Екскурзии Почивки Круизи

bg en tr
оферта: цена до:
 
София
бул."Витоша"131 А
Тел.:
02 468 90 61
02 465 31 96
0895785566
0895672582
КОНТАКТИ www.exotic-ines.com ЕКЗОТИКА ТАЙЛАНД ПОЧИВКИ ЛЯТО 2018 УИКЕНДИ  
По държави

БОРНЕО, Царство на природата, 11 дни, цена 2455 ЕВРО, ОФЕРТА 60727

БОРНЕО, Царство на природата, 11 дни, цена 2455 ЕВРО, ОФЕРТА 60727
 
 
ПРОГРАМА:
 
1 ден

София - Кучинг
Полет от София за Кучинг. Трансфер до хотел Hilton *****.

2 ден

Kучинг – Батанг Ай
Отпътуване за ез. Батанг Ай покрай градини с пипер, кокосови и каучукови плантации. Посещение на колоритен местен пазар с голямо разнообразие на продукти от джунглата: ядлива папрат, бамбукови пръчки, необикновени тропически плодове. Посещение на градина с пипер, разглеждане на диви орхидеи и други видове растения. Пътуване с лодка по езерото до Hilton Batang Ai ****.

3 ден

Iban longhouse
Голяма част от населението на Борнео традиционно живее в сгради, известни като longhouse (“дълга къща”) или “румах панджанг” на малайски език. Тези къщи са построени на прътове и са разделени на обществени отделения от едната страна, а от другата – на частни стаи. Когато има опасност да бъдат нападнати от хищници, домашните животни нощуват под къщата. Днес ще бъде посетена най-голямата такава къща - Спая, а до нея се достига с лодка за 1½ ч. по буйните води на Енгкари. Но още преди кея предстои интересна спирка при рибарниците. Там е и първата среща с гостоприемните местни хора. Възможност за пикник в местен стил, а защо не и лично приготвени ястия в трационни бамбукови съдове.

4 ден

Батанг Ай – Семенгох – Кучинг
Потегляне в ранни зори, пресичайки езерото с лодка. Посещение на център за орангутани. Разходка по екопътека, разкриваща изключителното биоразнообразие на резервата. Следобед се наблюдава хранене на този застрашен вид маймуна, наричан “дивият човек на Борнео”. Връщане в Кучинг и настаняване в Hilton *****.

5 ден

Кучинг – Мулу
Полет до Мири и след това до Мулу. Настаняване в Royal Mulu Resort ***. Следващото вълнуващо преживяване е живописна разходка през истинска тропическа гора, отправяйки се към пещерата Диър, чиито вход е най-големият в света - в него може да се помести цялата катедрала “Св. Павел”! Пещерата има лунен пейзаж и от определен ъгъл се вижда профила на Линкълн. През повечето вечери на залез слънце може да се наблюдава масовото излитане на ок. 2 млн. прилепа в търсене на храна. Близо до Диър се намира друго творение на природата - пещерата Ланг. Сталактитите и сталагмитите представляват най-впечатляващ образец на варовикови образувания в парка.

6 ден

Пещерите Уинд и Клиъруотър
Ново пътешествие с лодка – сега до пещерите Уинд с величествената “Зала на краля” и Клиъруотър, която както повечето пещери в Мулу, и тя се обитава от уникални видове растения. Едно от тях - еднолистното растение, може да се срещне само в Мулу! Други растения са редките видове орхидеи, чувствителните към светлината алги, растящи само на определени скали и произвеждащи игловидни образувания, ориентирани към светлината. Районът е в в сянката на прелестни гигантски тропични гори. Свободно време за пикник-обяд с барбекю на открито, плуване, релаксация и изследване на тайнствените пещери преди връщане на летище Мулу. Полет Мулу – Кота Кинабалу в северната провинция на Борнео. Трансфер до Nexus Resort *****.

7 ден

Национален парк “Кинабалу”
Един ден из планината Кинабалу. Рано сутринта - двучасово пътуване през вземащи дъха пейзажи по пътя към парка “Кинабалу” в сърцето на по-различна джунгла под извисяващата се на повече от 4000 м едноименна планина – трета по височина в Югоизточна Азия. Разходка с гид сред запазената непокътната природа и разглеждане на естествената ботаническа градина.

8 ден

Кота Кинабалу
Трансфер до летище и полет до Бандар Сери Бегаван – столицата на Бруней. Посрещане и трансфер до Orchid Garden****. Свободно време.

9 ден

Бруней
Следва невероятна обиколка на Бандар, разкриваща брунейската история, религия, култура, наследство, а също и ежедневие. Запознаване с кралския палат, Истана Нурул Иман, “Светлината на вярата” – най-големият палат-резиденция в света, великолепно построената джамия Джаме Аср Хасанил Болкиах, “Венецията на Изтока” – селище във вода с неговите наколни къщи, следва нац. музей на Бруней, който пази брунейското мюсюлманско наследство. Там се разглеждат редки ислямски колекции на Негово Величество Султан Хасанал Болкиах, колекции от културни и традиционни местни артефакти, потънали съкровища и основаване на нефтената и газова индустрия. Следва Кралската Регалия – дом на колекцията на емблеми на кралската власт, кралската каляска, златни и сребърни церемониални доспехи и най-впечатляващото – инкрустираната корона на Негово Величество, използвана за коронацията му през 1968г. След вечеря в местен ресторант следва изненада – нощен Бруней – незабравимо преживяване! Турът започва с круиз по реката и ярко осветеното селище във водата, пъстрия и оживен нощен пазар, снимки пред джамията Султан Омар Али Саифуддиен, извисила минарета и златен купол - един оазис на спокойствието сред забързания център на Бандар. Завършена е 1958г. и е направена от италиански мрамор, златна мозайка и английско шарено стъкло с класическа ислямска архитектура.

10 ден

Бруней - София
Свободно време и трансфер до летище. Полет за София.

11 ден

София
Пристигане
 
.ЦЕНА     2455  ЕВРО
 
Всички цени са на човек в ЕВРО и включват:
 
Cамолетен билет София–Кучинг–Мулу-Кота Кинабалу–Бруней–София
2 нощувки в Кучинг
2 нощувки в Батанг Ай
1 нощувка в Мулу
2 нощувки в Кота Кинабалу
2 нощувки в Бруней
9 закуски
6 обяда
4 вечери
Турове и трансфери по програмата
Застраховка
Водач от фирмата организатор при групи от 10 и 15 човека
 
Цената не включва:
 
Летищни такси (подлежат на препотвърждение) - € 273
Виза за Бруней - € 10
 
 
Цените са приблизителни, като подлежат на препотвърждение

При запитване се изготвя конкретна оферта за индивидуално пътуване