Екскурзии Почивки Круизи

bg en tr
оферта: цена до:
 
София
бул."Витоша"131 А
Тел.:
02 468 90 61
02 465 31 96
0895785566
0895672582
КОНТАКТИ www.exotic-ines.com ЕКЗОТИКА ТАЙЛАНД ПОЧИВКИ ЛЯТО 2018 УИКЕНДИ  
По държави

ВУЛКАНИ, Нгоронгоро, Танзания, Духът на масаите, Вулканите на Африка - гореща лава в люлката на живота, 11 дни, индивидуални пътувания, цени от 1360 ЕВРО (без самолетен билет), ОФЕРТА 90053

ВУЛКАНИ, Нгоронгоро, Танзания, Духът на масаите, Вулканите на Африка - гореща лава в люлката на живота, 11 дни, индивидуални пътувания, цени от 1360 ЕВРО (без самолетен билет), ОФЕРТА 90053
 
Брой хора в групата: 4
 
Нгоронгоро е кратер на угаснал вулкан, намиращ се в областта Серенгети в северната част на Танзания. Угаснал е преди около 250 000 години, а за пръв път изригнал преди около 2 500 000 години. Мощните взривове унищожили върха му и оформили кратер със съвършена купообразна форма. Той е най-големият вулкански кратер на Земята. Диаметърът му е 20 км. Стените на кратера се издигат стръмно на височина 600 м от дъното му, което днес представлява обширна долина. Тишината на разредения въздух на 1800 м надморска височина се нарушава само от шумоленето на листата при появата на топлия бриз, който повява от околните равнини, препуска над билото на вулкана и изчезва към морскосиньото небе на Африка. Дъното на кратера с площ от 260кв.км е едно от най-гъсто населените места с диви животни в Африка.
Кратерът  Нгоронгоро е обявен за резерват и служи за убежище на много редки африкански животни. Тук се срещат 50 вида едри бозайници (лъвове, слонове, носорози, хипопотами, жирафи), няколко вида антилопи (голяма антилопа и ампала), африкански маймуни, бабауни, африкански глигани и хиени. Има и над 200 вида птици (щрауси, патици и токачки). Всяка година след "обилните" дъждове от декември до май пасищата на кратера стават изумруденозелени, отрупани с розови, жълти, сини и бели цветчета петунии, лупина, маргаритки и рядка синя детелина, виреещи върху богатата вулканична почва. В кратера има много извори и потоци и голямо солено езеро с яркосиня вода. То не пресъхва напълно и при силни горещини.
Нека Ви покажем някои от най-драматичните пейзажи на Земята: Великата източноафроканска долина Rift Valley; кратера Нгоронгоро, изумителния контраст между зелените хълмове и богатия див живот по тях и пустинните гледки в Rift Valley със солените езера и пълния с изненади активен вулкан на Ol Doinyo Lengai. Вълнуващи сафарите сред дивите животни, релаксиращи разходки и лагеруване на места, които спират дъха ни...
 
ПРОГРАМА:
Ден 1:
Полет София - Дубай - Найроби - Килиманджаро
Трансфер до Аруша
Настаняване в Аруша, хотел 3* на база BB
 
Ден 2:
Сафари край езерото Маняра - Възвишенията Нгоронгоро
Тръгване рано сутринта, шест часов разходка с джип в различни части на Rift Valley, преминаване през местности със забележителни гледки и селища на масаи. Възможни са близки срещи с маймуни, жирафи, слонове и фламинго. Късно следобяд пристигаме в собствена база - лагер на ръба на кратера Нгоронгоро.
 
Ден 3:
Сутрешна разходка сред дивите животни на Нгоронгоро - изкачване до вулкана Olmoti
Отпътуване с джип към вулкана Olmoti в следобедните часове (вулканът е разположен на около 1 час път с автомобил от кратера на Нгоронгоро). Изкачване до ръба на кратера и спускане надолу към водопадите.
Настаняване за нощувка в лагер при вулкана Olmoti.
 
Ден 4:
Преход от вулкана Olmoti до кратера Empakai
Целодневен преход до кратера Empakai през впечатляващата депресия Embulbul. Нощувка в лагер на ръба на кратера Empakai.
 
Ден 5:
Пълен ден около кратера Empakai. Нощувка в същия лагер.
 
Ден 6:
Преход от кратера Empakai до ръба на впечатляващата Rift Valley
Спускане от кратера Empakai към ръба/края на Rift Valley Escarpment. Багажа от лагера се пренася с помощта на магарета. Лагеруване на място с приказна гледка към Rift Valley и изумителния конус на вулкана Lengai: за масаите - планината на Бога. Нощувка в специален лагер Acacia в Rift Valley escarpment.
 
Ден 7:
Преход в Rift Valley, подножието на планината Ol Doinyo Lengai
Преход в долината Rift Valley: стръмни скалисти зъбери от едната страна, езерото Natron отпред и забележителния вулкан Lengai от другата страна. По-надолу в долината правим почивка в удобен лагер, близо до езерото. Нощувка в добре оборудван лагер до езерото Natron или частни палаткови лоджове.
 
Дни 8-9:
2 пълни дни при езерото Natron: водопади, соленото езеро, вулкана Lengai, масаи...
Прекарваме два цели дни в изучаване на местността при езерото Natron: солените "гьолове" по брега на езерото с многобройни фламинго, предприемаме изкачвания до някои по-впечатляващи водопади в близост, наблюдаваме/изкачваме вулкана Lengai, посещаваме традиционно селище на масаи. Нощувка в същия лагер.
 
Ден 10:
Завръщане в Аруша
Отпътуване с джипове обратно през долината Rift Valley към Аруша. Нощувка в хотела от Ден 1.
 
Ден 11:
Полет Килиманджаро - Найроби - Дубай - София
При желание от Ваша страна - възможност за удължаване на приключението
 
Цена: 
1360 Euro - Стандартно сафари (11 дни)
1860 Euro - Ниво "Комфорт" (11 дни)
 
Допълнителна информация:
·Най-добри периоди за реализиране на тура - от средата на декември до март; от юни до август
 
Цената включва:
·всички нощувки (цените са определени на база двойно настаняване) в хотел (1 нощувка в Аруша), къща за гости (1 нощувка при езерото Маняра) и 8 нощувки в различни лагери.
·изхранване по време на цялото пътешествие - All Inclusive
·екип, който подготвя всяко лагеруване и приготвя храна по време на престоя в лагерите
·пълно оборудване в лагерите, в т.ч. просторни луксозни палатки, специални удобни легла, завивки и бельо и кърпи, палатка за хранене, маса, столове, контейнер с вода за миене и др.
·професионален англоговорящ водач/и за сафаритата, местен масаи водач
·магарета и водачи на кервана
·пазач от парка Ngorongoro при обходите на кратерите Olmoti и Empakai
·всички непешеходи преходи се реализират с удобни, частни джипове за сафари (4WD Toyota Land Cruiser) Транспорт от/до летище Килиманджаро с частен превоз в първия и последния ден
·всички такси за различните паркове и лагери (езеро Маняра, Нгоронгоро, езеро Natron + транзитни такси) и такси екотуризъм
·такса за сафари в Нгоронгоро (възможност за допълнителен престой сред дивите животни с доплащане)
 
При избор на ниво "Комфорт":
·превоз на личния Ви багаж
·палатка с душ
·екстра лукс на леглата в палатките
 
Цената не включва:
·самолетни билети и трансфери до Аруша (транспортът от/до летището може да бъде уреден индивидуално на ниски цени)
·единично настаняване (доплащане 75 Euro)
·алкохолни напитки
·визи (50 USD)/такси "Напускане на страната" (30 USD) и необходими ваксини
·бакшиши
 
Физическа подготовка:
Необходимо е да имате предвид, че дневните преходи са не по-дълги от 20км (с възможност за съкращаване на прехода с автопревоз), изкачванията са със средна трудност.
 
Необходима екипировка:
·удобни планински обувки
·дъждобрани и ветроустойчиви якета, fleece jacket
·слънцезащитни кремове, очила и шапки
·бинокли (силно препоръчително!)
·фенер/прожектор (за глава) и резервни батерии
·спален чувал
допълнително ще Ви предоставим подробен списък на необходимите вещи и екипировка
 
Необходими ваксини:
·ваксина срещу жълта треска
·медикаменти за профилактика срещу малария (въпреки че регионът е отбелязан като малариен, рискът по време на пътуването и през сухия сезон е относително нисък)
·съдействие при избор на специалист за набавяне на антималарийни медикаменти