малария и жълта треска!
 
Хотели
Кейптаун: Ritz Hotel 3* www.africanskyhotels.com
Крюгер: Kapama River Lodge 4*   www.кapama.co.za
Йоханесбург: Pembury Plaza 3*   www.parkplaza.com
Йоханесбург: Southern Sun Grayston 4*    www.southernsun.com
Виктория: Zambezi Sun 4*  (Riverside Hotel)    www.suninternational.com