Екскурзии Почивки Круизи

bg en tr
оферта: цена до:
 
София
бул."Витоша"131 А
Тел.:
02 468 90 61
02 465 31 96
0895785566
0895672582
КОНТАКТИ www.exotic-ines.com ЕКЗОТИКА ТАЙЛАНД ПОЧИВКИ ЛЯТО 2018 УИКЕНДИ НАУКА И ПРАВОСЛАВИЕ ПО СВЕТА  
По държави

МОЗАМБИК, Йоханесбург, Свазиленд, Мапуто, Маракуене, 11 дни, цена 4665 ЕВРО, ОФЕРТА 60751

МОЗАМБИК, Йоханесбург, Свазиленд, Мапуто, Маракуене, 11 дни, цена 4665 ЕВРО, ОФЕРТА 60751
 
 
ПРОГРАМА:
 
1 ден

София – Париж – Йоханесбург

Полет София-Йоханесбург през Париж.

2 ден

Свазиленд

Посрещане и придвижване от Йоханесбург до парка “Крюгер”, откъдето с джип се навлиза в Свазиленд сред живописна природа, през градчето Пигс Пийк, известно с хазартните игри и забавления; красивите водопади Фофоняне, язовира Магуга на река Комати и се продължава към фабрика за стъкло и красиви стъклени сувенири Нгвеня. Обиколката ни води до планина с формата на крокодил. На върха й се намира най-старата желязна мина в света. Продължаване към столицата Мбабане, разположена на едноименната река. От прекрасната природна картина пътя към кралската резиденция е доста различен - луксозни хотели, съоръжения за забавления и спорт. Резиденцията на Мсвати III, крал на Свазиленд, е впечатляваща сграда в долината Езулвини. Настаняване в х-л Royal Swazi Sun ***.

3 ден

Свазиленд

Предстои потапяне в творчеството на местните африкански занаятчии! Посещение на пазара за ръчни изделия, галерия, работилница за автентични домакински съдове и екстравагантни африкански сувенири. Ще научите как се боядисват ръчно дрехи с помощта на восък и как се правят ръчно цветни свещи. Обяд и спирка на пазара за закупуване на хранителни провизии. Отпътуване за местен чифлик, където мъжете и жените се разделят - всеки има свои задачи. Предстои вълнуващо потапяне в света на южноафриканския начин на живот! Посещение на местна църва, разходка сред естествена африканска гора, приготовление на местни специалитети, изпълнение на традиционни танци и обичаи са само част от незабравимите преживявания в истинската Африка, завършващи с вечеря под открито небе с вълшебни песни и танци на деца.

4 ден

Мапуто

На път за Мапуто се спира в Манзини – търговски и индустриален център на Свазиленд. Градът е известен с колоритния си пазар, който ще бъде посетен. След това е време за отпускане, пътувайки към Мапуто – столицата на Мозамбик. Градът е пристанище на Индийския океан, където влияние имат няколко култури – банту и португалската преобладават, съчетани с елементи от арабската, индийската и китайската. Настаняване в хотел Maputo Holiday Inn *** - единствения разположен на брега на океана. Свободно време за разходка и пазар из близките занаятчийски магазинчета.

5 ден

Мапуто

Обиколка на пленяващия град със силно португалско влияние, формирало космополитната му култура. Посещение на сградата на градската управа, катедралата, историческата железопътна гара, Casa do Ferro – къща, построена изцяло от желязо. Неин архитект е самият Густав Айфел, създател на Айфеловата кула в Париж. Продължава се с посещение на известния рибен пазар, мемориала Trichardt в памет на Voortrekkers - датските заселници, дошли в средата на 19 в южна Африка. Следобядът е отделен за почивка на слънчевия плаж на Индийския океан. Вечерта има възможност за посещение на известния исторически ресторант Costa do Sol за невероятна вечеря с морски дарове.

6 ден

Маракуене

Потегляне към по-неизвестната част на Мапуто, а след това отправяне към малкото, но изключително красиво градче Маракуене – известно място за почивка от колониалната епоха на Мозамбик с неговия 34-километров плаж. Продължава се с ферибот през спокойната река Нкомати до отсрещния бряг, където елегантно е разположен Motapa Estuary Lodge. Късният следобяд може да бъде използван за пътуване с лодка по реката или просто за отпочиване на брега, наслаждавайки се на красивия пейзаж.

7 ден

Полуостров Маканета

Днес е ред на п-в Маканета и среща с местните хора, пътуване с лодка или джип, приятни разговори с местните рибари на брега, към които може да се включите в разстилането на мрежите и очакване на улова! Местните хора са от племето Шангаан и са изключително гостоприемни и дружелюбни. Време е за потапяне в тайните на техните обичаи, легенди и традиции. Следва обяд - на пикник сред африканската природа. Полуостровът е известен и с голямото си биоразнообразие и особено с богатството на различни видове птици. Вечерта е предвиден круиз под залеза на африканското слънце ...

8 ден

Маракуене – Мапуто – Lukumbi Safari Lodge

Сутринта се потегля с лодка или джип 4 х 4 към ферибота в Маракуене. Оттам следва незабривимо приключение – на сафари! Настаняване в Lukumbi Safari Lodge.

9 ден

Втори ден сафари, игри и изненади сред изумителната африканска природа! Изживейте емоции, които ще ви пренесат в друга вселена!

10 ден

Отпътуване за летището в Мапуто, откъдето е полетът за Европа през Йоханесбург.

11 ден

София
Пристигане у дома.

Забележка: При желание, програмата може да бъде продължена с почивка на някой от прекрасните острови на Мозамбик.
 
ЦЕНА    4665 ЕВРО
 
Всички цени са на човек, в стая за двама, в ЕВРО и включват:
 
Cамолетен билет София–Париж – Йоханесбург - Париж–София
Bсички трансфери, описани в програмата
9 нощувки
9 закуски
8 обяда
8 вечери
Bходни такси
Eкскурзи, игри и др., описани в програмата
Гид на английски език
Водач от фирмата при групи 10/15 човека
Медицинска застраховка
 
Цената не включва, задължително се доплащат:
 
Летищни такси (подлежат на препотвърждение) - € 215
Виза- $ 30
 
Цените са приблизителни, като подлежат на препотвърждение
При запитване се изготвя конкретна оферта за индивидуално пътуване