Екскурзии Почивки Круизи

bg en tr
оферта: цена до:
 
София
бул."Витоша"131 А
Тел.:
02 468 90 61
02 465 31 96
0895785566
0895672582
КОНТАКТИ www.exotic-ines.com ЕКЗОТИКА ТАЙЛАНД ПОЧИВКИ ЛЯТО 2018 УИКЕНДИ  
По държави

ЕТИОПИЯ, ВУЛКАНИ, Данакилска депресия - пустиня, сол и вулкани, 14 дни, индивидуални пътувания, цени от 3774 ЕВРО (без самолетен билет), ОФЕРТА 90052

ЕТИОПИЯ, ВУЛКАНИ, Данакилска депресия - пустиня, сол и вулкани, 14 дни, индивидуални пътувания, цени от 3774 ЕВРО (без самолетен билет), ОФЕРТА 90052
 
 
Уникална експедиции до Етиопия и най-ниското и горещо място на Земята - Данакилската депресия
14 дневна експедиция до вулкана Ерта Але и Данакилската депресия
Брой хора в групата: 4-8
 
ПРОГРАМА
 
Ден 1:
Адис Абеба - Ауаш
След пристигане в Адис Абеба следва трансфер до Национален парк Ауаш, в разлома Rift Valley.
Следобяд програмата предвижда сафари в саваните със спирка в дълбока клисура при реката Ауаш.
Нощувка в къща за гости в Ауаш.
 
Ден 2:
Национален парк Ауаш - вулкана Fantale, топли минерални извори
Полудневен преход през живописните савани и изкачване на ръба на голямата калдера на вулкана Фантале, който за последен път е бил активен през 1820 г.
Този преход е предвиден за аклиматизиране към Данакилската депресия и ако позволява времето, ще посетим топлите минерални извори в близост.
Нощувка в същата къща за гости в Ауаш.
 
Ден 3:
Отпътуване за Logia
Продължаваме пътя си през разлома Rift Valley и навлизаме в триъгълника Афар, като бавно понижаваме надморската височина. Пейзажът се променя от савани през степи и става полупустинен, изпъстрен на места с оазиси на реката Ауаш.
Нощувка в хотел или лагер.
 
Ден 4:
Навлизане в Данакил - соленото езеро Афрера
Изоставяме главния път и продължаваме на север по черен път, който навлиза в Данакил. Минаваме през каменисти лунни пейзажи, набразден от вулканични процепи и разседи, млади застинали потоци от лава и едър, жълт пустинен пясък. След около 4 часа достигаме равната, покрита със сол Данакилска депресия и соленото езеро Афрера. Разполагаме с достатъчно време да посетим интересни солници, където се добива чиста сол.
Нощувка в хотел или лагер.
 
Ден 5:
Посещение на селището Додом (база на Ерта Але)
Ако имате интерес, може да се присъедините към група работници рано сутринта и да наблюдавате изключително интересните техники, характерни за процесите на добива на сол от солените езера.
След закуска, придружавани от двама полицаи и един гид от хората Афар, потегляме през пустинята от сол и лава към селцето Додом и създаваме лагер в основата на вулкана Ета Але. За разлика от другите експедиции, няма да започваме изкачването на планината още същата нощ, а ще се насладим на магическата нощ в пустинята в подножието на планината: когато стане тъмно, попадаме под купола на едно от най-гъсто обсипаните със съзвездия небе, което се конкурира с червеният отблясък на вулканичното езеро.
Нощ под звездите в лагера.
 
Ден 6:
Дневно изкачване на вулкана Ерта Але с камили
През нощта към нас се присъединяват гидове от Афар с техните камили. При изгрев слънце, поставяме началото на сравнително леко изкачване в свежите утринни часове по плоския фланг на Ерта Але, а керванът от камили пренася багажа и оборудването ни.
Маршрутът ни следва интересни образувания от лава до момента, в който се озоваваме на ръба на калдерата. Спускането е лесно и ни отвежда на дъното на калдерата и след 10 минути заставаме до кратера над езерото с врящата лава.
Този и следващите два дни посвещаваме напълно на наблюдаване на езерото от лава и всички вулканични особености на калдерата.
Импровизиран лагер на Ерта Але.
 
Ден 7-8:
Два пълни дни за наблюдаване на Ерта Але - езерото от лава и калдерата.
Нощувка в същия лагер на импровизиран лагер на Ерта Але.
 
Ден 9:
Спускане от Ерта Але - лагер в близост до село Афар
След последния ни изгрев при езерото от лава, разваляме лагера и с помощта на камилите се отправяме към изходните си позиции, където ни чакат джиповете.
След обилен обяд, продължаваме да навлизаме около 1-2 часа обратно в пустинята и изграждаме отново лагера си в близост до типично съвременно село на хората Афар. Имаме възможност да си вземем освежителни душове от естествени кладенчета в корито на река. Ако имате интерес, можем да посетим селото на хората Афар и да съберем впечатления за номадската им култура.
Нощувка в лагера.
 
Ден 10:
Транфер до езерото Асале - кервани, пренасящи блокове сол
Цел на този наш ден е понякога нелекия преход с джипове 4x4 през пустинята на север към огромното, в по-голямата си част сухо езеро в близост до Ахмед Ела.
Следобяд и вечерта можем да наблюдаваме безкрайните кервани от камили, прииждащи и заминаващи: пристигат празни и остават в изумителния град. Празните кервани се разминават с натоварени с така ценните солени блокове пълни кервани, които се движат в обратна посока. След здрачаване може да станем свидетели на това как се разпределят инструментите за рязане на блоковете от сол (the focolo) на собствениците на камили за следващия ден в мината за сол при езерото.
Нощувка в лагера.
 
Ден 11:
Вулканът Далол
Имаме на разположение цял ден за разглеждане на великолепния вулкан Далол - вулкан, скрит под пласт сол, дебел един километър. Вулканът маркира присъствието си посредством образуваните над солта куполи и стотици фумароли и горещи извори във всякакви цветове.
Може да посетим останките от призрачен град, изцяло изграден в солта в Далол, където миньорите са живяли през 1930 г. добивайки поташ в района на Далол. Този град е бил на-горещото място на Земята.
Нощувка в лагера.
 
Ден 12:
Кервани със сол - рязане и товарене на сол - трансфер на блоковете
Сутринта наблюдаваме понякога хиляди на брой камили, които напускат района на солниците. След това се отправяме към езерото, където наблюдаваме хората, които режат и оформят блоковете сол, следвайки установен отпреди стотици години ред. До момента, в който ще напуснем мястото по-късно сутринта, първите камили вее са натоварени и цикълът се повтаря.
За нас е време да напуснем пустинята. Пътят ни продължава през живописен каньон към по-виоски райони. Спираме за обяд при малък, чист водопад, където взимаме душ и почистваме колите от солта.
Следобед вече би трябвало да сме стигнали високото плато, където ще прекараме нощта в малко, живо градче и ще пием студена бира за първи път от повече от седмица насам.
Нощувка в къща за гости или хотел.
 
Ден 13:
Пясъчните образувания на платото - изсечената от камък църква Дебре Абрахам - трансфер до Мекеле
Този ден е допълнителен в програмата. Ако не ни е необходим, използваме го за кратки екскурзии до великолепно изваяните северни възвишения, където се изкачваме до една от най-старите скални църкви в Етиопия, застанала на върха на разноцветна планинска "маса" от еродирали пясъчни камъни.
Следобяд трансфер до Мекеле, където отсядаме в хубав хотел и отпразнуваме експедицията с всички членове на екипа в стилен ресторант, в който сервират вкусна етиопска и международна кухня...
Нощувка в хотел в Микеле
 
Ден 14:
Завръщане в Адис Абеба (полет от Микеле)
Ако не сте избрали индивидуално удължаване на тура, експедицията приключва с вътрешен полет до Адис Абеба. В слуачй, че полетът Ви към къщи е вечерта, настаняваме Ви в стая за остатъка от деня и Ви организираме транспорт до летището.
 
 
Цената включва:
настаняване в двойни стаи/ палатки
пълен пансион от обяд на първия ден до закуската след последната нощувка
питейна вода
пълно оборудване за лагеруване
частен транспорт в коли 4WD
всички транзитни, входни и др. такси
опитни водачи, шофьори, готвачи
въоръжена охрана и водачи от хора Афар
вътрешен полет от Микеле до Адис Абеба
професионални англоговорящи гид и персонал
подробен информационен пакет
 
Цената не включва:
полетa от и до Адис Абеба
самостоятелно настаняване в стая или палатка: 150 Euro
допълнителни напитки и (ако се налага) допълнителни нощувки в Адис Абеба
бакшиши
 
Физическа подготовка:
Преходите в този тур не са особено тежки, но е необходимо да имате опит в ходене по неравен, каменист терен. Въпреки че това е най-хладния период от годината, температурите около Ахмед Ела и в пустинята са обикновено около 35-40 градуса по Целзий, но е възможно да достигнат и 45-50 градуса в най-топлите часове близо до Далол.
Санитарните условия през по-голямата част от експедицията са съвсем примитивни и е необходимо да бъдете в отлично здравословно състояние.
 
Екипировка:
удобни обувки
сандали
слънцезащитни средства
дневна раница
леки дрехи
един комплект по-топли дрехи
леки летни спални чували
бинокли
фенер и резервни батерии
лични хигиенизиращи средства, в т.ч. мокри кърпички и тоалетна хартия
допълнително ще Ви предоставим подробен списък на необходимите вещи и екипировка
 
Визов режим:
Туристическа виза за Етиопия може да бъде закупена на летището.
 
Ваксини:
Въпреки че не се намира в рисков регион, профилактиката срещу малария е препоръчителна.