Екскурзии Почивки Круизи

bg en tr
оферта: цена до:
 
София
бул."Витоша"131 А
Тел.:
02 468 90 61
02 465 31 96
0895785566
0895672582
КОНТАКТИ www.exotic-ines.com ЕКЗОТИКА ТАЙЛАНД ПОЧИВКИ ЛЯТО 2018 УИКЕНДИ  
По държави

БРАЗИЛИЯ, Рио, Амазония, Манаус,12 дни, цена 2875 ЕВРО, ОФЕРТА 60728

БРАЗИЛИЯ, Рио, Амазония, Манаус,12 дни, цена 2875  ЕВРО, ОФЕРТА 60728
 
 ПРОГРАМА:
 
1 ден

София – Сао Пауло
Излитане от София.

2 ден

Сао Пауло
Пристигане в Сао Пауло и трансфер до хотел Bourbon ****.

3 ден

Сао Пауло
Полудневен тур на града, създаден още през 16-ти век от португалски мисионери, които основават йезуитска мисия с цел християнизиране на местните племена. Селището се превръща в естествен вход към обширната и плодородна равнина на днешния едноименен щат. Обявен е за град през 18-ти век, а през 19-ти се разраства рязко, поради превръщането му в център на производството на кафе. Днес Сао Пауло е най-големият по население град в Южното полукълбо. Полет за Рио. Трансфер до хотел Rio Copa ***.

4 ден

Рио де Жанейро
Екскурзия до Захарната глава – без съмнение един от най-впечатляващите символи на Рио. Удоволствието от разкриващата се гледка от високия 396 метра гранитен хълм е сравнимо с малко неща по света. Само за 3 мин. с кабинков лифт се стига до върха на Моро де Урка (220 м), а от него и до Захарната глава. Разкрива се приказен пейзаж – гъмжащия град, златните плажове, кокетните заливи и безбрежната океанска шир. Възможност за панорамен полет с хеликоптер над Рио (доплащане).
Време е за нова изненада! Разположена на върха на планината Корковадо, статуята на Христос безспорно е един от най–известните и впечатляващи монументи в света. От горе се открива смайваща гледка към Рио, простиращ се като на длан.

5 ден

Тропически остров
Днес е ден за щур купон на борда на стара баржа, плавайки към тропически остров в залива Сепетиба. Много ведро настроение, бански костюм, хавлия, защитни фактори, слънчеви очила и фотоапарат - това са нещата, които са необходими, за да се превърне този ден в завинаги оставащ ярък спомен. Плаване с “баржа” сред прелестни гледки от десетки острови. Гмуркане в бистрите води на океана, обяд на плажа на един от островите. Свободно време за плаж, плуване или разходка из острова.

6 ден

Рио де Жанейро
Свободен ден за разходка и пазар в Рио. В центъра на града се намират Градският театър, Националната библиотека, Националният исторически музей, дворецът Итамарату, Националният музей на изкуствата и много други институции, заслужаващи внимание.

7 ден

Рио де Жанейро - Манаус
Трансфер до летище и полет до Манаус. Трансфер до хотел Tropical Manaus *****.

8 ден

Амазония
Свободно време до обяд. Следобяд настаняване на кораба Amazon Clipper Premium *****. Качване на борда и отплаване към река Пагодао (приток на Негро). Пътешествие с кану преди залез слънце и връщане по тъмно с възможност за наблюдение на нощно активните животни и наслаждаване на промяната на гората при залез. Плаване до заливчето Асу или близките притоци.

9 ден

Амазония
Пътуване по р. Амазонка. Разходка в джунглата с професионален водач и смайваща информация за местната флора и фауна. Посещение на семейство “caboclo” (метиси между бразилски индианци и европейци), въвеждане начина им на живот, приготвяне на брашно от маниока. Плаване през Анавилханас – най-големият архипелаг в несолена вода в света - на повече от 1000 мили от океана! Посещение на селището Ново Аирао, известно с ръчната изработка на лодки, където самата Amazon Clipper е произведена; посещение на дъскорезници, пазар и други. Отплаване. Нощна експедиция по следите на алигаторите, а също така и на жаби, ленивци и други (в зависимост от времето на годината).

10 ден

Амазония
Отпътуване за Прая Гранде - поредния бял плаж и време за плуване. Наблюдение на растенията в пясъчните райони. Пътешествие с кану в езерото Акаджуба и разглеждане на типична флора и фауна - каучуково дърво, бразилски фъстък, различни видове палми и пиранята. Спирка в селището Парикатуба за разглеждане на изоставени сгради от времето на масовото добиване на каучук. Отплаване.

11 ден

Манаус - София
Плаване в ез. Джанавари. Пътешествие с кану на изгрев слънце и наблюдение на различни видове птици от тропика. Отплаване за “Срещата на водите” – изключително красивото и впечатляващо вливане на две от най-големите реки, формиращи Амазонка – Рио Негро и Рио Солимоес. Тъмните, почти черни, води на Негро не се смесват с песъчливо кафявите води на Солимоес в продължение на няколко мили и образуват приказно красиво явление. Отплаване за Манаус и акустиране на кея на хотел Tropical. Трансфер до летище и полет за Сао Пауло, а оттам до София.

12 ден

София
Пристигане у дома..
 
ЦЕНА     2875   ЕВРО
 
Всички цени са на човек в ЕВРО и включват:
 
Самолетен билет: София–Сао Пауло–Рио–Манаус–Сао Пауло-София
1 нощувка в Сао Пауло
4 нощувка в Рио де Жанейро
1 нощувка в Манаус
3 нощувка на Amazon Clipper Premium
9 закуски
3 обяда
3 вечери
Трансфери и турове по програмата
Водач от фирмата организатор (при група над 10 човека)
Застраховка
 
Цената не включва:
 
Разходи от личен характер
Летищни такси (подлежат на препотвърждение) - € 254
 
Цените са приблизителни, като подлежат на препотвърждение
При запитване се изготвя конкретна оферта за индивидуално пътуване.