Екскурзии Почивки Круизи

bg en tr
оферта: цена до:
 
София
бул."Витоша"131 А
Тел.:
02 468 90 61
02 465 31 96
0895785566
0895672582
КОНТАКТИ www.exotic-ines.com ЕКЗОТИКА ТАЙЛАНД ПОЧИВКИ ЛЯТО 2018 УИКЕНДИ НАУКА И ПРАВОСЛАВИЕ ПО СВЕТА  
По държави

ЮЖНА КОРЕЯ, Добре пазената тайна, 12 дни, цена 4229 ЕВРО, ОФЕРТА 60783

ЮЖНА КОРЕЯ, Добре пазената тайна, 12 дни, цена 4229 ЕВРО, ОФЕРТА 60783
 
ПРОГРАМА:
 
1 ден

Тръгване от София

Полет за Сеул през Париж.

2 ден

Сеул (60 км)

Пристигане в Сеул и настаняване в хотел Sejong ****. Свободно време за освежаване и първи впечатления от столичния град.

3 ден

Сеул

Свежа сутрешна обиколка. Посещаваме двореца Кионгбок с величествените му порти, изящна архитектура и прекрасни градини, завещани от династията Чосун (1392-1910). Продължаваме с музея за фолклор, построен в единия край на Кионгбок, за да се запознаем с културното богатство на този дружелюбен и живописен народ. Следват Президентската резиденция (Синята Къща) и Инса-донг – център за традиционно корейско изкуство. По главната улица се редят безброй малки магазинчета за антики, ориенталски стоки и модерно изкуство. Продължаваме с най-големия в страната пазар - Ийст Гейт – огромен комплекс с над 40 палати и 50,000 магазина и сергии.

4 ден

Гранична зона (100 км)

Днес ще достигнем границата със Северна Корея. В Имджингак се посещават: мемориала Мангбаедан, тежкия въжен мост на свободата, кръстен в чест на 12,733-те Корейски военнопленници, минали по него в стремеж към свобода, огромната камбана на мира, камъните на мира, събрани от 86 бойни полета в 64 страни, изложбата на оръжия под открито небе. Специален автобус ни отвежда до севернокорейския тунел. Минава се през проверовъчни пунктове, военни лагери и минирани в миналото полета. Тунелът е построен на 73 м под земята, на ширина и височина по 2 м, дълъг 1,635 м и при нужда би могъл да побере към 10,000 войници или 30,000 цивилни за по-малко от час. На 7 минути с влакче, тесния и стръмен тунел ни отвежда до по-ниска платформа, на която сме само на 170 м от Военната демакарционна линия. Следващата ни спирка е Обсерваторията Дора и най-северната спяща гара Дорасан, само на 700 м от границата, чакаща момента, в който отново ще посреща влакове. Връщане в Сеул.

5 ден

Танянг - Чеонгпунг (210 км)

Днес ни очаква Танянг – град, заобиколен от безбрий красоти. Надникваме в Косу - най-красивата варовикова пещера в Корея, формирана преди 400 млн години. Тя е естествена изложба на пещерни богатства и чудеса на природата - Лъвската глава, Тюлена, Райските стени, където Златния водопад и Златния стълб се издигат на 15 м височина. Малко след това сме при скалите Тодам Самбонг и Каменния проход - и двете са сред десетте най-прекрасни кътчета в Танянг. Следва кратък круиз до очарователното градче Чеонгпунг, сгушено в прегръдките на вълшебни планини, на брега на живописно езеро. Нощувка в Cheongpung resort ****.

6 ден

Андонг (170 км)

Започваме с Пусокса - храм построен върху плаваща скала през 676 г. по поръчката на крал Мунму. В настоящия си вид е от 1358 г, което го прави една от най-старите дървени сгради в Корея. В Главната зала е съхранена Амитабха (Буда на западния рай) - най-древната глинена статуя. Вдясно от легендарния плаващ камък се намира пагодата, зад която се вижда гробницата на китайското момиче, преобразило се в дракон, за да спаси Учителя Уисанг. Чосаданг коридор дълъг 100 м с портрети на велики Учители и оригинални фрески, изобразяващи пазители и божества - изящно доказателство за съществуването на Династия Корио (918-1392). Пусокса крие много съкровища: Колоните с флаговете, дървените къщички Корио, Пудо (конусовиден камък, пазещ останките на известни монаси), 2 каменни пагоди и Каменния Фенер - едно творение на пропорциите и дизайна, останало от периода на Обединението, наречен Шила. Продължаваме пътешествието си към Хаухое – най-добре зпазеното градче от времето на Династия Чосун (1392-1910) и класическо Конфуцианско селище. Тук жителите все още живеят в традиционни тръстикови къщички с керемидени покриви. Основано от Клана Пунгсан Рю през 15 век, Пунгки е бил дом на знатни хора. Градчето е популярно още със сеченето на маски и театъра за маски Полшин-гут. Нощувка в Andong Park hotel ***.

7 ден

Сокнисан (130 км)

3 часа прекрасно пътуване през невероятни пейзажи до Сокнисан (“Бягство от простолюдието”). Посещаваме известния будистки храм Бопюса (553 г). Храмът се гордее с 3 национални съкровища: Палсангион (дървена пагода от 17 в. със статуя на Буда Майтрея, висока 33 м и тежка 160 тона); Гигантския метален гонг (диаметър 2.7 м от периода Корио); Гравирания фенер, поддържан от два идентични лъва - рядък пример за Великолепните скулптури Шила. Изящната каменна цистерна с форма на лотос и бродирания каменен релеф Мааебул допълват усещането за красота. По малките планински пътечки стигаме до различни ермитажи и до връх Сокнисан. Почивка в хотела. Вечерна церемония в храма – уникална възможност да видим ритуала по биенето на камбаните, тъпаните, дървените риби и гонга. Нощувка в Lake Hills hotel ***/*.

8 ден

Кионгжу (200 км)

Днес ще разгледаме един от десетте исторически града на света - храмове с пагоди от ерозирали скали, кралски гробници и будистки барелефи, останки от древни крепости, разпръснати в околностите. Посук и летния дворец, където кралете на Шила честичко пренебрегвали управленческите си задължения и прекарвали по-голямата част от времето си с жени и вино. Гробницата на Ким Йушин (595-673), върховен генерал, обединил Шила през 7 в. - облечените в цивилни облекла каменни фигури около гроба, са най-добре запазени от всички наследства. Гробницата на крал Муйол, със своята огромна гранитна костенурка за основа, се смята за най-важното историческо наследство. Храмът Пунуангса - 10 м правоъгълна пагода с Буда на медицината и легендарния кладенец, спасил кралството. Някога, на огромното поле наоколо се извисявал най-големият Шила храм - Хуангрионгса, унищожен от Монголската инвазия през 1238г. Нощувка в Concorde hotel ****.

9 ден

Кионгжу

Ден за два обекта от листата на ЮНЕСКО - пещерата Сокурам, дом на Спокойния Буда от 8 в. и храма Пулкукса, изграден през славния период на Кралство Шила. Сокурам е един от най-изящните храмове, изграден изцяло от бял гранит, заедно с величествената статуя на Буда в състояние на върховна наслада, заобиколен от Бодхисатви, последователи, деви и кралски пазители. Храмът представя чистата земя, обитавана от Буда. Пулкукса - студена гордост и смирена хармония. Храмът е една от най-забележителните придобивки на древния Изток. Следва музея Кионгжу с 23-тонната камбана Емиле (771 г) и хиляди безценни съкровища, построен като прекрасна градина в почит на победата на Шила, и по-късно използван като място за отдих на кралското семейство. Чомсонгдае е най-старата обсерватория в света, а парка Тумули е познат със своите могили-гробници, рядко срещани в света.

10 ден

Манастир Беомоса (110 км)

Пусан – Главно пристанище в Корея, индустриален и търговски център, растящ и енергичен метрополис с дълга брегова линия. Храмът Камуса има две пагоди близнаци, наречени Кампо и посветени на Драконовския дух на Крал Мунму. Това е един от най-необичайните храмове в Корея, заради подводния гроб на краля, разположен на 100 м от брега във водите на спокойно езеро. При отлив облият връх на скалата, която го отбелязва, се подава над повърхността. По желание на краля, след смъртта му, тялото му било кремирано и погребано във водата, за да защитава кралството ведно с духа на водата. Пристигаме в манастира Беомоса за престой през нощта. Вечеряме рано с монасите, а след това присъстваме на вечерната церемония Йебул, за да отдадем почит на Буда Шакямуни. Когато се изпълнява Йебул тялото и ума са в пълно спокойствие и хармония под ритъма на моктак (дървен гонг). В 20 ч. е предвидена медитация за очистване от гнева, алчността, глупостта и за търсене на истинския АЗ. Медитира се в седнало положение или по време на бавна разходка като тялото и душата трябва да се чувстват удобно и се освобождават от ежедневните мисли. В 21 ч. – по леглата. Топлите корейски подове ондол са чисти и удобни за настаняването на малки групи посетители. Стаите са скромно обзаведени с матрак, завивка и възглавница. Незначителното неудобство е компенсирано от божественото вътрешно спокойствие, което носи храма.

11 ден

Пусан

В 3 ч. – сутрешен Йебул. Тази изключителна Дарма-церемония прочиства умовете и душите от заблудени мисли. В 6 ч. закуска – будистко ястие главно от ориз и зеленчуци. Тази привидно семпла храна събужда съзнанието за истинските ценности на природата и живота. В 7 ч. се запознаваме с корейската чаена церемония, която е и форма на медитация. В 8 ч. - обиколка на храма. Мощите на Буда, донесени в Корея от индийски монах, почиват в седеметажна ступа. След това се отправяме към Пусан. Разглеждаме гробището на ООН, прочутия рибен пазар, красивите паркове Йонгдусан и Таеджонгде. Нощувка в хотел Pusan ****.

12 ден

Сеул – Париж - София

Полет за София през Париж и обратно у дома.
 
ЦЕНА   4229 ЕВРО
 
Всички цени са на човек, в стая за двама, в ЕВРО и включват:
 
Самолетни билети
Настаняване със закуска
Транспорт в луксозни климатизирани превозни средства според програмата
Екскурзовод на английски език
1 вечеря
Престой в манастир
Входни такси за посещаваните обекти
Застраховка
Водач от фирмата при група от 15 човека
 
Цената не включва, задължително се доплаща:
 
Летищни такси - € 244
 
Цените са приблизителни, като подлежат на препотвърждение
При запитване се изготвя конкретна оферта за индивидуално пътуване